20. kolo
03.02.2019 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Augsburg zvládnul duel s Mohučí na výbornou

No, Augsburg ... Alfred Finnbogason si zřejmě přečetl naše preview, rozpomenul si na někdejší formu a nastřílel hattrick. Co na tom, že dvakrát skóroval z pokutového kopu. Pro FCA jde o velmi důležité vítězství.

Rodit se začalo už v 8. minutě. Navrátilec Ji Dong-Won centroval z levé strany a míči zatarasil rukou cestu před bránu Daniel Brosinski. Rozhodčí Storks nařídil první penaltu a islandský forvard neměl s její exekucí pražádný problém - 1:0. Pak se dvěma dalekonosnými pokusy přispěchali Michael Gregoritch a André Hahn. Jenže toto nedělní odpoledne mělo patřit výhradně jednomu střelci.

Ve 27. minutě předvedl nejprve dobrou práci Jean-Philippe Mateta, nicméně svou akci ve finále zadrbal, protože trestuhodně přehlédnul neobsazeného Dannyho Latzu. A die Nullfünfer za to pykali. Za pět minut našel Finnbogason kolegu Gregoritsche, jehož možnost vytěsnil Florian Müller na roh. Od praporku se balon snesl na hlavu Kevina Dansa, nicméně Moussa Niakhaté napodobil Brosinskiho a druhá "pětka" byla na světě.

Gólman Mohuče sice uhodnul směr, ale stejně mu to nebylo nic platné - 2:0. Minutu poté chtěl centrovat Hahn, jenže se poněkud ukopnul, takže muž v rukavicích měl zase práci. V závěru úvodního dějství se po rohu srazili spoluhráči Latza a Niakhaté, přičemž pro prvního jmenovaného utkání tímto skončilo a na jeho místo přišel Alexandru Maxim.

Finnbogason mohl dokonat hattrick ještě v nastaveném čase úvodního dějství, leč Müller byl striktně proti. V 54. minutě získal výsledek svou finální podobu. Svěřenci Sandra Schwarze ztratili míč, načež ti Baumovi vyrazili do rychlého, ukázkového kontru. Gregoritsch posunul na Morávka, jenž si dvakrát vyměnil balon s Finnbogasonem, načež úspěšný exekutor dvou pokutových kopů z první zakončil - 3:0. Zároveň tím stylově oslavil své páteční narozeniny.

V 59. minutě mu čtvrtý zásah znemožnil Müller, jenž potom likvidoval i přímý kop Jonathana Schmida. Alfred Finnbogason samozřejmě nedohrál, aby si mohl užít potlesk tribun při střídání, během kterého jej nahradil Sergio Córdova. Právě on spálil dvě minuty po příchodu na hřiště obrovskou příležitost, když nevyužil chyby Alexandera Hacka.

V 81. minutě ještě prubnul brankářovu pozornost z dálky Gregoritsch a ve zbývajících deseti minutkách to vypadalo, že Augsburgští jsou se stavem spokojení, zatímco borci z Mohuče nemají sílu na to, aby se pokusili byť jen o čestný úspěch. Napravovat dojem budou proti Bayeru Leverkusen. Augsburg za týden zajíždí do Brém.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele