23. kolo
28.02.2021 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Ermedin Demirović (© AFP)

Leverkusen po vyřazení z Evropské ligy znovu spadl na pusu, doma nestačil na Freiburg

Leverkusen si svou reputaci po jasném nezdaru v Evropské lize nenapravil. V rámci ligového měření sil nestačil doma na Freiburg, který před ním v posledních dvou zápasech nevyhrál, a dostal se tak svému soupeři na dostřel tří bodů. Domácí naopak protáhli svou šňůru bez výhry na pět utkání v řadě napříč všemi soutěžemi, během tohoto období přitom padli už potřetí.

Marně se snaží mužstvo kouče Petera Bosze najít zašlou slávu. S Freiburgem sice mel Bayer dlouhodobě velmi dobrou bilanci, jenže tu za současné mizerné konstelace zkrátka nepotvrdil. Od roku 2017 tak s Breisgau-Brasilianer po sedmi případech prohrál, přičemž v předchozích dvou je hned dvakrát porazil. O jeho neúspěchu rozhodly hlavně úvodní chvíle po přestávce.

První půle žádnou branku nepřinesla. V 10. minutě chtěl změnit bezgólový stav Bailey, tlačil míč levačkou pod břevno, avšak hostující brankář Müller byl mezi třemi tyčemi připravený. O dost nebezpečněji si počínal o pár momentů později Alario, i jeho prudkou hlavičku nicméně dokázal Müller polapit. Freiburg mohl udeřit Demirovičem, na brankáře Grilla ale nevyzrál.

Byť hosté mohli v první pětačtyřicetiminutovce působit přece o něco nevýraznějším dojmem, byli to oni, kdo pět minut po obrátce zužitkoval svou první šanci druhého poločasu. Höler našel svou přihrávkou zprava v šestnáctce nikým nehlídaného Demiroviče, jenž neměl potíže usměrnit balón po zemi ke vzdálenější tyčce. A v 61. minutě Freiburg udeřil taktéž podruhé.

Demirovičův dlouhý pas skončil na zadní tyči u Grifa, ten přeposlal merunu ještě do středu pokutového území, odkud pohotově zacílil Höler. Svěřenci trenéra Christiana Streicha se od té doby soustředili především na bránění svého náskoku a jejich protivník stačil ve zbývajícím čase už jenom snížit, to když kličkující Bailey v 70. minutě z vápna tvrdě propálil Müllera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele