20. kolo
02.02.2019 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Schalke v oslabení body proti Gladbachu nevydřelo. Výhru hostům zařídili náhradníci

Schalke v utkání s Gladbachem tahalo téměř po celý zápas za kratší konec lana. I přesto, že třetinu utkání hrálo v deseti však dlouho živilo naději na body. Tu ale hosté v závěru překazili a zvítězili 2:0.

Že jsou hráči Mönchengladbachu v daleko lepším rozpoložení se projevovalo od samotného začátku. První větší šanci měl ve 14. minutě Stindl, který prudce pálil z hranice vápna těsně nad. O tři minuty později kapitán hostů zase vytvořil jasnou gólovou příležitost Zakariovi, proti kterému ale skvěle vyběhl brankář Nübel a vytěsnil jeho pokus mimo bránu.

Na straně domácích byl nejblíž skórování ve 40. minutě obránce Caligiuri, když z přímého kopu pálil jen několik centimetrů vedle Sommerovy levé tyče.

Až bude gólman Schalke Alexander Nübel sepisovat paměti ze své kariéry, začátek druhé půle utkání s Mönchengladbachem určitě nezařadí mezi povedené momenty. Už po třech minutách totiž chybně rozehrál, čímž nabídl další šanci Zakariovi, zákrokem proti jeho následné střele však svůj omyl ještě dokázal odčinit. V 59. minutě ale chyboval podruhé. Stindl perfektní přihrávkou vzduchem uvolnil Thorgana Hazarda, jenž se sám řítil na bránu. Nübel vystartoval proti němu a nevybíravým zákrokem jej poslal k zemi, za což si vykoledoval vyloučení. Do brány tak poprvé v tomto kalendářním roce musel Ralf Fährmann a domácí dohrávali v oslabení.

Gladbachu se podařilo přesilovku využít až v 85. minutě. Na hranici pokutového území si Hazardovu přihrávku zpracoval střídající Christoph Kramer a nekompromisně napálil míč k pravé tyči. V nastaveném čase pak hosté přidali ještě jednu branku. Přečíslení pět na tři bezchybně vyřešili Hazard a zakončující Neuhaus.

Mönchengladbach po zimní přestávce ani napotřetí neinkasoval, díky zaváhání Bayernu se navíc posunul na druhé místo tabulky, kde má shodný počet bodů jako mnichovský tým. Schalke naopak vyšlo letos poprvé bodově naprázdno a zůstává dvanácté.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele