23. kolo
27.02.2021 15:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Leon Goretzka a Eric Choupo Moting (© AFP)

Bayern rozstřílel Köln, dvakrát se trefili Lewandowski a Gnabry

Bayern dokázal jednoznačně zvítězit nad Kölnem. Po úspěchu v prvním zápase osmifinále Ligy mistrů se mu podařilo zvítězit nad Kölnem 5:1.

Bayern byl pochopitelně jasným favoritem zápasu. Otazník však visel nad možnou únavou hráčů z úterního zápasu Ligy mistrů nebo nad absencí Pavarda a Tolissa.

Do první velké šance zápasu se dostali právě domácí. V 15. minutě už to vypadalo, že Süleho střela z dálky skončí v bráně, avšak míc nakonec pouze těsně prolétl kolem pravé tyče. O tři minuty později už se však skóre zápasu skutečně měnilo. V 18. minutě centroval do pokutového území hostů z přímého volného kopu Goretzka a hlavou míč usměrnil mezi tři tyče Choupo-Moting.

Ve 26. minutě se o vstřelení gólu hlavou pokusil Lewandowski, míč však skončil pouze těsně vedle. Ve 33. minutě však polský kanonýr přeci jenom skóroval, a sice po přihrávce Goretzky střelou ze střední vzdálenosti. První poločas tedy skončil za výsledku 2:0.

Na začátku druhé půle byli hráči Kölnu o poznání aktivnější a ve 49. minutě se jim dokonce podařilo snížit, když dokázal Neuera z bezprostřední blízkosti šikovně přelobovat Skhiri. Na nic víc už se však Köln v zápase nezmohl, v následujících desítkách minut totiž favorit utkání dominoval a Köln v podstatě k ničemu nepustil.

V 65. minutě vstřelil gól na 3:1 po geniální přihrávce Müllera střelou z hranice vápna Lewandowski. V 77. minutě se konečně dostal do hry i Köln, když se Drexler po skvělé individuální akci dostal do střelecké pozice a následně z hranice pokutového území vystřelil na bránu, ale štěstí mu nepřálo a míč nakonec skončil pouze na tyči. V 82. minutě navýšil na 4:1 po přihrávce od Hernandeze perfektní střelou do pravého dolního rohu Gnabry. O osudu zápasu už bylo v podstatě rozhodnuto, hráči Kölnu se však nevzdávali a v 85. minutě Meyer nevstřelil druhý gól Kölnu pouze kvůli výtečnému zákroku brankáře Bayernu Neuera.

Poslední hřebík do rakve Kölnu zatloukl v 86. minutě svým druhým gólem v zápasu Gnabry, tentokrát se gólově prosadil hlavou po centru Goretzky. Právě Leon Goretzka se v zápase prezentoval skvělým výkonem a ačkoliv se mezi střelce nezapsal, připsal si tři asistence.

Bayern tak zůstane i po 23. kole bundesligy první a v tuto chvíli má na druhé Lipsko náskok pěti bodů, avšak tým ze Saska má zápas k dobru. Köln je s jednadvaceti body čtrnáctý a na sestupové pásmo má náskok tří bodů. V příštím týdnu čeká Bayern derby "der Klassiker" proti odvěkému rivalovi z Dortmundu, Köln se představí na vlastním hřišti proti Brémám.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rich

3-0

Reagovat
Nickname 9

Müller a Gnabry jsou zpět , vidím to na hladké vítězství

Reagovat
Rich

Neočekával bych jejich nástup.. Pokud jde o mě, tak Gnabryho a Mullera bych ušetřil na zápas buď příští týden proti Dortmundu nebo proti Laziu... Gnabry se nesmí znovu zranit, takže u toho bych byl dost opatrný. Muller se vrátí, ale i tak, proti Kolnu bych nasadil Musialu, Chupomotinga a Comana s Lewou... Saného bych nechal na lavičce.

Reagovat
Nickname 9

Proč Sané hrál poslední zápasy skvěle, jeden z našich nejlepších hráčů. A Choupo-Moting byl strašný.

Reagovat
Rich

Preventivně bych ho nechal sedět, tenhle zápas je důležitý, ale Sané by mohl startovat od druhé půlky zápasu, teď hrál všechny poslední zápasy a plně. Je to potřeba. Na křídlo Musiala a pod hrot Chupo-Motinga...

Reagovat
Gerd 13

Budu se opakovat,ale na pb by to chtělo zkusit Hernandeze,je prostě škoda,když takový hráč skoro pořád sedí,že by to tam nezvládl?

Reagovat
Nickname 9

Podle mě by to zvládl, ale Sule hrál proti Laziu skvěle, takže očekávám, že dokud se nevrátí Pavard, tak tam bude hrát Sule.

Reagovat
Nickname 9

Lucas Choupo-Moting

Mohl dát Lucase na levého beka a Daviese na křídlo.

Choupo-Moting je hráč na lavičku a na posledních 10 minut, kdy už je rozhodnuto a Lewa potřebuje odpočívat

Reagovat
Nickname 9

Koukám, že Moting má hrát na křídle, to bude zajímavý

Reagovat
Jardman

Neasi úplně mě s tímhle sere, stejně jako mě sral Pep s Rafihnou

Reagovat
Rich

Ber to takhle zápas dopadl dobře... Choupo- Moting otevíral skóre a byl nejvíce presujícím hráčem v první půli... Pokud jde o mě, tak Flick se rozhodl dobře s ním... Jelikož Coman prostě si mohl odpočinout. Sule na té pravé straně působí dobře celkem, tak by to mohlo tak zůstat, dokud se Pavard nevrátí... Ale má to výhodu, kterou ber pozitivně, Sarr si pod Flickem nekopne a pokud jo, tak bude sbírat minuty...

Za mě zbytečná chyba Alaby, z které vyšel gol Kolínu... Fakt to je hráč, nejraději bych ho nahradil Hernandezem... Protože Boateng se snaží v posledních zápasech.

A no musím vyzdvihnout Mullera, to je pan hráč... Přijde si po nemoci, 40 vteřin na hřišti, přihrávka na Lewu a 3:1... A Gnabry? To samé po svalovém zranění se vrátí a dá dva góly... Plus Goretzka tři asistence.

Reagovat
smazaný uživatel

Book mě každý den přesvědčuje že umí, ale taky , že UMÍ. Zde měl Bayern hcs -3,5 kurz 4,77. Bayern přesně o 3 goly 5,02. Jsou zápasy , kdy se mu to povede na setinky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele