20. kolo
02.02.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Verhaegh rozhodl zápas s Herthou

Wout Weghorst se stal hrdinou důležitého pohárové souboje mezi Herthou a Wolfsburgem, na Olympijském stadionu v Berlíně vstřelil jediný gól, na který domácí borci nedokázali odpovědět.

Utkání mezi Herthou a Wolfsburgem bylo klasickým soubojem o evropské poháry, který nakonec lépe zvládl hostující tým. Možnosti Vlků naznačil už v první minutě zápasu Arnold, jehož zajímavě zahraný rohový kop si málem srazil do vlastní sítě Rekik. Hru pak poměrně významně poznamenalo počasí, neboť trávník začal zkrápět vydatný déšť.

V 18. minutě měl Wolfsburg další velkou možnost, po těžkém terénu se dostal do kombinace a rychlý kontr zakončil střelou Roussillon, Jarstein pokus vyrazil nohou, ale Roussillon se dostal k dorážce a tady pomohlo Hertě břevno. Až o pět minut později si vytvořila tutovku i Hertha. Casteels podcenil centrovaný balón a z úhlu zakončoval hlavou Rekik, přičemž i tady zazvonilo břevno. První poločas každopádně žádnou branku nepřinesl, ale s celkovým obrazem hry mohli být příznivci obou týmů spokojeni.

Druhý poločas už tolik akční nebyl, pochopitelně se na tom podepsal i stav trávníku. Paradoxně se ale diváci dočkali kýženého gólu. V 65. minutě vyšperkoval kolmou přihrávku za obranu Roussillon ještě další přihrávkou a Weghorst už měl snadnou úlohu - 1:0 pro Vlky.

Domácí měli na vyrovnání zhruba půlhodinu, ale do velké šance se dostali až devět minut před koncem. Grujićovu hlavičku vyrazil Casteels před sebe a s rychlou dorážkou přispěchal Darida, jenomže trefil jen Casteelsovu nohu. Český záložník se objevil na place v 71. minutě a klidně se mohl stát hrdinou Herthy. Mohl to být ale také útočník Selke, který v poslední minutě zápasu dobře vystřelil a ještě lépe si vedl Casteels, který střelu vyrazil. Hertha vyrovnat nedokázala a doma podlehla Wolfsburgu nejtěsnějším rozdílem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele