Bundesliga - preview 20. kola

01.02.2019, 08:24, aktualizováno 03.02.2019, 08:34
Previews
Augsburg prohrál třikrát v řadě a další zaváhání by si již neměl dovolit, pokud nechce ještě více prohloubit své starosti se záchranou. Ideální by bylo porazit doma Mainz. Tomu se ale daří. Vyhrál oba poslední své duely. Druhý nedělní zápas obstarají Stuttgart a Freiburg, přičemž o záchranu hrají regulérně oba kluby. V horší pozici je momentálně domácí VfB, který neuspěl čtyřikrát v řadě a je až na šestnácté barážové příčce tabulky. Teoreticky pod sebe ale může stlačit po tomto kole právě zmiňovaný Augsburg.
FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
O něco větší šance se přeci jen dávají die Nullfünfer, jejichž hra působí v této sezoně organizovanějším dojmem. Navíc mají za sebou dvě remízy a dvě výhry, byť to bylo pokaždé o jediný gól.

To tříbodový zisk pro FCA zdá se pomalu býti utopií. Naposledy se zadařilo v říjnu. Není divu, že v kolonce vítězství svítí u celku z WWK-Areny trojka. Nedaří se sehrát přesvědčivější partie ani proti přímým konkurentům v boji o udržení. Vše nasvědčuje tomu, že Fuggerstädter to budou mít ve zbývajících patnácti duelech hodně složité.

"V první půli jsme měli štěstí. Nejen díky té neproměněné penaltě. Ve druhém poločase jsme se snažili především zastavovat útočné výpady Gladbachu. A pak přišel první gól. Je skandální, že ho rozhodčí uznal! Tahle situace nás totiž stála celý zápas. Domnívám se, že sudí nebyli příliš srozuměni s pravidlem o ofsajdu. Pomezní ho značil, hlavní byl líný a z Kolína nepřišlo žádné upozornění, aby si celou situaci přehrál. Nepochopitelné, že se něco takového může stát v tak kvalitní soutěži, jakou je Bundesliga," postěžoval si Manuel Baum.

Jeho tým po prohře 0:2 setrvává těsně nad sestupovým pásmem. Raphael Framberger a Jeffrey Gouweleeuw jsou zranění. A Cauibyho dny v Augsburgu budou dost možná sečteny, jelikož se ze zimní dovolené v rodné Brazílii vrátil o dvaadvacet dní později, přičemž nešlo o jeho první přestupek proti klubovým pravidlům.

Za bavorský celek přitom odváděl dobré výkony a jeho absence by mohla být dále znát. Alfred Finnbogason sice už zvládnul i hattrick, ale v posledních týdnech i vinou zranění marně hledá formu. Svou šanci určitě dostane z West Hamu hostující Reece Oxford. A trenéra může těšit, že po návratu z mistrovství Asie budou k dispozici Korejci Ji Dong-Won a Koo Ja-Cheol.

Sandro Schwarz nemůže počítat s Adlerem, Berggreenem, Mwenem, Bungertem a vykarovaným Stefanem Bellem, jehož by měl ve středu obrany nahradit Moussa Diakhaté. Jinak se nedají očekávat další změny. Mohuč sice nemá vyloženě spolehlivého střelce (nejlépe si vede šestigólový Mateta), avšak ze základní jedenáctky dokáže kromě brankáře Müllera skórovat snad každý.

"Věděli jsme, že nás čeká náročné a bojovné utkání. Na začátku jsme byli důrazní a dočkali se brzkého zásahu. Poté jako bychom ztratili nit. A zároveň jsme museli přestát tu situaci s videem, což se ukázalo býti v podstatě rozhodující," prohlásil čtyřicetiletý lodivod. Jeho skvadra má díky vyrovnanosti soutěže na dohled pohárové příčky, na kterých Mohuč naposledy zakončila ročník v roce 2016. Augsburgu navíc hodlá oplatit vyřazení z DFB-Pokalu.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Schmid, Danso, Callsen-Bracker, Stafylidis - Khedira, D. Baier - Hahn, Gregoritsch, Max - Finnbogason
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Brosinski, A. Hack, Niakhaté, Aaron - Kunde - Öztunali, Gbamin - Boetius - Mateta, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.54 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - SC Freiburg  (neděle 18:00)
A zároveň věří, že se podaří ukončit čtyřizápasovou sérii bez bodu. Freiburg vyšel naprázdno v posledních dvou mačích, ale stále se jedná o soupeře, kterého není radno podceňovat. A to ani v případě, kdy vzájemná klání hovoří jasně ve váš prospěch.

Je fakt, že před týdnem VfB mohl sotva natrefit na silnějšího protivníka. Utkání s Bayernem skončila v Allianz Areně jednoznačně 4:1. Markus Weinzierl však nadále zůstává hlavním trenérem. "Vstup do zápasu pro nás byl hodně těžký. Když prohráváte už po pěti minutách, nikdo to není snadné. V Mnichově musíte být v první řadě efektivní, což jsme nebyli. Bayern má v kádru velice silné individuality a ve druhém poločase nás zkrátka přehrával," nechal se slyšet čtyřiačtyřicetiletý trenér, jenž během hráčské kariéry působil i v bavorském velkoklubu.

Kliment, Aogo a Maffeo zůstávají mezi zraněnými. Timo Baumgartl utrpěl otřes mozku, ale možná už o příštím víkendu by mohl být k dispozici. O mistrovi světa Benjaminu Pavardovi se rozhodne teprve v hodinách těsně před zápasem. Do základní jedenáctky se vrátí podle všeho Mario Gomez, takže Nicólas González usedne zřejmě jen na lavičku.

Také Christian Streich nemá ve zvyku hrát se dvěma hrotovými útočníky, přestože Florian Niederlechner a Nils Petersen své kvality nepochybně mají. To platí i o dalším ofenzivním borci. Vincenzo Grifo nemohl proti Hoffenheimu nastoupit, jelikož právě z tohoto klubu teď ve Freiburgu hostuje. Höfler, Kath, Kleindienst, Sallai a Okoroji si na hřiště vinou zranění nepodívají.

"Do obou poločasů jsme vstoupili velmi dobře. Jenže proti protivníkovi typu Hoffenheimu si nesmíte dovolit udělat chyby. A my jich bohužel udělali dost. Je to škoda," komentoval výsledek 2:4 kouč Streich. Jeho výběr si tak mírně pokazil zajímavou domácí bilanci. Zato venkovní výsledky rozhodně nejsou přesvědčivé. To ale neznamená, že to pro Stuttgart za současné formy bude nějaká snadná práce.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Pavard, Kabak, Kempf, Insua - Gentner, Ascacibar - Esswein, Zuber - Donis - M. Gomez
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Gulde, R. Koch, Heintz - Kübler, Frantz, Haberer, C. Günter - Höler, Grifo - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.38 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
TSG Hoffenheim - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Hoffenheim před týdnem po delší době vyhrál a pokračovat v tom hodlá i proti Düsseldorfu. Svěřenci Julina Nagelsmanna mají hostům co oplácet, Fortuna totiž první zápas na vlastním stadionu vyhrála. Favoritem zápasu přesto budou domácí, kteří se chtějí zapojit do bojů o čtvrté místo.

Divokou výhrou ve Freiburgu 4:2 ukončil Hoffenheim devítizápasové čekání na vítězství a setrval na pozicích znamenající evropské poháry. TSG je po devatenácti kolech na šestém místě a stále pomýšlí na první čtyřku, na kterou ztrácí už šest bodů.

Fortuna Düsseldorf má jiné starosti. Pohárové ambice se tohoto týmu netýkají a zatím to vypadá, že ani záchranářské práce. Hosté jsou sice až čtrnáctí, ale před šestnáctým Stuttgartem mají k dispozici už sedmibodový náskok. Düsseldorf se pod vedením trenéra Friedhelma Funka zvedl a od poloviny prosince do poloviny ledna vyhrál čtyři utkání v řadě. Minulý týden sice musela Fortuna spolknout hodně hořkou pilulku v podobě domácí porážky 0:4 od Lipska, ale zatím to s "die Flingeraner" vypadá dobře.

Hoffenheim se s Düsseldorfem utkal všudy všeho jen třikrát a jen v jednom případě zvítězil a to takřka před šesti lety. O minulém zápase už šla řeč, Fortuna doma vyhrála 2:1, když dvě minuty před koncem rozhodl z pokutového kopu Dodi Lukebakio. "Je to o odplatě. Hrajeme doma a budeme chtít vyhrát," prohlásil Julian Nagelsmann, trenér Hoffenheimu. "Düsseldorf je tým, který chce hrát a který hraje dopředu. Mají mnoho dobrých hráčů," varoval před soupeřem Nagelsmann.

Julian Nagelsmann bude pro zápas s Düsseldorfem postrádat Amada, Lucase Ribeira, Ruppa, Hacka a Otta, všichni mají zdravotní potíže. Podobně je však na tom i soupeř a Nagelsmannův protějšek Funkel nemůže počítat s Wiesnerem, Wolfem, Contentem, Siadasem, Frosem, Sobottkou a Kujovićem.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Vogt, Hübner, Schulz - Grillitsch - Demirbay, Bittencourt - Kramarić, Szalai, Joelinton
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmermann, Ayhan, Kaminski, Giesselmann - Bodzek - Zimmer, Fink, Stöger, Usami - Lukebakio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 5.36 - 6.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Leverkusen po trápení v úvodu sezóny nabral dech a stoupá tabulkou. Nyní jej však čeká soupeř, který má jednoznačnou ambici tento vzestup přibrzdit. Mnichovský Bayern ztratil body naposledy v listopadu a stále se snaží udržet v kontaktu s vedoucím Dortmundem.

Pro hráče Leverkusenu začal kalendářní rok 2019 sérií těžkých utkání. Doma proti Mönchengladbachu i přes zjevnou převahu nedokázali vstřelit gól a prohráli 0:1. O týden později ve Wolfsburgu už však svému soupeři nedali šanci a zvítězili 3:0. Herní projev pod novým trenérem Peterem Boszem tak mohou v Leverkusenu hodnotit zatím kladně a body z utkání proti Bayernu by tuto skutečnost jen utvrdily.

To však svěřenci Nika Kovače nebudou chtít dopustit. Po zimní pauze jsou zatím k nezastavení, s přehledem porazili Hoffenheim i doma Stuttgart. Rozstříleli se především záložník Goretzka a útočník Lewandowski. Bayern zkrátka po novém roce rozjel mašinu, kterou bude velmi těžké zastavit. A hlavně si zaváhání už ani nemůže dovolit. Podobnou fazónu totiž zažívá i vedoucí Dortmund, který si na čele tabulky drží šestibodový náskok a bodová ztráta by pro Bayern mohla znamenat výrazné snížení nadějí na sedmý titul v řadě.

Když se tato mužstva střetla v září v Mnichově, Bayern po dominantním výkonu zvítězil 3:1. Nyní to ale pravděpodobně tak jednoduché nebude. Leverkusen poháněný zaplněnou domácí BayArenou a znovuzískaným sebevědomím bude úplně jiným soupeřem než ten, který v Mnichově kromě penalty nevystřelil na bránu. I přesto zůstává Bayern favoritem, z posledních deseti vzájemných zápasů s Leverkusenem prohrál jen jeden, a to téměř před čtyřmi lety.

Domácí trenér Bosz bude mít k dispozici kompletní kádr, hosté z Mnichova se budou muset obejít o zraněné záložníky Tolissa, Ribéryho a Robbena.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz - Havertz, Brandt - Bailey, Bellarabi - Volland
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Javi Martinez, Thiago - T. Müller, Goretzka, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.54 - 4.70 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Dortmund si zimní přestávce udržel skvělou formu a s šestibodovým náskokem stále vládne Bundeslize. Pro další body si svěřenci Luciena Favreho jedou do Frankfurtu, který má pro jarní část jasný plán - udržet se na pozicích zajišťující postup do evropských pohárů.

V tabulce je Eintracht zatím pátý, bitva o pohárovou Evropu ale ještě slibuje velké drama, poněvadž na záda mu dýchá hned šestice týmů, které by se do ní ještě rády zapojily. Jakýkoliv bodový zisk ze zápasu proti lídrovi by tak mohl mít cenu zlata. V minulém kole Frankfurt přivezl z Brém bod za remízu 2:2.

Dortmund je stále na vrcholu a nic nenasvědčuje tomu, že by se to v blízké budoucnosti mělo změnit. Předvánoční fiasko v Düsseldorfu se ukázalo být ojedinělým škobrtnutím, parta okolo kapitána Marca Reuse na něj odpověděla důležitými výhrami nad Mönchengladbachem a Lipskem, naposledy pak zničila předposlední Hannover pěti góly.

Samotný zápas slibuje velkou střeleckou podívanou. Po trávníku v Commerzbank-Areně by se totiž mohli prohánět hned 4 hráči z nejlepší pětice tabulky střelců. Na straně domácích její třináctigólový lídr Luka Jović a Francouz Sébastien Haller, který nasbíral o dvě branky méně. Dortmund zase bude spoléhat na produktivitu Marca Reuse a Paca Alcácera, kteří se oba trefili dvanáctkrát.

Právě Haller s Alcácerem se trefili během podzimního klání těchto týmů v Dortmundu. Borussia tehdy vyhrála 3:1. Tentokrát se však duel odehraje ve Frankfurtu, přičemž obecně platí, že se ve vzájemných soubojích daří především domácím týmům. Dortmund naposledy vezl z Frankfurtu 3 body z ligového utkání v roce 2013.

Sestava Frankfurtu by oproti minulých zápasech neměla doznat zásadnějších změn, hosté budou stále postrádat zraněné obránce Zagadoua a Akanjiho. Nenastoupí ani záložník Kagawa, jenž odešel na hostování do tureckého Beşiktaşe.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Ndicka - G. Fernandes - da Costa, Rode, Gacinovic, Kostic - Haller, Rebic
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Weigl, Diallo, Schmelzer - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Guerreiro - M. Götze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.79 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Olympijský stadion v Berlíně je připraven na důležité střetnutí domácí Herthy s Wolfsburgem. Půjde o přímý pohárový souboj, vítěz se může výrazně přiblížit nejen Evropské lize, ale i Lize mistrů, která je pro oba celky stále ve hře.

Situace kolem pohárových příček je velmi dramatická a napínavá. Hned trojice klubů má na šestém, sedmém a osmém místě shodný počet bodů a právě Hertha a Wolfsburg patří mezi ně. Páté místo je vzdálené jen tři body, čtvrté bodů šest.

Hertha v minulém kole remizovala se Schalke 2:2 a připomeňme, že v nové roce ještě neprohrála. Berlíňané by v tom rádi pokračovali a proti Wolfsburgu jistě mají velkou šanci.Vlci naposledy porazili Herthu před více jak třemi lety, výhra na Olympijském stadionu je pak ještě o jeden rok starší.

Určitě lepší sezonu, než tu minulou, prožívá Wolfsburg, ještě donedávna držitel šestizápasové série bez porážky. Jenomže Vlkům se vstup do nového roku vůbec nepovedl, Wolfsburg prohrál jak v Gelsenkirchenu se Schalke, tak především o týden později s Leverkusenem, přičemž Farmaceuti zvítězili ve Volkswagen aréně jasně 3:0. Netřeba panikařit, Wolfsburg má poháry stále na dostřel, ale je potřeba znovu začít bodovat.

Oba tábory se musejí vypořádat s několika absencemi. Hertha nemůže počítat s Luckassenem, Gersbeckem, Dilrosunem, Kadem i Leckiem. Wolfsburg je na tom úplně stejně a k dispozici nemá Azzaouiho, Camacha, Ntepa, Stefaniaka a Ginczeka. Trenéra Labbadiu alespoň těší návrat obránce Brookse, což je mimochodem produkt mládežnické akademie Herthy.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Stark, Lustenberger, Rekik - Lazaro, Grujić, Maier, Plattenhardt - Duda - Ibišević, Selke
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Knoche, Brooks, Roussillon - Arnold, Gerhardt, Rexhbecaj, Steffen, Brekalo, Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.42 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Norimberk - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Fotbalisté Norimberku mají před sebou další pokus o přerušení dlouhotrvající série bez vítězství. Bavorský celek naposledy zvítězil koncem září loňského roku a od té doby se propadl až na poslední místo tabulky. Soupeřem Norimberka bude v pohodě hrající Werder Brémy.

Oba soupeři jsou v naprosto odlišném rozpoložení. Norimberk stále hledá cestu z krize a zatím se mu ji nedaří najít ani v novém roce, zatímco Werder od začátku ledna neprohrál. "Čtyři body ze dvou zápasů je slušný počin a dobrý začátek do druhé poloviny sezony. Teď se plně soustředíme na zápas v Norimberku a opravdu ho chceme vyhrát," prohlásil kouč Werderu Florian Kohfeldt.

Brémy před týdnem remizovaly s Frankfurtem 2:2 a ještě před tím porazily předposlední Hannover 1:0. Kouč Florian Kohfeldt očekává podobné utkání jako v Hannoveru, které i přes vítězství nebylo v žádném případě jednoduché. "Očekávám houževnatého soupeře, který bude bojovat o všechno. V sobotu nemůže být nic považováno za samozřejmé," varoval Kohfeldt.

Norimberk bojuje o udržení, ale zatím se mu vůbec nedaří. V Bundeslize prohrál už šest zápasů v řadě a dohromady u toho vstřelil pouhé dva góly. Mizerná produktivita jde ruku v ruce s mizernými výsledky a jak z krize ven? Vedení posledního týmu tabulky přivedlo Chorvata Iva Iličeviče, zkušeného, již dvaatřicetiletého záložníka, který by měl dát hře myšlenku. Iličevič už v Bundeslize kdysi působil, oblékal dresy Kaiserslauternu nebo Hamburku a do Bavorska přichází coby volný hráč z Kairatu Almaty.

Pro připomenutí, Norimberk v minulém kole prohrál v Mohuči 1:2, když rozhodující branku inkasoval čtvrthodinu před koncem z kopačky Robina Quaisona.

Domácí se budou muset obejít bez Klandta, Lipperta, Iličeviće a Tilmana. Ztráty hlásí i druhá strana, byť nejsou nijak dramatické. Pro pět žlutých karet bude scházet Philipp Bargfrede a Yuya Osako nebude k dispozici kvůli asijskému šampionátu. Japonsko hrálo finále s Katarem a domácímu celku nakonec podlehlo.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Valentini, Margreitter, Ewerton, Leibold - Petrák - Behrens, Löwen - Matheus Pereira - Misidjan - Zreľák
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljković, Moisander, Augustinsson - Sahin - Eggestein, Klaassen - Harnik, Rashica - Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.08 - 4.00 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Schalke se pomalým tempem posouvá v tabulce vzhůru, jeho situace je však stále daleko od ideálu. Velmi ceněným vitamínem pro sebevědomí klubu z Gelsenkirchenu by mohly být body z domácího utkání se třetím Mönchengladbachem.

Cesta za jejich ziskem však nebude vůbec jednoduchá. Gladbach po novém roce oba své zápasy vyhrál, navíc ani v jednom z nich neinkasoval. V Leverkusenu s vypjetím všech sil doslova ubránil výhru 1:0, doma proti Augsburgu pak potvrdil roli favorita a zvítězil 2:0 a s tříbodovým mankem na druhý Bayern ještě stále živí naději na zdramatizování boje o titul.

To Schalke má úplně jiné starosti. Po katastrofálním podzimu orámovaném vleklými zraněními klíčových útočníků vkročili svěřenci Domenica Tedesca do nového roku výhrou 2:1 nad Wolfsburgem a remízou 2:2 s berlínskou Herthou. V tabulce je z toho sice stále až 12. místo, pozice, ze kterých se postupuje do evropských pohárů však překvapivě nejsou až tak daleko, jak by se mohlo zdát.

V minulé sezóně oba vzájemné souboje těchto týmů skončily remízou 1:1, v aktuálním ročníku se v září z výhry 2:1 radoval Gladbach.

Schalke se sice výsledkově zvedá, počet obsazených lůžek ve zdravotnickém centru klubu však zůstává stále vysoký. Útočníci Burgstaller a Embolo jsou mimo hru už dlouhou dobu, během utkání s Herthou se k nim navíc přidali záložníci Schöpf a Stambouli a také další útočník Skrzybski.

Mönchengladbach takové problémy řešit nemusí. Po krátkém zranění by se měl vrátit záložník Thorgan Hazard, a tak jediným chybějícím členem prvního týmu by měl být brazilský útočník Raffael.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - D. Caligiuri, S. Sané, Nastasic, Oczipka - Mascarell, Rudy - S. Serdar, Bentaleb, Konoplyanka - Uth
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Ginter, Elvedi, Wendt - Strobl - Neuhaus, Hofmann - T. Hazard, Stindl, Plea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.47 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hannover 96 - RB Lipsko  (pátek 20:30)
Čtvrté Lipsko se představí na půdě předposledního Hannoveru, který bude muset o udržení ještě zabojovat. Hůř než Hannover je na tom už pouze o skóre poslední Norimberk.

Žádnému zlepšení však nenapovídá poslední forma Hannoveru. Svěřenci trenéra Breitenreitera vyhráli naposledy v soutěžním zápase na začátku listopadu loňského roku, kdy doma o gól porazili Wolfsburg. Od té doby v bundeslize šestkrát prohráli a dvakrát remizovali.

Po krátké zimní přestávce Hannover prohrál nejdřív 0:1 doma s Brémami, minulou sobotu si pak přivezl výprask 1:5 z Dortmundu, který v tuto chvíli celou soutěž vede. Hannoverse - mimo jiné i kvůli výše zmíněným výsledkům - nachází s jedenácti body na sedmnáctém místě bundesligové tabulky a v případě, že se klub nezlepší, ho čeká sestup.

To Lipsko je na tom úplně jinak. Tým ze Saska horlivě bojuje o Ligu mistrů, na jejímž pomezí se už od začátku tohoto bundesligového ročníku pohybuje. Jediný bundesligový tým ze Saska je před začátkem dvacátého kola se čtyřiatřiceti body čtvrtý, na pátý Frankfurt má však náskok pouhých třech bodů.

Po startu jarní části soutěže Lipsko sice doma prohrálo 0:1 s Dortmundem, minulou neděli už ale dokázalo zvítězit 4:0 na půdě nováčka z Düsseldorfu, když se trefili dvakrát Poulsen, Konaté a Laimer.

Za Hannover navíc nebudou moci do zápasu s Lipskem nastoupit mnohé opory, zejména zranění Füllkrug, Bebou, Prib a Hübers. Genki Haraguči si pak plní reprezentační povinnosti v rámci Mistrovství Asie, které se letos koná ve Spojených arabských emirátech a jeho Japonsko se probojovalo až do finále, kde se utká s Katarem.

Za Lipsko nenastoupí zranění Upamecano a Haidara. Všechny ostatní opory by měly být saskému týmu k dispozici.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Akpoguma, Felipe, Albornoz - Anton - Walace, Schwegler - Müller - Wood, Weydandt
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Klostermann, Konaté, Orban, Halstenberg - Adams, Demme - Sabitzer, Laimer - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.21 - 4.20 - 1.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund19153150:1948
2.Bayern Mnichov19133343:2042
3.Borussia Mönchengladbach19123439:1839
4.RB Lipsko19104535:1834
5.Eintracht Frankfurt1994639:2631
6.TSG Hoffenheim1977537:2828
7.Hertha BSC1977531:3028
8.VfL Wolfsburg1984728:2728
9.Bayer Leverkusen1983829:3027
10.1. FSV Mainz 051976622:2527
11.Werder Brémy1975731:3126
12.Schalke 041964924:2722
13.SC Freiburg1956824:3221
14.Fortuna Düsseldorf19631021:3821
15.FC Augsburg19361026:3315
16.VfB Stuttgart19421315:4214
17.Hannover 9619251218:4111
18.1. FC Norimberk19251216:4311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (110)

Přidat komentář
OnderCZ

Opravdu tip EF na výhru domácích?

Reagovat
Rudnevs

Asi sa očakáva efekt nového trénera...

Reagovat
OnderCZ

Jedině no. Rád bych věřil v nějaké překvapení, ať se ty dva poslední kluby nezačnou ještě tak brzy "odřezávat" od zbytku tabulky, ale ve výhru domácích moc nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ten popisek k tomu tipu neseděl, řekl bych, že autor tam chtěl dát 2 jinak tomju nerozumím

Reagovat
Rudnevs

Prehľad zimných prestupov:

https://www.transfermarkt.de/1-bundesliga/transfers/wettbewerb/L1/plus/?saison_id=2018&s_w=w&leihe=0&leihe=1&intern=0&intern=1

Veľmi zaujímavo doplnil svoj tím Frankfurt. Schalke nakoniec toho útočníka nezískalo a plánuje spoliehať na to, čo má. Aspoň sa včera podarilo zbaviť sa Di Santa.

https://www.transfermarkt.de/2-bundesliga/transfers/wettbewerb/L2/plus/?saison_id=2018&s_w=w&leihe=0&leihe=1&intern=0&intern=1

V 2. BL tiež zaujímavé prestupy. Tie posily Kölnu vyzerajú už ako prvoligoví hráči. Union získal Maného zo Sportingu, to je výborný obchod, na 2. BL je to nadštandardný hráč. Navyše bez rizika, keďže prichádza zatiaľ na hosťovanie. Mimochodom, rozkliknite si toho Paulsena z Ingolstadtu, ten vyzerá ako poriadny severan.

Reagovat
Jeňa

Pro mě asi nejzajímavěji posílil Magdeburg, to jsou na boj o záchranu ve druhé BL hodně solidní posily, alespoň podle jmen

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
smazaný uživatel

Ano povedlo se ....fredi nás napínal do konce přestupových minut dá se říct a všichni tři podepsali ve ctvrtek těsně před koncem prestupoveho okna ....za mě velice zajímavý a chytrý nákup....dva hráči do budoucna co mají velký potenciál a jedem co může okamžitě pomoct od prvních minut ....výborná práce a spokojenost ...co jsem měl možnost číst nebo mluvit s lidmi tak jsou i relativně všichni fans spokojený se zimnim nakupem takze super po všech stránkách a zítra na dortmund

Reagovat
stas87

Zajtra ma caka prvy vyjazd na Werder v roku 2019. Snad stihnem v tomto roku tri alebo styri stadiony pozriet, kde som este nebol. Zatial ziadny moj vyjazd neskoncil 0-0, tak snad to nebude zajtra. Vyhrame.

Reagovat
smazaný uživatel

V Norimberku by to měla být jasná záležitost pro vás....držím palce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt je teraz hratelny a vyhrat oba narocne zapasy vonku na zaciatku jari by bola parada

Reagovat
Nazgúl

Tyhle preview, kdy kompletně celé preview je od prvního do posledního slova napsané jednoznačně ve prospěch hostů a pak je pod ním tip 1 miluji. Píše to stejnej člověk nebo ty tipy dělá někdo jinej nezávisle na pisateli preview?

Jako když pod to preview dá očekávání takového překvapení, tak by v něm měl zmínit nějaký faktor, který ho k tomu zkusit tip na překvapení vedl?

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovská gratulace

Reagovat
oli9

Co ten dortmund dnes ?

Reagovat
Jardman

Ten by mohl dneska remizovat

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Frantszek

Těžkej match. Bojím se ztráty, ale věřím ve vítězství. Ale i kdyby, Bayern to v Leverkusenu nebude mít o nic lehčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude dnes Frankfurt hrát tak jak minulý týden s Werderem, tak by Dortmund neměl ztratit... Ale to záleží že jo

Reagovat
andrew96

Nedokážu si představit, že by BVB ve Frankfurtu zvítězilo.

Reagovat
Malresi

Reagovat
smazaný uživatel

BL se stále nepoučila, dva zajímavé zápasy soupeřů o titul ve stejný čas...

Reagovat
andrew96

Kdyby jeden z nich hrál doma třeba proti Hannoveru. tak by se to dalo pochopit, ale takto je to velká škoda.

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Je to blbý,ale o to bude dnes Konferenz zajímavější!

Reagovat
Rudnevs

Komentátor na Konferenz naopak práve vravel, že je pekné, keď BVB a Bayern hrajú po dlhej dobe opäť naraz v súboji na diaľku a že je to tým pádom oveľa zaujímavejšie. Dá sa na to pozrieť aj z druhej strany.

Reagovat
Arne

Němci to mají nastavený jinak, pro ně jsou nejlepší poslední dvě kola, kdy se všech 9 zápasů hraje v jeden čas a všechno důležitý vidíš během dvou hodin v Konferenzi. Fanoušci to tam mají rádi takto, podle mě kdyby bylo po jejich, tak se to tak hraje celou sezónu.

Reagovat
db18

Proto nechápu, že to chtějí ještě dál členit a zavést více pondělních zápasů...

Reagovat
Rudnevs

Pondelkové zápasy budú naopak od sezóny 2021/22 úplne zrušené, rovnako tak i v 2. BL.

Reagovat
db18

Tak to je super zpráva.

Reagovat
Arne

To je super, ale měli o tom přemýšlet dříve a ne podepsat tří- nebo čtyřletý kontrakt na televizní práva a až potom řešit důsledky... Stejně si myslím, že vymyslí něco jiného, třeba stabilní třetí sobotní čas po obědě či večer, nebo tak něco.

Reagovat
JozkokozleJ

Pondelny termin je zly. Ako pises, budu ho urcite chciet nahradit a mne by vobec nevadil termin v sobotu vecer alebo nedela popoludni.

Reagovat
Rudnevs

Miesto tých pondelkov je údajne na pláne (vzhľadom na účastníkov v EL) päť ďalších a tým pádom dokopy desať zápasov v nedeľu. Presné časy sú ešte neni známe.

Reagovat
Arne

Sobota večer by mi taky nevadila, ale jak říkám, německý fanoušci by se zase posrali, byť asi ne v takový míře jako kvůli pondělku.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som, ze Jovic je hrotak...

https://www.livesport.cz/zapas/OG44DuHK/#sestavy;1

Reagovat
Jeňa

Myslím, že Jovič a Rebič budou hrát opačně, než jsou napsaní

Reagovat
oli9

někdo stream na BVB ?

Reagovat
andrew96
Reagovat
oli9

dík

Reagovat
Rudnevs

Super... Bohužiaľ 274 i 365 (rovnako ako včera) Bundesligu v ponuke nemajú, neviem prečo.

Vedel by si tam nájsť i Konferenz?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rudnevs

Reagovat
JarousFCB

Ahoj nějaký stream na Brémy? Přes reddit už mi to nějak nejde

Reagovat
blackhawk88

nejaky stream na bayern ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ako toto nemohla byt penalta pre Leverkusen ? cistejsiu ruku som uz davno nevidel

Reagovat
Rudnevs

No trebárs Markus Merk by to nepískal.

Reagovat
smazaný uživatel

No vysvětloval to tím, že Hummels vůbec nebyl ve svém pohybu rukou aktivní, Calmund mu namítal, že si zvětšil plochu, podle Merka nic takového není v pravidlech. Nevím, u nás se tím hodně komentátoři a myslím i komise rozhodčích ohání.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to predsa musi byt jedno ci bol aktivny rukou alebo nie, ved ta strela keby presla by bola na 80% golova .. toto za mna jednoznacna penalta

Reagovat
Coutinho10

Maaarcooo Reeeuuus

Reagovat
oli9

dortmund

Reagovat
oli9

ten Witsel je ale skvělý

Reagovat
REPLIKATOR

Gooooooooool

Reagovat
REPLIKATOR

Reus

Reagovat
Coutinho10

twl Reus mohl mit hattrick behem 2-3 minut

Reagovat
10

je v BL hůř bránící tým než Frankfurt? já je vidím asi potřetí za poslední dobu a oni víceméně nebrání za žádnýho stavu

Reagovat
db18

Bayern...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Bayern +

Reagovat
REPLIKATOR

Ty vole Reus měl mít hattrick během posledních 5 minut

Reagovat
10

a další

Reagovat
Coutinho10

jak jinak díky Reusovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tady mohlo být už hotovo, Marco TV posledních zápasech tyto situace řeší fakt bídně, bude to ještě zajímavé...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak proč střídal Havertz už v prvním poločase? Zranění?

Reagovat
Kixi Syhimour

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Mam bejt radsi ze to nevidim? .. takhle se hraje o titul

Reagovat
Jardman

Bída tvl, nechápeš

Reagovat
db18

Ano... hrozná bramboračka, samý faul a do toho hrubky v obraně...

Reagovat
Coutinho10

Paco skoda

Reagovat
Kixi Syhimour

Stejnak ten náskok navýší

Reagovat
Coutinho10

to jo, ale mohlo to bejt znova o 9 bodu, coz by bylo lepsi

Reagovat
Kixi Syhimour

Hele, podobnej pocit znám

Reagovat
Coutinho10

jojo...dobre jsme si umeli vybrat tymy, co nejsou schopny vyuzit zavahani souperu

Reagovat
Setwo

Reagovat
smazaný uživatel

A to ta caka este u Slavie

Reagovat
Coutinho10

nestras

Reagovat
Setwo

Tento pocit zažívame opäť tento týždeň

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je uz vybaveny podme dat gol chalani

Reagovat
db18

OMG, co tam kurva dělal Hummels u toho třetího gólu? Ta obrana je šílená dneska... nemůžem hrát bez Javiera prostě...

Reagovat
Kixi Syhimour

Myslím, že v Německu je rozhodnuto

Reagovat
Coutinho10

jeste, ze Bayern toho nebyl schopnej vyuzit, ale tohle je malo proste...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda ze ty tři body dnes nevyšly, nicméně pořad je to navýšení náskoku a bod z Frankfurtu je hodně fajn, poděkování do Leverkusenu

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
havrys99

Reagovat
Setwo

Bozs pomohol, takisto ako aj Benitez a LFC aj BVB navysili naskok o bod verím, že aj keď to boli len remízy tak nám k titulom pomôžu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, tak podle ohlasu bida..ani se nebojim toho, ze nevyhrajem titul, clovek uz je trochu presycenej..pocitam i s vypadnutim z LM, ale co je horsi, mam strach, ze nas Liverpool totalne zesmesni v tom dvojzapase.. dostanem dvakrat bura a budem za curaky

Reagovat
Coutinho10

to si uplne nemyslim, protoze dulezitejsi je momentalne pro LFC PL, zatimco pro vas to bude asi LM, takze to bude vyrovnany

Reagovat
Kocour Klapuška

Sice to není uplně styl Bayernu, ale Kováč by měl být odvolán

Reagovat
smazaný uživatel

Proc? Bayern je v přestavbě. Nevime, jak to ma s penezi, ale pokud Bayern uz definitivne opustil současnou fotbalovou cestu nakupu, tak s Comanem a Gnabrym vyhraji tak max. Pokal. A to jim odejde i Lewa brzy na tuty.

Reagovat
Bastaron

Coman jeden z nejlepších hráčů, trošku mimo jsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern chce v létě utratit zhruba 200 mega.

Reagovat
Kocour Klapuška

Tu přestavbu by ale měl vézt někdo jiný

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho a prva posila Perisic

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Arne

To měl... Někdo jako Sammer místo šaška Brazza.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Coman je skvely len je skleneny

Reagovat
Frantszek

Uf. Díky klukům z Leverkusenu

Reagovat
stas87

Pekna nadielka v Aue, logicke rozhodnutie ze sa nehra a zapas je odlozeny. Sledujem Holstein-Jahn a je to skor bitva ako futbalovy zapas. Benes s asistenciou, pekna akcia od trojice domacich. Van den Bergh poslal Benesov presnu prihravku na kridlo do behu, ten sa pozrel kde mu nabieha Schindler a krasne poslal prihravku napriec celou sestanstkou na nabiehajuceho Schindlera a ten uz nmal problem trafit do prazdnej branky. Jahn nie je velmi futbalovy, mali len hlavicku Sörensena do zrde, snad to bude lepsie v druhom polcase.

Reagovat
JozkokozleJ

Dobre je, ze si Bénes hned na uvod robi v Kiele dobre meno. Dnes dve priame asistencie a solidny vykon. Na ihrisku od pohladu jasne najtechnickejsi hrac. Takze verim, ze by sa v Holsteine mohol vyhrat a ak sa zase nezrani, v lete prehovorit vyraznejsie v Gladbachu.

Opakovane som cital, ze Borussia odmietla (a ani Bénes nechcel) hostovacku v H96 kvoli hernemu stylu, ze Kiel hra viac kombinacne. No dnes mi prilis neprislo. Hoc oproti Regensburgu tam bol znacny rozdiel. Celkovo vsak zapas nic extra; zrejme aj kvoli terenu, ktory nevyzeral dokonaly.

Reagovat
Reggie

Ahoj, chci se zeptat, jestli je tu někdo, kdo byl v Lipku na fotbale? Jaka je dostupnost listku, hlavne mi jde o to, jestli se daji v pohode koupit nebo je třeba hned vyprodano. A jestli se cena listku lisi třeba na zapas s Bayernem a nekym slabsim. Nebo je jednotna cena na celou sezonu?

Diky moc!

Reagovat
Stannis Baratheon

Morávek dneska luxus. Je ho plný hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

A vyšperkoval to přihrávkou na třetí gól.

Reagovat
andrew96

Gondorf na lavičce zaslouženě, ale trochu se divím, že nehraje jeden z dvojice Waldschmidt/Niederlechner.

Reagovat
JozkokozleJ

Vyzera to, ze Waldschmidt nema taku formu ako na jesen, kedy bol klucovou postavou ofenzivy. Dost podobny hrac je Grifo a mozno preto nechce Streich mat dva rovnake typy na ihrisku.

Reagovat
andrew96

Já doufám, že se Vincenzo teď na jaře zase vrátí do staré formy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele