20. kolo
03.02.2019 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Stuttgart ztratil výhru proti Freiburgu v poslední vteřině

Zásluhou trefy Daniela Didaviho to vypadalo, že po čtyřzápasovém půstu budou svěřenci kouče Weinzierla brát všechny tři body. Pořádné zklamání jim ovšem se svou střelou z nastaveného času připravil Florian Niederlechner.

Gólově to v Mercedes-Benz-Areně začalo už ve 4. minutě. Petersen dával pod sebe na zcela neobsazeného Janika Haberera, jehož přízemní pokus pravačkou z hranice šestnáctky zapadnul přesně k levé tyči - 0:1. Domácí se pak tlačili více dopředu, nicméně i další nebezpečná situace se odehrála před bránou Ron-Roberta Zielera.

Ránu Lucase Hölera v rozhodující moment zblokovala nová posila Ozan Kabak. Po rohovém kopu Freiburgu sebral Esswein balon a pelášil s ním až na dostřel Schwolowovy svatyně, jenomže chyběla přesnost. Po změně stran přišel na hřiště Mario Gomez, ale první šance patřila Hölerovi, který ji ovšem nevyužil.

V 53. minutě si Grifo vylámal zuby na Zielerovi a dvě minuty poté Esswein po parádní Gonzálezově pobídce mířil těsně nad. Vyrovnání se tedy konalo až v 75. minutě. Insúa se ve vápně prostě razantně opřel do kulatého předmětu, takže se Schwolow stačil jenom ohlédnout - 1:1. A o osm minut později bylo ještě veseleji.

Didavi byl na velkém vápně trestuhodně neobsazený, čehož si ke štěstí VfB všimnul González a střelec branky zvolil přízemní střelu k levé tyči - 2:1. Ano, dost se tato situace podobala Habererově trefě. Pak Gomez zasáhnul ve vzdušném souboji protihráče loktem a byl vyloučen. Po jeho odchodu se domácí přesvědčili o tom, že fotbal se hraje až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Těsně předtím se totiž zmiňovaný Florian Niederlechner postaral o vyrovnání.

Asi sotva už někdo spočítá, kolikrát rodák z města Ebersberg zachránil SC body. Ve čtvrté minutě nastaveného času přiletěl balon na zadní tyč, odkud ho Gondorf posunul před bránu a osmadvacetiletý útočník z bezprostřední blízkosti zařídil, že Stuttgart s Freiburgem body nakonec zřejmě spravedlivě rozdělí - 2:2. Stejně jako v září při remíze 3:3.

Nicméně celek z Bádensko-Württemberska věří, že za týden na stadionu v Düsseldorfu se podaří uhrát všechny tři body, jelikož nadále okupuje barážovou příčku a nerad by se po čtyřiatřicátém kole poroučel o patro níž, tak jako v sezoně 2015/2016. Výběr Christiana Streicha se v domácím prostředí představí v duelu s Wolfsburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele