20. kolo
01.02.2019 20:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

RB Lipsko veze tři body z Hannoveru

Nakonec to pro svěřence Ralfa Rangnicka nebyla žádná složitá práce. Po proměněné penaltě přidal další dva góly Orban a je jasné, že saský celek bude i po dvaceti kolech okupovat čtvrtou příčku. Zato Hannover jenom prohloubil své záchranářské starosti.

Hostujícímu Marcelu Halstelbergovi se zachtělo branky už po první minutě. Jeho přímý kop ale Esser kryl. Vyznamenal se i o necelých deset minut později, když musel v rychlém sledu zakročit proti pokusům Sabitzera a Matheuse Cunhy. Brazilskému útočníkovi patřila i další příležitost, když po rohovém kopu hlavou orazítkoval břevno.

Útočná aktivita hostujícího celku v následujících minutách poněkud opadla, nicméně to neznamenalo, že by domácí využili šance a zaměstnali Gulácsiho, jenž musel o poločasové pauze kvůli svalovému zranění střídat a mezi třemi tyčemi ho nahradil Yvon Mvogo. Ještě před závěrečným hvizdem úvodního dějství se odehrál první opravdu důležitý okamžik.

Daniel Akpoguma fauloval Matheuse Cunhu a rozhodčí Daniel Schlager ukázal na penaltový puntík. Střela Marcela Halstenbergera byla dostatečně prudká. Die Roten Bullen tedy vstupovali do druhé pětačtyřicetiminutovky s jednobrankovým náskokem.

Kouč Thomas Doll poslal na hrací plochu Bobbyho Wooda, jenže tohoto večera prostě Hannoveru nebylo přáno. V 64. minutě totiž zvýšil vedení Lipska Willi Orban, když si po Halstenbergerově rohu počíhal na zadní tyči a zblízka hlavou zakončil - 0:2. Stejnou částí těla se prosadil i v minutě pětaosmdesáté. Pouze s tím rozdílem, že od rohového praporku centroval Emil Forsberg na bližší tyč - 0:3.

Švýcara Mvoga v brance Býků zaměstnal pouze Hendrik Weydandt v samotném závěru utkání. Že by ale muži v rukavicích přidělal na čele vrásky, tak to zcela určitě ne.

Lipsko tak může spokojeně čekat na příští kolo, v němž se utká s Frankfurtem. Hannover se v nesmírně důležitém záchranářském mači střetne s Norimberkem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip EuroFotbal.cz:1 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele