20. kolo
02.02.2019 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Frankfurt se lídra nezalekl. Po odvážném výkonu bere ze zápasu s Dortmundem bod

Zápas vedoucího Dortmundu s pátým Frankfurtem byl především soubojem velkých ofenzivních hvězd letošní sezóny. Rozšířit svou gólovou sbírku se podařilo dvěma z nich. Góly Luky Joviće a Marca Reuse z prvního poločasu přisoudily oběma týmům bod.

Že to bundesligový lídr nebude mít ve Frankfurtu jednoduché poznal už po třech minutách hry, kdy z dálky nebezpečně pálil Heller, jehož přízemní ránu vychytal gólman Bürki.

Úvodních deset minut jednoznačně patřilo Eintrachtu, pak se ovšem hráči Dortmundu probrali a začali se dostávat do šancí. Tu první ve 12. minutě neproměnil Alcácer, který z dobré pozice napálil připraveného domácího brankáře Trappa. O deset minut později už se ale hosté prosadili. Raphael Guerreiro po skvělé individuální akci předložil míč před odkrytou bránu Reusovi, jenž v jednoduché pozici nezklamal. A hned o chvíli později se mohl radovat znovu, po Witselově přihrávce do vápna však trefil jen horní tyč.

A tak zase převzali otěže domácí, hned do tří velkých šancí se dostal Ante Rebič. Ani v jednom případě však neuspěl, nejblíže byl ve 36. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval do břevna. Akce ale pokračovala dál, da Costa poslal odražený míč zpátky do vápna, kde si jej našel nejlepší střelec Bundesligy Jović a akrobaticky vyrovnal na 1:1.

Ve druhé půli se opět zaskvěli oba brankáři. Nejprve v 57. minutě pálil opět Rebič, ani tentokrát však Bürkiho nepřekonal. Na druhé straně zase Kevin Trapp vychytal unikajícího Alcácera. Velkou zásluhu na udržení remízy má i obránce Hinteregger, který vzápětí znemožnil Guerreirovi dorážku do odkryté brány.

Vyrovnaný zápas tak nakonec vyústil ve vyrovnaný výsledek. Poslední větší šanci na změnu skóre měl opět Alcácer, svůj přímý kop v 85. minutě však poslal těsně nad a Dortmund tak popáté v sezóně ztratil body. S Frankfurtem remizoval 1:1.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Frantszek

Těžkej match. Tip ztráta: 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele