23. kolo
28.02.2021 13:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hoffenheim remizoval na Unionu, v závěru zahodil dvě tutovky a byl mu odvolán gól

Union Berlín remizoval s Hoffenheimem 1:1. V závěru zápasu se hrdinou mohl stát Pavel Kadeřábek, jeho vstřelený gól byl však odvolán na základě předcházejícího ofsajdu.

Hoffenheim je po remízovém zápase se sedmadvaceti body jedenáctý, Union se čtyřiatřiceti body sedmý a na šestý Leverkusen má ztrátu třech bodů. Bayer má navíc jeden zápas k dobru. Diváci u televizních obrazovek se nenudili především na začátku zápasu.

V první půlhodině totiž padly oba góly, které rozhodly o dělbě bodů. První stěžejní moment zápasu přišel již v 8. minutě, když hostující Grillitsch ve vlastním pokutovém území skluzem fauloval Trimmela a sudí Stieler nařídil pokutový kop, který vzápětí proměnil Kruse. Brankář Hoffenheimu Baumann sice vystihl stranu, na kterou Kruse bude kopat, avšak na míč nedosáhl. A odpověď jihoněmeckého klubu nemusela vůbec trvat dlouho.

Již ve 13. minutě se totiž Hoffenheim dostal do své první velké šance, když se Bebou po individuální akci na pravé straně ocitl až před brankářem Kariusem, kterého chytrým obloučkem přehodil a míč směřoval do brány. Těsně před brankovou čárou ho však vykopl směrem do hřiště domácí obránce Friedrich a skóre se tedy neměnilo. Hned o minutu později mohl za Hoffenheim vyrovnat Grillitsch, tentokrát se však skvělým zákrokem blýskl Karius.

Ve 28. minutě už se však skóre skutečně na konečných 1:1 měnilo. Z pravé strany centroval prudce před Kariuse Kramarić a míč se odrazil od domácího Schlotterbecka přímo za záda jeho vlastního brankáře. Schlotterbeck si tedy připsal velice nešťastný vlastní gól. Většinu druhého poločasu se museli fanoušci nudit, zajímavé věci se děly až v poslední čtvrthodině, kdy mohl Hoffenheim třikrát vstřelit vítězný gól.

Nejdřív v 76. minutě Bebou slibně střílel po skvělé přihrávce Kramariče, ale míč skončil pouze těsně vedle, poté v 80. minutě odčinil Schlotterbeck svůj kiks ze vstřelené vlastní branky odhlavičkovaním míče z vlastní brankové čáry a v 83. minutě se dokonce podařilo dostat míč mezi tři tyče českému obránci Pavlu Kadeřábkovi. Gólová radost však neměla dlouhého trvání, videorozozhodčí totiž vzápětí odhalil předcházející ofsajd a gól byl tedy odvolán. Hoffenheim může litovat neproměněných šancí ze závěru zápasu a body se tak nakonec rozdělily.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele