23. kolo
27.02.2021 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Jadon Sancho (© AFP)

Dortmund s přehledem porazil Bielefeld

Borussia tak po utkání se Schalke zvládla i další duel s týmem, který bojuje o setrvání v soutěži. Všechny tři góly si přitom hráči schovali až na druhou půli. Díky tomu má klub ze Signal Iduna Parku jistotu, že po třiadvaceti kolech zůstane na pohárové příčce, zatímco Arminia to bude mít ve zbývajících dvanácti kolech ještě hodně složité.

Hráči BVB se postarali o první dvě střely zápasu. První patřila Raphaëlu Guerreirovi, druhou obstaral Giovanni Reyna. Pak přišla řada na hostujícího Ritsu Doana a po uplynutí úvodní desetiminutovky vyzkoušel Hitzovu pozornost Fabian Kunze. V osmadvacáté minutě chybělo jen velmi málo k tomu, aby Marco Reus rozvlnil síť. Po této standardní situaci však zvonilo za Stefanem Ortegou břevno.

Do konce úvodního dějství ještě mířil Reyna do vnější strany sítě, Erling Håland se musel sklonit před brankářovým uměním a na opačné straně hrací plochy zahodil velikou příležitost Sergio Córdova. Nicméně bezbrankový stav ve druhém dějství nevydržel ani tři minutky. Jadon Sancho udělal na hranici šestnáctky dobrou práci.

Nakonec se rozhodl nestřílet. Místo toho posunul na lépe postaveného Mahmouda Dahouda, jehož přízemní střela pravačkou si přes shluk těl našla cestičku, aby zapadla k levé tyči - 1:0. V minutě sedmapadesáté hasil Amos Pieper nepříjemnou situaci tím, že na malém vápně podkopl Marca Reuse. Nařízený pokutový kop proměnil Jadon Sancho bez jakýchkoli problémů - 2:0.

Odpovědět se snažil Fabian Klos, jenže tímto pokusem nikoho z dortmundských nevystrašil. Uwe Neuhaus se v 62. minutě odhodlal k oživení za pomoci trojnásobného střídání. Jenže nadále útočila Borussia. Nejprve Reus a po něm i Sancho si opět vylámali zuby na dobře chytajícím Stefanu Ortegovi.

Muž v rukavicích však přeci jen ještě jednou kapituloval. Běžela jednaosmdesátá minuta, když domácí rozjeli rychlou akci, během které se míč postupně přes Sancha a Hålanda dostal k Brazilci Reinierovi, jenž zakončením do brázdné brány otevřel při hostování z Realu Madrid svůj bundesligový účet - 3:0. Černožluté čeká v týdnu čtvrtfinále DFB-Pokalu proti Gladbachu, a pak je na programu bitva s vedoucím Bayernem Mnichov. Die Arminen se pokusí bodovat v domácím střetnutí s Unionem Berlín.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele