23. kolo
27.02.2021 15:30 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Stuttgart nepřipustil v duelu s posledním Schalke jakékoli zaváhání

V domácím prostředí nadělil soupeři na cestu zpět do Severního Porýní-Vestfálska pět branek, díky čemuž připisuje osmé vítězství v sezoně. Die Königsblauen inkasovali během třiadvaceti zápasů hrůzných jednašedesát gólů a více než reálně jim hrozí pád do 2. Bundesligy, kterou nehráli od sezony 1990/1991.

V 5. minutě se ke střele z úhlu dostal Amine Harit a Gregor Kobel musel zasahovat. Že by skvadra Pellegrina Matarazza mohla navázat na týden starou výhru proti Kölnu, naznačila minuta desátá. Borna Sosa rozehrál rohový kop. Jeho centr doletěl až na zadní tyč, kde z první pravačkou zakončoval zcela neobsazený Wataru Endo. A to tak, že nasadil Michaelu Langerovi housle - 1:0.

Následující minuty patřily v Mercedes-Benz-Areně především Silasi Wamangitukovi. Křídelníkz Demokratické republiky Kongo nejprve spálil v rozmezí několika málo sekund hned dvě dobré šance. Poté si nevysloužil pokutový kop. A jeho centr nedokázal Kalajdžić nasměrovat na místo určení. Stuttgart to ale trápit nemuselo, jelikož po šestadvaceti minutách hry vedl už od dvě branky.

Gonzalo Castro rozehrál roh tentokrát z levé strany. Míč propadl mezi těly až na zadní tyč, kde opět číhal neobsazený Wataru Endo a jeho volej z bezprostřední blízkosti byl opět neomylný - 2:0. Poté Langer vychytal Marc-Olivera Kempfa. A opět došlo na standardní situaci, po které se balon dostal k Sosovi, jenž z hranice vápna centroval přesně na hlavu Saši Kalajdžiće, jehož přesné zakončení k tyči posunulo VfB do třígólového trháku - 3:0.

Rakouský forvard má na kontě jedenáct branek, přičemž šest z nich zaznamenal právě hlavou, což se v tomto bundesligovém ročníku zatím nepovedlo žádnému jinému hráči. Dvě minuty po této trefě mohl přidat další, jenže mu nebylo přáno. Naopak ve 40. minutě přihrál Benjamin Stambouli napříč pokutovým území na Seada Kolašinace, jehož přízemní střela levačkou zapadla přesně ke vzdálenější tyči - 3:1.

Úvodní dějství tedy bylo na góly poměrně bohaté. Další mohli padnout hned po změně stran. Jenže Kalajdžićova hlavička tentokrát nebyla přesná a dalekonosný pokus Orela Mangaly nepustil za svá záda muž v rukavicích. V 67. minutě předvedl Gregor Kobel vynikající zákrok proti Suatu Serdarovi. Za nějakých 180 sekund fauloval Kempf ve vlastní šestnáctce Harita a kopala se penalta.

Nabil Bentaleb volil přízemní zakončení po své pravé ruce, což mu Kobel dokonale přečetl a tento pokutový kop famózně zneškodnil! Deset minut poté si na švýcarského brankáře nepřišel ani Alessandro Schöpf, ani Suat Serdar se svou nepříjemně tečovanou střelou. Čtvrtý a pátý gól si hráči Stuttgartu schovali až na samotný závěr utkání.

V 88. minutě posunul Wataru Endo na Philippa Klementa, který se s míčem otočil na hranici vápna a svou ranou k levé tyči nedal Langerovi možnost zasáhnout - 4:1. A v nastaveném čase se dočkal i Daniel Didavi, když ve vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů od brány vyslal nepříjemnou střelu, které nechyběla razance i přesnost - 5:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

To se jim to hraje proti slaboučký mu diviznímu mužstvu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele