23. kolo
27.02.2021 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Maxence Lacroix (© AFP)

Wolfsburg nedokázala zastavit ani Hertha

"Vlci" tak dokonale využili zaváhání Frankfurtu, ačkoli tříbodový náskok na třetí příčce není zrovna oslnivý. Zároveň ale platí, že se podařilo vyvinout tlak na druhé Lipsko. Naopak "Stará dáma" se nadále pohybuje v těsné blízkosti sestupových vod.

První velkou příležitost této partie měla ovšem Hertha. Lucas Tousart vypálil z první zpoza velkého vápna a Koen Casteels musel konečky prstů vytahovat na břevno, od kterého se kulatý předmět odrazil do bezpečí. Následně ve vyložené šanci selhal Wout Weghorst, čímž v podstatě navázal na zahozenou šanci, ke které došlo během úvodní desetiminutovky.

Krátce poté už holandský forvard hlavou síť rozvlnil, leč tahle trefa, která by v aktuální sezoně byla jeho patnáctou, nemohla platit kvůli ofsajdu. Úvodní zásah se zrodil ve 38. minutě. Ridle Baku poslal z pravého křídla do vápna nevysoký centr, přičemž Lukas Klünter ve snaze zabránit ve skórování Weghorstovi cílil neskutečně smolně do vlastní brány - 1:0.

VfL se tedy dostalo zadarmo ke gólu, jenže to netušilo, že si na pojistku počká až do samotného závěru tohoto mače. Po změně stran se jako první osmělil Maximilian Arnold. Tenhle pokus však nebyl zrovna výstavní. Následně se ke střele z úhlu dostal Yannick Gerhardt. Svatyni, kterou hájil Rune Jarstein, ovšem ke škodě klubu z Volkswagen-Areny přestřelil.

Až do svého překvapivého vystřídání v 74. minutě byl hodně aktivní Vladimír Darida. Čtvrt hodiny poté nacentroval na Deyovaisia Zeefuika, jehož famózně jednou rukou vychytal Koen Casteels. Českého záložníka střídal Dodi Lukebakio a hned po příchodu na trávník mohl skórovat, kdyby nemířil nad. A kdyby se zároveň nepískal ofsajd.

V 79. minutě měli Dárdaiovi svěřenci zahrávat po faulu na Jhona Córdobu pokutový kop, ale rozhodčí Dankert svoje původní rozhodnutí po konzultaci s videem přehodnotil a "pětku" odvolal. Poté mířil jenom do vnější strany tyče Krysztof Piątek. Jeho krajan, nicméně v tomto duelu protihráč Bartosz Bialek, mohl náskok Wolfsburgu zvýšit bezprostředně po svém vystřídání. Rune Jarstein se ale vyznamenal.

Jenže v 89. minutě norský gólman už nedosáhl na hlavičku Maxence Lacroixe, jemuž posadil balon na hlavu Maximilian Arnold, když centroval od rohového praporku. Pro dvacetiletého francouzského obránce šlo o první přesný zásah v Bundeslize - 2:0. V nastaveném čase si ještě Marin Pongračić nesmyslně vyšlápl na Piąteka a po druhé žluté byl vyloučen. Za zbývajících šedesát sekund však Hertha už směrem dopředu nic vymyslet nestihla.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele