Bundesliga - souhrn 20. kola

01.02.2019, 22:26, aktualizováno 03.02.2019, 19:54
Komentáře a souhrny
Dortmund jen remizoval ve Frankfurtu, přesto navýšil svůj náskok, jelikož Bayern padl v Leverkusenu, před bavorský celek se navíc dostal Gladbach. Skvělý vstup do jara za sebou má RB Lipsko, Wolfsburg uspěl na půdě Herthy. Augsburg zásluhou hattricku Finnbogasona zdolal Mainz...

VfB Stuttgart - SC Freiburg 2:2

03.02.2019 18:00

Góly: 75. Emiliano Insúa, 83. Daniel Didavi - 4. Janik Haberer, 90+4. Florian Niederlechner

Zásluhou trefy Daniela Didaviho to vypadalo, že po čtyřzápasovém půstu budou svěřenci kouče Weinzierla brát všechny tři body. Pořádné zklamání jim ovšem se svou střelou z nastaveného času připravil Florian Niederlechner.

Gólově to v Mercedes-Benz-Areně začalo už ve 4. minutě. Petersen dával pod sebe na zcela neobsazeného Janika Haberera, jehož přízemní pokus pravačkou z hranice šestnáctky zapadnul přesně k levé tyči - 0:1. Domácí se pak tlačili více dopředu, nicméně i další nebezpečná situace se odehrála před bránou Ron-Roberta Zielera.

Ránu Lucase Hölera v rozhodující moment zblokovala nová posila Ozan Kabak. Po rohovém kopu Freiburgu sebral Esswein balon a pelášil s ním až na dostřel Schwolowovy svatyně, jenomže chyběla přesnost. Po změně stran přišel na hřiště Mario Gomez, ale první šance patřila Hölerovi, který ji ovšem nevyužil.

V 53. minutě si Grifo vylámal zuby na Zielerovi a dvě minuty poté Esswein po parádní Gonzálezově pobídce mířil těsně nad. Vyrovnání se tedy konalo až v 75. minutě. Insúa se ve vápně prostě razantně opřel do kulatého předmětu, takže se Schwolow stačil jenom ohlédnout - 1:1. A o osm minut později bylo ještě veseleji.

Didavi byl na velkém vápně trestuhodně neobsazený, čehož si ke štěstí VfB všimnul González a střelec branky zvolil přízemní střelu k levé tyči - 2:1. Ano, dost se tato situace podobala Habererově trefě. Pak Gomez zasáhnul ve vzdušném souboji protihráče loktem a byl vyloučen. Po jeho odchodu se domácí přesvědčili o tom, že fotbal se hraje až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Těsně předtím se totiž zmiňovaný Florian Niederlechner postaral o vyrovnání.

Asi sotva už někdo spočítá, kolikrát rodák z města Ebersberg zachránil SC body. Ve čtvrté minutě nastaveného času přiletěl balon na zadní tyč, odkud ho Gondorf posunul před bránu a osmadvacetiletý útočník z bezprostřední blízkosti zařídil, že Stuttgart s Freiburgem body nakonec zřejmě spravedlivě rozdělí - 2:2. Stejně jako v září při remíze 3:3.

Nicméně celek z Bádensko-Württemberska věří, že za týden na stadionu v Düsseldorfu se podaří uhrát všechny tři body, jelikož nadále okupuje barážovou příčku a nerad by se po čtyřiatřicátém kole poroučel o patro níž, tak jako v sezoně 2015/2016. Výběr Christiana Streicha se v domácím prostředí představí v duelu s Wolfsburgem.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05 3:0

03.02.2019 15:30

Góly: 8. Alfred Finnbogason (pen.), 34. Alfred Finnbogason (pen.), 54. Alfred Finnbogason

No, Augsburg ... Alfred Finnbogason si zřejmě přečetl naše preview, rozpomenul si na někdejší formu a nastřílel hattrick. Co na tom, že dvakrát skóroval z pokutového kopu. Pro FCA jde o velmi důležité vítězství.

Rodit se začalo už v 8. minutě. Navrátilec Ji Dong-Won centroval z levé strany a míči zatarasil rukou cestu před bránu Daniel Brosinski. Rozhodčí Storks nařídil první penaltu a islandský forvard neměl s její exekucí pražádný problém - 1:0. Pak se dvěma dalekonosnými pokusy přispěchali Michael Gregoritch a André Hahn. Jenže toto nedělní odpoledne mělo patřit výhradně jednomu střelci.

Ve 27. minutě předvedl nejprve dobrou práci Jean-Philippe Mateta, nicméně svou akci ve finále zadrbal, protože trestuhodně přehlédnul neobsazeného Dannyho Latzu. A die Nullfünfer za to pykali. Za pět minut našel Finnbogason kolegu Gregoritsche, jehož možnost vytěsnil Florian Müller na roh. Od praporku se balon snesl na hlavu Kevina Dansa, nicméně Moussa Niakhaté napodobil Brosinskiho a druhá "pětka" byla na světě.

Gólman Mohuče sice uhodnul směr, ale stejně mu to nebylo nic platné - 2:0. Minutu poté chtěl centrovat Hahn, jenže se poněkud ukopnul, takže muž v rukavicích měl zase práci. V závěru úvodního dějství se po rohu srazili spoluhráči Latza a Niakhaté, přičemž pro prvního jmenovaného utkání tímto skončilo a na jeho místo přišel Alexandru Maxim.

Finnbogason mohl dokonat hattrick ještě v nastaveném čase úvodního dějství, leč Müller byl striktně proti. V 54. minutě získal výsledek svou finální podobu. Svěřenci Sandra Schwarze ztratili míč, načež ti Baumovi vyrazili do rychlého, ukázkového kontru. Gregoritsch posunul na Morávka, jenž si dvakrát vyměnil balon s Finnbogasonem, načež úspěšný exekutor dvou pokutových kopů z první zakončil - 3:0. Zároveň tím stylově oslavil své páteční narozeniny.

V 59. minutě mu čtvrtý zásah znemožnil Müller, jenž potom likvidoval i přímý kop Jonathana Schmida. Alfred Finnbogason samozřejmě nedohrál, aby si mohl užít potlesk tribun při střídání, během kterého jej nahradil Sergio Córdova. Právě on spálil dvě minuty po příchodu na hřiště obrovskou příležitost, když nevyužil chyby Alexandera Hacka.

V 81. minutě ještě prubnul brankářovu pozornost z dálky Gregoritsch a ve zbývajících deseti minutkách to vypadalo, že Augsburgští jsou se stavem spokojení, zatímco borci z Mohuče nemají sílu na to, aby se pokusili byť jen o čestný úspěch. Napravovat dojem budou proti Bayeru Leverkusen. Augsburg za týden zajíždí do Brém.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 0:2

02.02.2019 18:30

Góly: 85. Christoph Kramer, 90. Florian Neuhaus

Schalke v utkání s Gladbachem tahalo téměř po celý zápas za kratší konec lana. I přesto, že třetinu utkání hrálo v deseti však dlouho živilo naději na body. Tu ale hosté v závěru překazili a zvítězili 2:0.

Že jsou hráči Mönchengladbachu v daleko lepším rozpoložení se projevovalo od samotného začátku. První větší šanci měl ve 14. minutě Stindl, který prudce pálil z hranice vápna těsně nad. O tři minuty později kapitán hostů zase vytvořil jasnou gólovou příležitost Zakariovi, proti kterému ale skvěle vyběhl brankář Nübel a vytěsnil jeho pokus mimo bránu.

Na straně domácích byl nejblíž skórování ve 40. minutě obránce Caligiuri, když z přímého kopu pálil jen několik centimetrů vedle Sommerovy levé tyče.

Až bude gólman Schalke Alexander Nübel sepisovat paměti ze své kariéry, začátek druhé půle utkání s Mönchengladbachem určitě nezařadí mezi povedené momenty. Už po třech minutách totiž chybně rozehrál, čímž nabídl další šanci Zakariovi, zákrokem proti jeho následné střele však svůj omyl ještě dokázal odčinit. V 59. minutě ale chyboval podruhé. Stindl perfektní přihrávkou vzduchem uvolnil Thorgana Hazarda, jenž se sám řítil na bránu. Nübel vystartoval proti němu a nevybíravým zákrokem jej poslal k zemi, za což si vykoledoval vyloučení. Do brány tak poprvé v tomto kalendářním roce musel Ralf Fährmann a domácí dohrávali v oslabení.

Gladbachu se podařilo přesilovku využít až v 85. minutě. Na hranici pokutového území si Hazardovu přihrávku zpracoval střídající Christoph Kramer a nekompromisně napálil míč k pravé tyči. V nastaveném čase pak hosté přidali ještě jednu branku. Přečíslení pět na tři bezchybně vyřešili Hazard a zakončující Neuhaus.

Mönchengladbach po zimní přestávce ani napotřetí neinkasoval, díky zaváhání Bayernu se navíc posunul na druhé místo tabulky, kde má shodný počet bodů jako mnichovský tým. Schalke naopak vyšlo letos poprvé bodově naprázdno a zůstává dvanácté.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Fortuna Düsseldorf 1:1

02.02.2019 15:30

Góly: 16. Andrej Kramarić (pen.) - 46. Rouwen Hennings

Hoffenheim ani ve druhém zápase na Düsseldorf nevyzrál a doma bere jen bod za konečnou remízu 1:1. Svěřenci trenéra Nagelsmanna měli utkání dobře rozehrané, ale hubený náskok neudrželi a o dva body přišli. Pro Hoffenheim je to pochopitelně komplikace a ztráta v boji o pohárovou Evropu.

Už před utkáním se trenér Nagelsmann nechal slyšet, že zápas proti Fortuně berou jeho svěřenci jako odplatu za první prohrané utkání. Ve hře bylo hodně, TSG potřebovalo vyhrát, aby udrželo kontakt se čtvrtým místem, jenomže roli mírnějšího favorita nakonec nezvládlo.

Fortuna hned v úvodu ukázala, že se Hoffenheimu nebojí a už ve 4. minutě klidně mohla vést, kdyby skvěle nezasáhl brankář Baumann. Místo vedení hosté zanedlouho inkasovali. Bodzek ve vlastním vápně fauloval Geigera a sudí odpískal ve prospěch domácích pokutový kop. Andrej Kramarić vyslal z penalty přízemní střelu a Rensing se jen ohlédl. TSG mělo v prvním poločase ještě jednu dobrou příležitost, ale hlavičkující Brenet si vylámal zuby na Rensingovi. Do šaten mohli jít domácí jako spokojenější celek, nicméně hned po obrátce o vedení přišli. Nástup Fortuny byl bleskurychlý, Stögerův milimetrově přesný centr uklidil do sítě hlavou Rouwen Hennings - 1:1.

Druhý poločas měly oba týmy stále ještě před sebou, ale hra vyrovnáním překvapivě ztratila tempo. Následná podívaná mnoho vzruchu nepřinesla, často se přerušovalo, padaly žluté karty, střídalo se. Hoffenheim další recept na obranu Düsseldorfu prostě nenašel a doma jen remizoval, což je pro něho velká ztráta.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 3:1

02.02.2019 15:30

Góly: 53. Leon Bailey, 63. Kevin Volland, 87. Lucas Alario - 41. Leon Goretzka

Leverkusen pod novým trenérem Boszem ožil a v domácím utkání s favorizovaným Bayernem dokázal otočit skóre. Mnichovský celek tak nevyužil zaváhání Dortmundu a jeho ztráta se naopak ještě o bod zvětšila.

Zpočátku to přitom na nějaké překvapení nevypadalo. Domácí sice byli aktivní, do smysluplného zakončení se však dlouho nedostávali. Bayern naopak zásoboval gólmana Hrádeckého slušnou porcí práce, nejaktivnější byl v tomto ohledu Kingsley Coman, který poprvé pálil ve 13. minutě. O chvíli později pak poslal nebezpečnou přihrávku do vápna, kde však Lewandowski ani Müller zakončit nedokázali. Po pětadvaceti minutách hry pak našel Rodriguez v dobré pozici Goretzku, jehož však vzniklá situace překvapila víc než obránce a míč poslal mimo.

Ve 40. minutě se pak Hummels vyslal do samostatného úniku Comana, jehož ale Hrádecký vychytal. Odražený míč se ale dostal k Müllerovi, jenž perfektním centrem nasadil míč na hlavu Goretzkovi, který se tentokrát nemýlil a dal svůj čtvrtý gól za poslední tři zápasy. Ještě před koncem první půle se hosté radovali znovu, leč tentokrát předčasně. Nádherný gól Roberta Lewandowského měl jedinou chybu - těsný ofsajd, kvůli kterému nemohl být uznán.

Do druhého poločasu vstoupili hráči Leverkusenu jako vyměnění. Už od jeho začátku hýřili aktivitou a brzy se dočkali odměny. Na krásnou střelu Leona Baileyho z přímého kopu nedosáhl ani brankář Neuer a v 53. minutě tak bylo vyrovnáno. Jenže domácí neměli dost. O deset minut později zakončil další krásnou akci Volland po přihrávce Bellarabiho a Bayer vedl.

Hosté se nevzdávali ale v zakončení neměli štěstí. Lewandowski hlavou minul, Rodriguezovu hlavičku zase v 73. minutě zblokoval obránce Weiser. Domácí se stáhli do obrany a čekali na šanci na protiútok.

Ta přišla v 87. minutě, kdy se do samostatného úniku dostali hned dva hráči Leverkusenu. Brandt místo zakončení přenechal míč Lucasi Alariovi, jenž měl před sebou prázdnou bránu. I tentokrát byl nejprve odmáván ofsajd, hlavní rozhodčí jej však po shlédnutí videa odvolal a domácí vedli o dvě branky.

Náskok hráči Leverkusenu už udrželi a Bayern na domácí půdě porazili 3:1. Pro Mnichovany je to velká rána, místo stažení náskoku na vedoucí Dortmund, který dnes jen remizoval s Frankfurtem, nyní na lídry soutěže ztrácejí už 7 bodů.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:1

02.02.2019 15:30

Góly: 36. Luka Jović - 22. Marco Reus

Zápas vedoucího Dortmundu s pátým Frankfurtem byl především soubojem velkých ofenzivních hvězd letošní sezóny. Rozšířit svou gólovou sbírku se podařilo dvěma z nich. Góly Luky Joviće a Marca Reuse z prvního poločasu přisoudily oběma týmům bod.

Že to bundesligový lídr nebude mít ve Frankfurtu jednoduché poznal už po třech minutách hry, kdy z dálky nebezpečně pálil Heller, jehož přízemní ránu vychytal gólman Bürki.

Úvodních deset minut jednoznačně patřilo Eintrachtu, pak se ovšem hráči Dortmundu probrali a začali se dostávat do šancí. Tu první ve 12. minutě neproměnil Alcácer, který z dobré pozice napálil připraveného domácího brankáře Trappa. O deset minut později už se ale hosté prosadili. Raphael Guerreiro po skvělé individuální akci předložil míč před odkrytou bránu Reusovi, jenž v jednoduché pozici nezklamal. A hned o chvíli později se mohl radovat znovu, po Witselově přihrávce do vápna však trefil jen horní tyč.

A tak zase převzali otěže domácí, hned do tří velkých šancí se dostal Ante Rebič. Ani v jednom případě však neuspěl, nejblíže byl ve 36. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval do břevna. Akce ale pokračovala dál, da Costa poslal odražený míč zpátky do vápna, kde si jej našel nejlepší střelec Bundesligy Jović a akrobaticky vyrovnal na 1:1.

Ve druhé půli se opět zaskvěli oba brankáři. Nejprve v 57. minutě pálil opět Rebič, ani tentokrát však Bürkiho nepřekonal. Na druhé straně zase Kevin Trapp vychytal unikajícího Alcácera. Velkou zásluhu na udržení remízy má i obránce Hinteregger, který vzápětí znemožnil Guerreirovi dorážku do odkryté brány.

Vyrovnaný zápas tak nakonec vyústil ve vyrovnaný výsledek. Poslední větší šanci na změnu skóre měl opět Alcácer, svůj přímý kop v 85. minutě však poslal těsně nad a Dortmund tak popáté v sezóně ztratil body. S Frankfurtem remizoval 1:1.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 0:1

02.02.2019 15:30

Góly: 65. Wout Weghorst

Wout Weghorst se stal hrdinou důležitého pohárové souboje mezi Herthou a Wolfsburgem, na Olympijském stadionu v Berlíně vstřelil jediný gól, na který domácí borci nedokázali odpovědět.

Utkání mezi Herthou a Wolfsburgem bylo klasickým soubojem o evropské poháry, který nakonec lépe zvládl hostující tým. Možnosti Vlků naznačil už v první minutě zápasu Arnold, jehož zajímavě zahraný rohový kop si málem srazil do vlastní sítě Rekik. Hru pak poměrně významně poznamenalo počasí, neboť trávník začal zkrápět vydatný déšť.

V 18. minutě měl Wolfsburg další velkou možnost, po těžkém terénu se dostal do kombinace a rychlý kontr zakončil střelou Roussillon, Jarstein pokus vyrazil nohou, ale Roussillon se dostal k dorážce a tady pomohlo Hertě břevno. Až o pět minut později si vytvořila tutovku i Hertha. Casteels podcenil centrovaný balón a z úhlu zakončoval hlavou Rekik, přičemž i tady zazvonilo břevno. První poločas každopádně žádnou branku nepřinesl, ale s celkovým obrazem hry mohli být příznivci obou týmů spokojeni.

Druhý poločas už tolik akční nebyl, pochopitelně se na tom podepsal i stav trávníku. Paradoxně se ale diváci dočkali kýženého gólu. V 65. minutě vyšperkoval kolmou přihrávku za obranu Roussillon ještě další přihrávkou a Weghorst už měl snadnou úlohu - 1:0 pro Vlky.

Domácí měli na vyrovnání zhruba půlhodinu, ale do velké šance se dostali až devět minut před koncem. Grujićovu hlavičku vyrazil Casteels před sebe a s rychlou dorážkou přispěchal Darida, jenomže trefil jen Casteelsovu nohu. Český záložník se objevil na place v 71. minutě a klidně se mohl stát hrdinou Herthy. Mohl to být ale také útočník Selke, který v poslední minutě zápasu dobře vystřelil a ještě lépe si vedl Casteels, který střelu vyrazil. Hertha vyrovnat nedokázala a doma podlehla Wolfsburgu nejtěsnějším rozdílem.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Werder Brémy 1:1

02.02.2019 15:30

Góly: 86. Mikael Ishak - 64. Johannes Eggestein

Brémy sahaly v Norimberku po vítězství, jenomže domácí tým dokázal pár minut před koncem vyrovnat a získat alespoň bod. Konečná remíza 1:1 je pro oba týmy spíše ztrátou. Norimberk se sice odlepil od posledního místa, ale nadále zůstává v sestupovém pásmu, zatímco Brémy okupují střed tabulky.

V Norimberku se od úvodní minuty představila i trojice českých hráčů. V domácím dresu to byl Ondřej Petrák a na straně hostů už tradičně Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie. Favoritem utkání byly Brémy, které od ledna ještě neprohrály a zajímavou formu chtěly na půdě posledního týmu potvrdit.

První poločas ale žádnou fotbalovou parádu nepřinesl. Bojovné utkání a minimum šancí, to zrovna diváky ze sedadel nezvedalo, takže není divu, že oba trenéři sáhli o přestávce ke střídání. Druhý poločas také přinesl to nejpodstatnější. V 59. minutě si konečně připsal první zákrok brankář Mathenia, kterého povedenou střelou prověřil J. Eggestein. Stejný hráč byl o pět minut později už úspěšnější. Skvělou práci odvedl Augustinsson a Eggestein na zadní tyči uklidil balón do sítě.

Norimberk na nic nečekal a vrhl síly do útoku. Behrens byl dvakrát ve slibné pozici zablokován a střelu Pereiry vyrazil Pavlenka opět jen k Behrensovi, který trestuhodně minul. Domácí celek Brémy zatlačil a nakonec i zaslouženě vyrovnal. Střídající Mikael Ishak si seběhl na přihrávku a parádní ranou k tyči překonal brankáře Pavlenku. Norimberk vyrovnal tři minuty před koncem a nakonec tak alespoň získal bod.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - RB Lipsko 0:3

01.02.2019 20:30

Góly: 45+3. Marcel Halstenberg (pen.), 64. Willi Orbán, 85. Willi Orbán

Nakonec to pro svěřence Ralfa Rangnicka nebyla žádná složitá práce. Po proměněné penaltě přidal další dva góly Orban a je jasné, že saský celek bude i po dvaceti kolech okupovat čtvrtou příčku. Zato Hannover jenom prohloubil své záchranářské starosti.

Hostujícímu Marcelu Halstelbergovi se zachtělo branky už po první minutě. Jeho přímý kop ale Esser kryl. Vyznamenal se i o necelých deset minut později, když musel v rychlém sledu zakročit proti pokusům Sabitzera a Matheuse Cunhy. Brazilskému útočníkovi patřila i další příležitost, když po rohovém kopu hlavou orazítkoval břevno.

Útočná aktivita hostujícího celku v následujících minutách poněkud opadla, nicméně to neznamenalo, že by domácí využili šance a zaměstnali Gulácsiho, jenž musel o poločasové pauze kvůli svalovému zranění střídat a mezi třemi tyčemi ho nahradil Yvon Mvogo. Ještě před závěrečným hvizdem úvodního dějství se odehrál první opravdu důležitý okamžik.

Daniel Akpoguma fauloval Matheuse Cunhu a rozhodčí Daniel Schlager ukázal na penaltový puntík. Střela Marcela Halstenbergera byla dostatečně prudká. Die Roten Bullen tedy vstupovali do druhé pětačtyřicetiminutovky s jednobrankovým náskokem.

Kouč Thomas Doll poslal na hrací plochu Bobbyho Wooda, jenže tohoto večera prostě Hannoveru nebylo přáno. V 64. minutě totiž zvýšil vedení Lipska Willi Orban, když si po Halstenbergerově rohu počíhal na zadní tyči a zblízka hlavou zakončil - 0:2. Stejnou částí těla se prosadil i v minutě pětaosmdesáté. Pouze s tím rozdílem, že od rohového praporku centroval Emil Forsberg na bližší tyč - 0:3.

Švýcara Mvoga v brance Býků zaměstnal pouze Hendrik Weydandt v samotném závěru utkání. Že by ale muži v rukavicích přidělal na čele vrásky, tak to zcela určitě ne.

Lipsko tak může spokojeně čekat na příští kolo, v němž se utká s Frankfurtem. Hannover se v nesmírně důležitém záchranářském mači střetne s Norimberkem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund20154151:2049
2.Borussia Mönchengladbach20133441:1842
3.Bayern Mnichov20133444:2342
4.RB Lipsko20114538:1837
5.Eintracht Frankfurt2095640:2732
6.VfL Wolfsburg2094729:2731
7.Bayer Leverkusen2093832:3130
8.TSG Hoffenheim2078538:2929
9.Hertha BSC2077631:3128
10.Werder Brémy2076732:3227
11.1. FSV Mainz 052076722:2827
12.Schalke 0420641024:2922
13.SC Freiburg2057826:3422
14.Fortuna Düsseldorf20641022:3922
15.FC Augsburg20461029:3318
16.VfB Stuttgart20431317:4415
17.1. FC Norimberk20261217:4412
18.Hannover 9620251318:4411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
Rudnevs

Škoda, že z tohoto zaváhania Bayernu nedokázal Dortmund vyťažiť viac, obzvlášť pri tých šancách, čo Reus mal... Ale i tak dobre, každý bod sa počíta.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já myslím že byl k vidění celkem zajímavý zápas pro nestraneho fanouška

Reagovat
johnn

Leverkusen no konečne dobrý futbal a výhra na Bayernom dúfam že to dotiahne do LM

Reagovat
db18

Příště ať radši vedle Süleho hraje Mai...

Reagovat
smazaný uživatel

Dělat ze špičkového pravého obránce sotva průměrné DM, nefungovalo to na podzim a stejně ho tam bude stavět... Měl tam vůbec povedený zápas? Mats by si měl sednout, Boateng snad horší nebude...

Reagovat
db18

Nechápu, že tam místo Thiaga nedal Martineze, když už na AM byl kreativní James...

Reagovat
bayern987

Reagovat
mul

ten Mats fakt strašný...on rozhodnutia robí strašné, vybehne po hráčovi ako dorastenec

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Kimmichovi už to nejde v záloze?

Reagovat
smazaný uživatel

Typicky Leverkusen. Na velky tym se vytahne, a pak prijede Hannover a ztrati. Nechapu tyto tymy. Coman ani Gnabry proste nejsou hraci, kteri by mohli tahnout Bayern jako Robbery. Bayern musi hledat dal.

Reagovat
smazaný uživatel

Coman je super, jen to zakončení musí zlepšit.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

1v1 možná i lepší než takovej Franck, jen má horší finální řešení situací. Ale to se dá pochopit, když odehraje v sezoně 10 zápasů aje stále ještě dost mladej..

Reagovat
smazaný uživatel

*Franck v nejepších letech

Reagovat
Bayern +

Reagovat
vladino10

Coman?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, duo Robbery bohužel ani v pokročilém věku, nenahraditelné. A to je na zamyšlení!!!

Hlavně ta práce Comana, mi přišla kapku naivní, obránci Bayeru vždy věděli co udělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to zase blíže, Dortmund a Favre SI to hrozně moc zaslouží. Favre jé Mega sympaťák.

Reagovat
Rudnevs

A taktiež dobrý rapper

https://youtu.be/V8xXAfIDB7Y

Reagovat
PP

a super, že Boszovi zůstalo nějaké dortmundské DNA..

Reagovat
Kucka

Borusky na prvních dvou místech, to by šlo

Reagovat
Rudnevs

Som zvedavý, ako sa vyvinie brankársky duel na Schalke po tej červenej pre Nübela.

Mimochodom, pozerám, že Kicktipp som toto kolo poriadne zbabral...

Reagovat
andrew96

To by se mohlo slušně vyrovnat. Já už to mám tak podesáté rozjeté na vítězství v kole, takže zítra to zase zmastím,

Reagovat
Rudnevs

Ono je to už dosť vyrovnané, podľa mňa to vedenie už dlho neudržím, v Rückrunde sa mi zatiaľ vôbec nedarí... Zajtra sú dva ťažké zápasy na tipovanie, ani jedným tipom som si neni istý, už som to i párkrát pomenil, ale radšej to už nechám tak, keďže viem že to väčšinou býva tak, že ten pôvodný tip sa nakoniec ukáže ako najlepší.

Inak, v 2. BL máš tiež slušne rozbehnuté víťazstvo v kole, dať tam výhru Bielefeldu bolo dosť odvážne...

Reagovat
andrew96

Já vždycky natipuju jednou a pak už to neměním. A 2. BL je dost nevyzpytatelná, tam často zkouším nějaké harakiri.

Reagovat
andrew96

Gladbášek

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Když už ne my, mohli by to dotáhnout oni

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Hyrax

Reagovat
andrew96

Ještě k Dortmundu: těší konzistentní forma Bürkiho i zlepšující se Guerreiro. Po dnešku jsem naštvaný na Reuse, ale nejvíc v lese byl Hakimi. Jednak jde gól částečně za ním, ale hlavně si celkově nepočínal v obraně důrazně, váhal z odkopy a dostával BVB zbytečně pod tlak. Je hezké, že po zisku míče okamžitě pádí dopředu, ale vzadu má ještě velké mezery. Každopádně jestli chce Real dokonale nahradit Marcela, tak Hakimi má k němu hodně blízko.

Ale jinak super, z Frankfurtu je každý bod dobrý, i když mohly být klidně tři. Naštěstí to podpořil Bayer, díky Bailey a Zacu. Snad se bude Boszovi dařit, dle mě je to vynikající kouč a rozhodně bych ho po jednom nepovedeném angažmá nezatracoval.

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek desetibodový polštář na LM.

Reagovat
stas87

Der Club - Werder Bremen 1:1.

Prvy vyjazd v novom roku a ja pocitujem sklamanie a to nie len z futbalu. Do Nürnbergu vyrazam prvykrat v zivote, som nateseny co ma caka a ked je po zapase, som frustrovany. Uz ked vychadzame z Prahy vo styroch ludoch, tak pocasie nie je idealne. Chvilu dazd, chvilu sneh a potom slnko. Vravim si, ze nejaka zima ma nerozhadze, ale je fakt neprijemne a clovek neciti nohy po case. Prve sklamanie prichadza coskoro, je kosa a tak si chcem kupit minimalne caj. Samozrejme nemaju, v ponuke je miestne pivo a radler s colou. Vyberam si radler...ten pride o chvilu a som znechuteny. Chlapik mi nacapuje polku piva a zvysok doplni spritom. Hodi to predo mna a z tvare mu je lahke poznat, ze chce aby som co najskor vypadol. Druhe sklamanie prichadza v polcase, pretoze futbal je to doslova otrasny, bez strely na branku, minimum individualnej kvality a ako povedal jeden tluchuba z TV a v sucasnosti trener nemenovaneho klubu, je to festival lacinych ztrat. Werder zahrava prvy roh v 40. minute, na branku ani nevytsreli a kedze domaci maju jeden nebezpecny moment, tak polcas konci bez golov a zacinam sa obavat toho, ze prichadza prvy vyjazd v Nemecku, co skonci 0-0. Pred zapasom si stihnem kupit 2x leberkäse a kakao. To ma aspon troch zahreje, aj ked si trpezlivo vystojim frontu a za cca 20. minut konecne pridem na rad. Obsluha sice rozumie co si clovek objedna, ale sialene dlho vracia ludom peniaze a nervozita sa stupnuje. Cez polcas dostanem hlad a tak si tretikrat objednavam leberkäse a chcemaj kakao. No, ale to uz vraj nemaju, tak chcem aspon caj. Ani ten uz nie je, jedone kafe. Lenze to nepijem, tak sa zasa vraciam na miesto a je coraz väcsia zima.

V druhom polcase uz kvalita futbalu stupa, konecne nasi vystreli aj na branku a ked v 64. minute Eggestein otvara skore, nevadi mi ani tolko to, ze niekto za mnou hadze pivo do davu a schytam to aj ja. Nasledna euforia vsetko prebija, nalada prudko stupa a clovek si praje co najskor pojistku na 2-0 nech je klud. Inkasovamy gol ale domacich nabudil a nas naopak podla mna utlmil. Oni nas zatlaci, myslim Behrens trestuhodne nevyrovna a ako cas stale bezi, vidina vyhry sa priblizuje. Lenze prichadza 86. minuta, dobra kombinacia a nabeh Ishaka a ten s prehladom skoruje na zadnu zrd a nedava Pavlenkovi sancu. Po gole okamzite preberame iniciativu a vzhladom k tomu, ze rozhodca pridal styri minuty, sanca na vitazny gol zije. Lenze tlak je platonicky, domaci odkopavaju ci odhlavickuju vsetko a zapas konci 1-1.

Za ten bod som tentoraz rad, k vyhre boli blizsie domaci a pokial sa hraci nedokazu poriadne vyhecovat prot timom zo spodku, tak z toho bude to 9-13 miesto. A to je pre mna malo a stve ma to. Z troch zapasov na jar tak mame 5 bodov, pri davke stastia a efektivite sme mohli mat plny pocet. Alebo aspon tych sedem bodov, takto nam casom utecie nenavratne sieste miesto.

Takze aby som to zhrnul, tak prvych 45. minut otrasny futbal, strata casu a keby ovek nevedel ze ide o BL, povedal by ze hraju hovna ako Brno-Zlin. Obsluha a uroven sluzieb tiez slaba. Ale nechcem sudit Der Club tak prisne, snad tam vyrazim ked budu vyrazne plusove teploty a oni si budu moct napravit reputaciu. Inak cesta a listok ma vysli na 900 ceskych korun, co je podla mna fajn cena.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Nürnberg pre mňa nemá v BL žiadnu pridanú hodnotu. Väčšina ich zápasov vyzerá tak, ako si to práve popísal, nehrajú pekný futbal. Plus majú škaredý štadión, ktorý navyše nezaplňajú (v percentuálnej tabuľke je pod nimi len Hertha). Nedávno tam niekto z EF bol tiež na nejakom zápase a potom to tu opisoval tak, že všetko je tam ešte také druholigové a že to bolo trochu sklamanie.

Reagovat
stas87

Ked tam hrali Gündogan, Ekici, Mak alebo Schieber, dalo sa na ten futbal pozerat. A vlastne aj s Kiyotakem alebo Drmicom to nebolo zle. Lenze ten klub nedokaze udrzat kvalitu, musi predavat a nie vzdy sa podari adekvatne nahradit tych, co odisli prec. A sucasny klub je parta bojovnikov, klub nema peniaze na to, zaplatit si dvoch rozdielovych hracov a zmenit tak herny prejav tak, aby ten klub bavil ludi.

Konstrukcia stadionu a to ako vyzera, nie je uplne najhorsie. Ale to zazemie, s tym by mali nieco urobit. Zasa ale nechcem sudit ich prilis prisne, videl som len hostujuci sektor a sudim tak podla neho. Mozno ze na druhej strane stadiona je to lepsie.

Reagovat
Arne

I s málo penězi se to dá dělat, viz. Augsburg nebo Mainz, a vlastně i v Norimberku to uměli, ale to tam byli lidi jako Bader nebo Hecking na lavičce... Co tam je dneska, sportovní ředitel jakoby skoro ani neexistoval (musel jsem si googlovat jméno a to německý média pořád docela sleduju) a o Köllnerovi nemám moc velký mínění. Předsezónní kecy ve stylu, že nebudou mít se záchranou problém, a pak hrát stylem, jako kdybych měl kvalitu hráčů třeba Leverkusenu, to dokáže každý druhý...

Jak tu lidi píšou, že tam je všecko tak nějak druholigový a že jim v BL chybět nebudou, tak nemůžu než souhlasit... Já tam byl asi šest sedm let zpátky na BVB, lístky vedle kotle Borussen a díky nim tam byla super atmosféra, ale jinak mě to taky nenadchlo.

Jinak když jsi zmínil konstrukci, tak jsem si nemohl nevzpomenout na tohle: https://www.youtube.com/watch?v=D9WM1u5YwBg

Plus ještě jedna asociace - Magdeburg měl před časem s kontrukcí problém a jeho fanoušci měli zakázáno doma skákat, takže ten drážďanský chorál "wer nicht hupft ist Madeburger, hey, hey" dostal nový rozměr.

Reagovat
Rudnevs

V Magdeburgu majú domáci fanúšikovia Hüpfverbot ešte stále, zatiaľ sa upravila len tá tribúna pre hostí, na Nordtribüne sa úpravy začnú v marci.

Reagovat
Arne

Reagovat
andrew96

Bröndby approves.

Reagovat
stas87

Poznam to video, existuje viacero variant z Max-Morlock stadionu. My mali listkov do sektora 25, cize vedla kotla Werderu.

Ja ten klub mam celkom rad, hravali za neho slovaci a oni do BL dostali niekolko zaujimavych hracov. Moje sympatie ale dokazali stratit angazovanim arschlochov ako bol Blazek, Hecking alebo Pinola.

Okrem Werderu sa o dianie v inych timoch zaujimam len velmi malo, o tpm ze nebudu mat problem so zachranou som nevedel. Pokial si to vedenie klubu myslelo, tak je to banda diletantov.

Tym ze vypadli na par rokov z BL, tak asi stratili realnu predstavu o kvalite a rozdieloch medzi BL a 2.BL. To porovnanie s FSV FCA tak nie je uplne namieste. Reuter aj Schröder mku vela skusenosti a ako si ty sam pisal, tak ten Börnemann je uplne inde v tomto. Cez zimu snad ani nikoho nedotiahli, takze v priamu zachranu asi neveria a uz teraz v priebehu jari budu mat jasmu predstavu o tom, kto konci a s kym mozu do buducna ratat. VfB aj FCA maju lepsie timy a z toho dna sa vyhrabu coskoro.

Reagovat
Arne

Něco v tom smyslu říkal Köllner, ale nemůžu to dohledat... Samotné vedení netuším.

Schröder toho za sebou taky nemá až tak moc, ne? Jinak právě o tom mluvím - když by tam byl pořádný sportovní ředitel a trenér, tak můžou i s málo penězi udělat hodně muziky.

Reagovat
stas87

Dost teda Köllner uletel, pokial toto verejne povie. Stret s realitou je pre nich dost neprijemny.

Schröder bol myslim rok sportovym riaditelom v Bremach po odchode Eichina. A jeho nastupcom bol Baumann a musim napisat, ze Werderu aj FSV tato zmena pomohla. Ja osobne som Schröderovi neveril, ze nahradi Heidela ale s jeho robotou panuje spokojnost. A niektorych hracov predaju s peknym ziskom.

Reagovat
Rudnevs

Schröder práve naopak z Werderu odišiel skôr než Eichin, on tam robil na nejakej nižšej pozícii a staral sa trebárs o skauting, tým hlavným manažérom bol Eichin. Ale Schröder bol ešte predtým manažérom vo Fürthe. Každopádne, tých skúseností má menej i než ten Bornemann (ten na pozícii toho hlavného manažéra robil v Kieli, v Aachene a v bundesligovom Freiburgu ešte za čias Volkera Finkeho). To ukazuje, že skúsenosti nie su vždy všetko.

Mimochodom, Schröder síce po finančnej stránke odvádza fantastickú prácu, ale mne osobne sa Mainz pod jeho vedením trochu znechutil, ten káder majú fakt ako z L1 a navyše predvedený futbal nič moc...

Reagovat
Rudnevs

Ako píše Arne, dá sa pracovať i s nízkym rozpočtom... Súčasné vedenie Nürnbergu však nie je dostatočne schopné ani kreatívne na to, aby to dokázali. Dnes alebo včera som čítal rozhovor s manažérom Bornemannom, ktorý vravel, že okrem Iličevića nebol na trhu nikto, kto by ich dokázal presvedčiť a že ani keby zainvestovali trebárs 10 Mio. €, tak im to nezaručí záchranu. Toto povie manažér klubu, ktorý potrebuje nutne posilniť, aby sa udržal v Bundeslige. Letné nákupy taktiež neboli presvedčivé, zväčša prišli len mladíci na hosťovanie a jediná veľká (na pomery FCN) investícia Misidjan sa neukazuje ako rozdielový hráč. Proste neprišla žiadna veľká kvalita.

Ohľadom toho štadiónu je to samozrejme len môj subjektívny pohľad, samozrejme to neni nič strašného typu Darmstadt, že by sa tam nedala hrať Bundesliga. Každopádne, z tých súčasných BL štadiónov sa mi páči snáď najmenej. Nepáči sa mi tá dráha (nie len, že je ihrisko ďaleko od tribún, ale narozdiel od tej, čo je na Oly, sa mi táto dráha nepáči ani na pohľad), lacne pôsobiaci zovňajšok, šikmá strecha a celkovo na mňa ten štadión nerobí dobrý dojem.

Reagovat
andrew96

Darmstadt byl náhodou super (až na ty hráče).

Reagovat
Rudnevs

Jj, to si taktiež myslím, malo to svoje čaro... Nemyslel som to konkrétne proti Darmstadtu, len som proste hľadal príklad nejakeho štadióna, ktorý nebol tak úplne bundesligatauglich.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je problém, když se stadion houpe/třepe pod návalem skákajících fans (Eintrachtu Frankfurt), viz https://youtu.be/vUQNB0GSKKs . Jen si nejsem jistý, zda si nepletu Nürnberg s Lauternem...

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že mě Herthaner Arne předběhl s tím stadionem

Reagovat
Arne

Fanda Pens?

Reagovat
smazaný uživatel

To taky. Nick mám ale podle zvířete obecně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tam byl taky a plne souhlasim. Velky zklamani.

Reagovat
Reggie

Ahoj, chci se zeptat, jestli je tu někdo, kdo byl v Lipku na fotbale? Jaka je dostupnost listku, hlavne mi jde o to, jestli se daji v pohode koupit nebo je třeba hned vyprodano. A jestli se cena listku lisi třeba na zapas s Bayernem a nekym slabsim. Nebo je jednotna cena na celou sezonu?

Diky moc!

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsme dvakrát (jednou na Leverkusen, jednou na Schalke) a stálo to pokaždé stejně 40 eur. Jak to bude na Bayern, to je otázkou. Nebyl problém koupit lístek, když sis zjistil, že začíná předprodej. Ale zas otázkou je ten Bayern.

Reagovat
Reggie

Diky. Koukal jsem na to, a ceny se skutecne hodne lisi, takze tam bude velkej rozdil. Třeba Ausburg je tam od 10€ a třeba Frankfurt od 40€ myslim. I tak dobry.

Reagovat
Han střelil první

Morávek hezké áčko, s chladnou hlavou

Reagovat
TheMally11

Alfred je střelec! Ať hraje kdekoliv je to gólová mašina!

Stejně jako Vidar Örn Kjartansson, ten akorát doplácí, že Rostov na něm nestaví ...

Reagovat
Jeňa

Alf

Reagovat
db18

Mario

Reagovat
Rudnevs

Pozerá niekto 2. Bundesligu St. Pauli - Union?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale dost mě zajímá výsledek, je to souboj o baráž a taky by oba celky byly zajímavým zpestřením BuLi.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 pro St.Pauli.....dva góly AMFG

Reagovat
Rudnevs

Krásny zápas! Union si ale nezaslúžil prehrať, v prvom polčase bol aj lepší, akurát St. Pauli bolo efektívnejšie (mimochodom, Allagui parádny gól)... Páčili sa mi ale tie zvraty, už to vyzeralo na pohodlnú výhru Pauli, keď zrazu prišli dva rýchle góly pre Union a hneď to bolo inak, potom penalta v posledných minútach a zasa je všetko úplne inak. K tomu ešte bola navyše i parádna atmosféra.

Hoci nemal moc priestor sa ukázať, tak verím, že ten Mané bude pre Union kvalitná posila, tie náznaky tam boli vidno... Ten by mohol do ofenzívnej hry Unionu priniesť trochu viac techniky a kreativity. Meier v hre moc vidieť nebol, ale ten inštinkt stále má a vďaka gólom bude teraz za hrdinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele