20. kolo
02.02.2019 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern ztrátu na čelo nesnížil. V Leverkusenu nezvládl druhý poločas a prohrál 1:3

Leverkusen pod novým trenérem Boszem ožil a v domácím utkání s favorizovaným Bayernem dokázal otočit skóre. Mnichovský celek tak nevyužil zaváhání Dortmundu a jeho ztráta se naopak ještě o bod zvětšila.

Zpočátku to přitom na nějaké překvapení nevypadalo. Domácí sice byli aktivní, do smysluplného zakončení se však dlouho nedostávali. Bayern naopak zásoboval gólmana Hrádeckého slušnou porcí práce, nejaktivnější byl v tomto ohledu Kingsley Coman, který poprvé pálil ve 13. minutě. O chvíli později pak poslal nebezpečnou přihrávku do vápna, kde však Lewandowski ani Müller zakončit nedokázali. Po pětadvaceti minutách hry pak našel Rodriguez v dobré pozici Goretzku, jehož však vzniklá situace překvapila víc než obránce a míč poslal mimo.

Ve 40. minutě se pak Hummels vyslal do samostatného úniku Comana, jehož ale Hrádecký vychytal. Odražený míč se ale dostal k Müllerovi, jenž perfektním centrem nasadil míč na hlavu Goretzkovi, který se tentokrát nemýlil a dal svůj čtvrtý gól za poslední tři zápasy. Ještě před koncem první půle se hosté radovali znovu, leč tentokrát předčasně. Nádherný gól Roberta Lewandowského měl jedinou chybu - těsný ofsajd, kvůli kterému nemohl být uznán.

Do druhého poločasu vstoupili hráči Leverkusenu jako vyměnění. Už od jeho začátku hýřili aktivitou a brzy se dočkali odměny. Na krásnou střelu Leona Baileyho z přímého kopu nedosáhl ani brankář Neuer a v 53. minutě tak bylo vyrovnáno. Jenže domácí neměli dost. O deset minut později zakončil další krásnou akci Volland po přihrávce Bellarabiho a Bayer vedl.

Hosté se nevzdávali ale v zakončení neměli štěstí. Lewandowski hlavou minul, Rodriguezovu hlavičku zase v 73. minutě zblokoval obránce Weiser. Domácí se stáhli do obrany a čekali na šanci na protiútok.

Ta přišla v 87. minutě, kdy se do samostatného úniku dostali hned dva hráči Leverkusenu. Brandt místo zakončení přenechal míč Lucasi Alariovi, jenž měl před sebou prázdnou bránu. I tentokrát byl nejprve odmáván ofsajd, hlavní rozhodčí jej však po shlédnutí videa odvolal a domácí vedli o dvě branky.

Náskok hráči Leverkusenu už udrželi a Bayern na domácí půdě porazili 3:1. Pro Mnichovany je to velká rána, místo stažení náskoku na vedoucí Dortmund, který dnes jen remizoval s Frankfurtem, nyní na lídry soutěže ztrácejí už 7 bodů.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rich

1-3

Reagovat
Realita

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 3 pojdme!!! Bayern

Reagovat
johnn

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

A je po titulu

Reagovat
Ferragamo7

To určite nie,aj Dortmund ešte zaváha(a nie raz) nemajú také suverénne mužstvo,aby vyhrali všetky zápasy do konca súťaže.Druhá vec je,či Bayern nebude zbytočne strácať body v zápasoch,ktoré by mal bez problémov vyhrať.

Reagovat
Rich

Já si myslím, jestli se Kovačovi nepodaří vyhrát nic tuhle sezónu, tak skončí. Tenhle zápas byl zbytečně ztracený, Bayern dominoval a nakonec se sesypal. Nechci být skeptický, ale takhle doufám Bayern nebude hrát proti Liverpoolu, jinak to bude masakr.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele