Bundesliga - souhrn 19. kola

24.01.2020, 22:24, aktualizováno 26.01.2020, 19:53
Komentáře a souhrny
RB Lipsko prohrálo ve Frankfurtu a na Bayern Mnichov, jenž rozstřílel Schalke, má na čele tabulky již pouze bodový náskok. Borussia Mönchengladbach naplnila roli favorita proti Mainzu, zatímco Dortmund v předehrávce zdolal Köln. Tři body mají rovněž Leverkusen nebo Hoffenheim. Paderborn vyhrál ve Freiburgu a zůstává ve hře o záchranu...

Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf 3:0

26.01.2020 18:00

Góly: 40. Kai Havertz, 79. Lars Bender, 89. Lucas Alario (pen.)

Aktéry posledního utkání 19. kola Bundesligy byly celky Bayeru Leverkusen a Fortuny Düsseldorf. Zápas měl jasného favorita a ještě jasnějšího outsidera - obě tyto role byly svými představiteli do puntíku naplněny, neboť Leverkusen svého soupeře přejel výsledkem 3:0.

Utkání mělo poklidný, opatrný úvod. První příležitost si ve 25. minutě vypracovali domácí, Volland však při zakončení podklouzl a nedokázal tak ze slibné pozice trefit branku. O pouhé tři minuty později se v další šanci objevil Bellarabi, jehož přesný pokus z brankové čáry vykopl jeden z obránců Fortuny.

Ve 40. minutě se Farmaceuti konečně dočkali vytouženého vedení. Bellarabi poslal do prostoru okolo penaltového puntíku nadýchaný centr přímo na hlavu nabíhajícího Havertze, jenž jemným trknutím poslal míč do sítě - 1:0. Krátce před půlí se udál ještě zmatek ve vápně hostí, avšak branka z toho nebyla, proto se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhá půle začala podobně jako ta první - opatrně. Podobnost mezi oběma poločasy pokračovala i nadále, neboť první šanci druhé poloviny utkání měl (stejně jako v té první) Volland, který ani tentokrát nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi, stalo se tak v 58. minutě.

V 65. minutě se o slovo poprvé vážně přihlásili také hosté - a to hned dvakrát. Nejprve Henningse skvělým zákrokem vychytal Hrádecky, aby poté tentýž hráč hlavičkoval po centru z rohu jen těsně nad branku finského brankáře. V 72. minutě se do šance po rohovém kopu dostali i fotbalisté Leverkusenu, ztroskotali však na výborně chytajícím Kastenmeierovi.

Deset minut před koncem řádné hrací doby domácí udeřili podruhé. Bender si na zadní tyči naběhl na další z mnoha centrů letících od rohového praporku a využil chyby špatně vyběhnuvšího Kastenmeiera - 2:0. V 90. minutě byl navíc ve vápně hloupě faulován Amiri, Alario se postavil k exekuci následného pokutového kopu a s přehledem nabídnutou příležitost proměnil v poslední branku duelu. Bayer Leverkusen tak porazil Fortunu Düsseldorf 3:0.

Pro domácí tato výhra znamená posun v tabulce na pátou příčku o bod před Schalke se ztrátou dvou bodů na čtvrtý Dortmund. Fortuna se naopak i po devatenácti odehraných kolech krčí na chvostu celé soutěže.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 0:3

26.01.2020 15:30

Góly: 65. Davy Klaassen (vl.), 79. Christoph Baumgartner, 83. Sargis Adamjan

Werder nedokázal navázat na výhru z minulého týdne a podlehl doma Hoffenheimu v poměru 0:3. Hosté naopak napravili poslední ligové zaváhání a nadále nahánějí své konkurenty na pohárových příčkách Bundesligy.

První šance utkání patřila domácím fotbalistům. Ve 13. minutě Rashica z přímého kopu nacentroval míč do prostoru okolo malého vápna, kam si naběhl Vogt a hlavičkoval nad branku Hoffenheimu. O čtyři minuty později si první větší příležitost připsali také hosté, když Kramarić z úhlu rozvlnil boční síť Pavlenkovy svatyně.

Zbytek první půle žádné další vzrušení na trávníku nenabídl, a tak šly oba celky do kabin za stavu 0:0.

Druhý poločas už byl pro diváky na stadionu i u televizních obrazovek výživnější. V 57. minutě ze střední vzdálenosti vypálil Eggestein, jehož ránu ještě tečoval Posch a míč jen tak tak minul branku hostí.

V 65. minutě se poprvé měnilo skóre. Fotbalisté Hoffenheimu zahrávali roh, po němž se ve vápně Werderu vytvořila skrumáž, která vyústila v nešťastný vlastní gól Klaassena - 0:1. Po dalších třech minutách se o rychlé vyrovnání pokusil Rashica, nepodařilo se mu ale trefit zařízení.

V 79. minutě Hoffenheim z protiútoku udeřil podruhé. Baumgartner se dostal s míčem před Pavlenku a jelikož byl zády k bráně, pokusil se o zakončení patou. Se štěstím se mu povedlo přehodit českého gólmana, za nějž se ještě sice pokusil zaskočit jeden z obránců Brém, avšak míč se mu z branky nepodařilo vykopnout včas - 0:2.

O čtyři minuty později završil krutou porážku domácích Adamjan, když tvrdou ranou k zadní tyči nedal Pavlenkovi šanci - 0:3. Hoffenheim si tedy z Brém veze suverénní třígólové vítězství.

Werder vzhledem k další prohře i nadále setrvá na barážové šestnácté pozici. Hoffenheim se naopak vyšvihl na sedmé místo před Freiburg a bude s napětím očekávat, jak skončí dnešní duel Leverkusenu, od nějž jej nyní dělí jediný bod.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Schalke 04 5:0

25.01.2020 18:30

Góly: 6. Robert Lewandowski, 45+2. Thomas Müller, 50. Leon Goretzka, 58. Thiago Alcântara, 89. Serge Gnabry

Vzhledem k pouze tříbodovému rozdílu v tabulce se dalo očekávat, že utkání mezi Bayernem a Schalke bude jedním z těch zajímavějších. Opak byl ale pravdou, domácí po trefách Lewandowskiho a Müllera vedli už v poločase 2:0, po pauze přidali góly ještě Goretzka, Thiago a Gnabry.

Přitom už ve druhé minutě se mohli Königsblauen dostat do vedení. Chyba v rozehrávce soupeře vedla k Serdarově ráně z vápna, Neuer ovšem byl připraven. Hrubka nakonec ke gólu vedla, jen na druhé straně. Gólman Schubert podskočil centr, Kimmich tak balón snadno předal Robertu Lewandowskému, který potvrdil instinkt kanonýra a skóroval.

Záhy mohl srovnat Matondo, jehož Alabou tečovaná střela skončila na horní tyči Neuerovy svatyně. Rozvlnit síť se povedlo v osmnácté minutě Müllerovi, jenže kvůli ofsajdu nebyla trefa uznána. Po čtvrtině zápasu pálil nejprve Lewandowski mimo, aby se následně Perišić nechal vychytat Schubertem.

Bavorům poté sudí odepřel už druhou branku, Lewandowského trefa neplatila kvůli ofsajdovému postavení centrujícího Pavarda. V nastavení první půle se blýskl Schubert, ovšem gól do šaten přesto přišel. Perišić odcentroval na Goreztku, ten míč hlavičkoval do malého vápna, odkud zcela nehlídaný Thomas Müller zdvojnásobil vedení Bayernu.

Nedlouho po pauze už to bylo o tři. Po rohovém kopu Leon Goretzka zkoušel překonat gólmana hlavou. Jeho pokus sice byl zblokován, avšak balón se mu odrazil zpátky a německý středopolař famózním volejem poslal míč za Schubertova záda. A ještě než skončila první hodina hry, přidal gól i Thiago Alcantára, kterému Lewandowski předložil míč před poloprázdnou bránu.

Poslední trefa utkání přišla s koncem základní hrací doby a zařadí se mezi ty nejkurióznější. Serge Gnabry z hranice šestnáctky vyslal nepříliš povedenou střelu, Schubert ale zřejmě zkoušel vyrazit míč nohou a ten mu následně propadl do sítě. Mnichovští se tak v tabulce dotáhli na rozdíl jediného bodu od vedoucího Lipska, muži z Gelsenkirchenu jsou pátí se sedmibodovou ztrátou.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 3:1

25.01.2020 15:30

Góly: 24. Alassane Pléa, 76. Alassane Pléa, 87. Florian Neuhaus - 11. Robin Quaison

Díky zaváhání Lipska tak zůstávají Roseho svěřenci pouhé dva body za první příčkou. Die Nullfünfer oproti tomu musí doufat, že Werder a Düsseldorf svoje utkání nezvládnou. Jedině tak zůstane celek ze spolkové země Porýní-Falc nad sestupovou zónou.

Pro Hříbata přitom zápas nezačal vůbec dobře. Už po deseti minutách hry přišel dlouhý Niakhatého nákop dopředu, kde si Quaison balon ukázkově zpracoval. A ač tísněn, dokázal tvrdou ranou pravačkou překonat Yanna Sommera - 0:1. S něčím takovým domácí evidentně nepočítali a ještě před vypršením úvodní dvacetiminutovky mohli inkasovat podruhé.

Švýcar Nico Elvedi chyboval, ale naštěstí pro něj předvedl jeho krajan mezi tyčemi výtečný zákrok, kterým rozesmutnil Boetiuse. Díky tomu mohla Borussia vyrovnat. Luxusně zahraný přímý kop od Oscara Wendta hostující obrana totálně nezachytila. Respektive nikdo asi nepředpokládal, že by si na zadní tyč mohl zaběhnout Alassane Pléa a přesným volejem zaznamenal svou první trefu v utkání - 1:1.

Šest minut poté centroval šťastný střelec na spoluhráče Marcuse Thurama, jenž orazítkoval spodní stranu břevna. Do konce úvodního dějství musel ještě jednou do akce Sommer, když likvidoval hlavičku Matety. Na opačném pólu si do Wendtovy nebezpečné střely stoupnul Niakhaté. A po něm pálil Pléa v dobré pozici nad.

Do druhé půle nastoupil Brosinski a po hodině hry mohl vyrovnat. Strážce domácí svatyně však zasáhnul konečky prstů. Na druhé straně uspěl Zentner tváří v tvář Herrmannovi. A nedlouho poté se musel činit proti pokusu Alassaneho Pléy. Francouzský útoční se proto podruhé dočkal až v šestasedmdesáté minutě.

Na krátko rozehraná standardní situace přinesla Herrmannův centr do vápna z pravé strany, kam si nabíhal Pléa. Zřejmě nechtěl zakončovat levačkou, každopádně gólmana tím dokonale zmátnul - 2:1. V té době byl už tři minutky na hřišti Breel Embolo. Za dalších šest mohl skórovat, kdyby neorazítkoval jen tyčku.

Na druhé straně potvrdil Sommer svou extratřídu, když nejprve zastavil hlavičku Onisiwa, aby za necelých šedesát sekund uchránil bleskurychlým reflexem Elvediho od vlastního gólu. V 87. minutě došlo na dlouhý nákop. Zentner vyběhnul daleko mimo vlastní pokutové území, aby míč odhlavičkoval do bezpečí.

Jenže potvrdil, že není Manuel Neuer. Balon totiž skončil u kopaček Floriana Neuhause, jehož šikovná střela z dobrých čtyřiceti metrů skončila na místě určení. Strážce mohučské svatyně sice už stál před čárou, ale jaksi neměl při couvání ideálně srovnaný krok, díky čemuž optimálně nenačasoval výskok - 3:1. Krásná tečka za tímhle atraktivním střetnutím.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 1:2

25.01.2020 15:30

Góly: 68. Admir Mehmedi - 74. Jordan Torunarigha, 90. Dodi Lukebakio

Když už to vypadalo, že zápas dospěje k remíze, zapomněla obrana Vlků na Dodiho Lukebakia. Berlínský celek si díky tomu v tabulce zase o něco polepšil a na VfL ztrácí pouhé dva body.

Největší příležitost první půle se odehrála hned ve 13. minutě. Marius Wolf se ocitnul sám na hraně malého vápna, jenže balon netrefil podle svých představ. Ve 27. minutě stál u velkého vápna Javairo Dilrosun, jemuž střela rovněž nevyšla. Za deset minut přišla řada na Robina Knocheho, který to neúspěšně zkusil hlavou.

Po něm přinutil k výtečnému zákroku Josuha Guilavogui brankáře Rune Jarsteina. Poločas uzavřel svou nególovou ranou z dálky Maximilian Arnold. Po změně stran se jako první osmělil Renato Steffen, jenž tváří v tvář muži v rukavicích nedokázal dopravit míč do sítě. To se povedlo až jeho spoluhráči Admiru Mehmedimu v 68. minutě.

Švýcarský reprezentant chtěl z levého křídla pravačkou centrovat, nicméně kulatý předmět nakonec zaskočil všechny ve vápně přítomné fotbalisty a skončil až v síti - 1:0. O minutku později mohl Steffen přidat pojistku, jenomže nepřidal. Takže mohlo už ve čtyřiasedmdesáté minutě dojít na vyrovnání. Mitteldstädt centroval do rohového praporku až na zadní tyč, kde Jordan Torunarigha vyskočil výše než protihráč Mbabu a proti jeho razantní hlavičce neměl Casteels sebemenší nárok - 1:1.

Arnold pak znovu poznal, jak kvalitního brankáře proti sobě má. Tři minutky před koncem se Lukebakio ozval poprvé, jenže to ještě nevyšlo. Teprve když se časomíra přehoupla do závěrečné minuty řádné hrací doby, prodloužil hlavou Lukas Klünter na svého belgického kamaráda, který vybíhajícího Casteelse přelstil nesmělou hlavičkou - 1:2. Nedá se tvrdit, že by Stará dáma byla vyloženě lepší, ale určitě byla šťastnější.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - RB Lipsko 2:0

25.01.2020 15:30

Góly: 48. Almamy Touré, 90+4. Filip Kostić

Vedoucí Lipsko překvapivě prohrálo poměrem 0:2 ve Frankfurtu, který oba góly vstřelil ve druhém poločase. Lipsko zůstane i přes ztrátu minimálně do příštího kola první se čtyřiceti body. Frankfurt se díky výhře posunul na deváté místo se čtyřiadvaceti body.

V prvním poločase mělo bezpochyby více ze hry Lipsko. Již v 18. minutě prověřil brankáře domácích Trappa prudkou střelou český útočník Patrik Schick, ve 33. minutě pak málem skóroval hostující Halstenberg, jehož střela však nakonec skončila pouze těsně vedle.

Do druhého poločasu však nastoupili domácí hráči jako vyměnění, a to se projevilo už ve 48. minutě. Přes Hintereggera se míč dostal na domácího Tourého, který bez milosti propálil hostujícího brankáře Gulácsiho a poslal tak Frankfurt do vedení.

Další stěžejní moment utkání přišel až v jeho samotném závěru. Ve 4. minutě nastavení druhé půle potvrdil, že tři body zůstanou ve Frankfurtu, Kostič. Střelou z první uklidil míč do sítě po skvělé přihrávce, kterou vyslal na hranici malého vápna Paciencia.

Zápas výsledkem 2:0 i skončil a svěřenci trenéra Nagelsmanna prohráli poprvé od konce loňského října, a stejně jako tehdy (s Freiburgem), i tentokrát s velkým outsiderem.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - SC Paderborn 0:2

25.01.2020 15:30

Góly: 48. Christopher Antwi-Adjei, 84. Abdelhamid Sabiri (pen.)

Paderborn vyhrál 2:0 ve Freiburgu a to i navzdory faktu, že poslední půlhodinu dohrával v deseti lidech. Paderborn je sice stále na sestupových příčkách, zisk třech bodů mu však bezpochyby pomohl.

Paderborn je v tuto chvíli s patnácti body předposlední a na barážové Brémy ztrácí dva body. Werder má však jeden zápas k dobru. Freiburg se naopak pohybuje na hranici evropských pohárů a v tuto chvíli je s devětadvaceti body sedmý.

Diváci se v prvním poločase nudili. Během celé úvodní půle totiž nebyli svědky jediné vyložené šance. To se naštěstí po poločasové pauze změnilo. Ve 48. minutě se podařilo hostujícímu Antwi-Adjeimu prostřelit domácího brankáře Schwolowa po samostatném průniku a Paderborn tak šel do vedení.

Po inkasovaném gólu Freiburg hru otevřel a najednou se bylo na co dívat. V 59. minutě hostující Jamil Collins bezohledně podrazil spoluhráče a sudí Siebert mu okamžitě udělil druhou žlutou, a tedy červenou kartu. Ani hra v oslabení však hosty nezlomila.

V 83. minutě totiž do hry znovu vstoupil hlavní rozhodčí Siebert, který nařídil pokutový kop pro hosty za faul na Prögera. Penaltu vzápětí proměnil Sabiri a potvrdil tak, že tři body si odvezou domů právě hosté z Paderbornu.

Více informací k zápasu

Union Berlín - FC Augsburg 2:0

25.01.2020 15:30

Góly: 47. Neven Subotić, 61. Marcus Ingvartsen

Méně slavný z berlínských klubů byl před sezonou jasným kandidátem na sestup. Nicméně zatím se statečně pere o setrvání mezi elitou. Augsburg s Tomášem Koubkem v brance naopak připisuje třetí porážku v řadě.

První, kdo výrazněji zaměstnal českého brankáře, byl už v 5. minutě obránce Christopher Lenz. Na opačném pólu to z přímého kopu zkoušel Philipp Max, jenže by býval potřeboval mířit tak o metřík níž. Další dobrou příležitost zahodil Marvin Friedrich. Za dvě minutky jej napodobili hned dva jeho spoluhráči - jmenovitě Lenz a Andrich.

V sedmatřicáté minutě byl hodně blízko gólu hostující Ruben Vargas. Sice rozvlnil síť, ale pouze z boku. Na konci poločasu hasil hrozící nebezpečí svým skluzem Jeffrey Gouweleeuw. Lenze nezranil, avšak měl kliku, že od sudí Bibiany Steinhausové viděl pouze žlutou kartu. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy branku nepřinesla, což se mělo změnit 64 sekund po startu té druhé.

Trimmelův roh propadnul až na zadní tyč, kde z první pravačkou uklízel Neven Subotić - 1:0. Radost příznivců klubu z hlavního města Německa se po hodině hry ještě znásobila. Lenzův centr z levé strany defenziva neodvrátila podle představ, takže mohl Andrich nahrát Marcusi Ingvartesnovi, jenž stál ve velkém čtverci osamocen a volil zakončení k tyči, od které se kulatý předmět odrazil za brankovou čáru - 2:0.

Augsburg marně hledal recept na unionskou obranu. Místo toho mohl potřetí inkasovat, leč Andrich neproměnil. V závěru se sice hosté dostali na dostřel, avšak Gikiewicze se přes dvě velice dobré možnosti překonat nepodařilo. Náprava by se měla konat za týden v duelu s Werderem Brémy. Union zajíždí k těžkému mači do Dortmundu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 5:1

24.01.2020 20:30

Góly: 1. Raphaël Guerreiro, 29. Marco Reus, 48. Jadon Sancho, 77. Erling Haaland, 87. Erling Haaland - 64. Mark Uth

Dortmund vyhrál 5:1 nad podceňovaným Kölnem. Pozornost na sebe opět upoutal mladičký Nor Haaland, který šel do hry až v 65. minutě a přesto dokázal dvakrát skórovat.

Borussii Dortmund posunula výhra na třetí místo, tedy alespoň prozatím. Mönchengladbachu totiž ještě zbývá zápas devatenáctého kola odehrát. Köln bude čekat na víkendové výsledků Herthy, Mainzu a Brém. Od sestupového pásma je v tuto chvíli vzdálen pouhé tři body.

Už od začátku zápasu bylo jasné, že tempo diktují domácí. Ve 2. minutě se míč přes Reuse a Sancha dostal až ke Guerreirovi, který tvrdou střelou propálil hostujícího brankáře Horna a poslal tak domácí do vedení.

Další gól přidala Borussia ve 31. minutě. Hummels našel skvělou přihrávkou Reuse, který míč z první sklepl za záda Horna. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro domácí, kteří však ještě stále neměli dost.

Do druhé půle totiž nastoupili ve snad ještě větším tempu a ve 49. minutě přidal jejich třetí gól po přihrávce Reuse Sancho. V 65. minutě snížil na 3:1 hostující Uth, který střílel po zemi ke vzdálenější tyči. V 66. minutě však šel do hry devatenáctiletý Erling Haaland, který se v minulém zápase prezentoval hattrickem.

A ani tentokrát se nedržel zkrátka. V 78. sklepl do sítě odražený míč po střele Sancha a v 89. minutě zvýšil skóre na konečných 5:1 po střele z velkého úhlu do prázdné brány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko19124351:2340
2.Bayern Mnichov19123455:2239
3.Borussia Mönchengladbach19122536:2138
4.Borussia Dortmund19106351:2836
5.Bayer Leverkusen19104530:2234
6.Schalke 041996431:2633
7.TSG Hoffenheim1993729:3030
8.SC Freiburg1985629:2629
9.Eintracht Frankfurt1973931:3024
10.VfL Wolfsburg1966720:2324
11.Union Berlín19721023:2723
12.FC Augsburg1965831:3823
13.Hertha BSC1964924:3422
14.1. FC Köln19621123:3820
15.1. FSV Mainz 0519601327:4418
16.Werder Brémy19451024:4417
17.SC Paderborn19431223:4015
18.Fortuna Düsseldorf19431218:4015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
db18

Tak příště jeden, a máme klid...

Reagovat
Kily

každopádně ta jeho jistota v zakončení je neskutečná, stejně jako hlad po gólech

Reagovat
db18

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

On ještě vyhraje krále střelců

Každopádně, vítej

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa minimálne tretí za Lewom a Wernerom by byť mohol...

Reagovat
Kiwi-21

Mě teď spíše zajímá zda se v zlaté kopačce góly z Rakouska počítají za 1 a nebo 1,5 bodu

Pokud za 1,5 a bude mít podobnou formu v BL tak by snad mohl útočit i na zlatou kopačku

Reagovat
Kiwi-21

Díky

Reagovat
dave30

Za 50 minut 5 gólů. Zřejmě slušný oddíl (chlapec).

Reagovat
Witcher

ale hovnům

Reagovat
mayday

Reagovat
godwood

Reagovat
fenixLFC

hmm

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Rudnevs

Zatial čo Burgstaller za 981 minút furt bez gólu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ma sice i trochu stesti, ale kdyz clovek vidi tu rychlost, zpracovani a chladnou hlavu pri zakonceni v jeho letech...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to štěstí úplně nevidím. Jestli myslíš ten dnešní odraz, tak je potřeba si uvědomit, že k Hornovi běžel snad ještě před tím, než Guerreiro vystřelil. Takže je to spíš neuvěřitelnej výběr místa a čich na góly. Se zbytkem samozřemě aboslutní souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim to tak, ze za chvili muze prijit pet zapasu bez golu. Byva to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to může přijít u každého včetně Lewandowského. Ale právě tenhle čich a "lehké" góly dělají velké útočníky.

Reagovat
mayday

Dobrej postřeh, většina hráčů stojí na místě a pohnou se, až se balón odrazí, takhle se pozná střelec.

Reagovat
Andis

Přeju si Nory na ME, třeba tu skupinu vyhrajou

Reagovat
Seydou Doumbia

To se nezdá, ale momentálně mají hodně dobrých fotbalistů...Odegaard, Elyonoussi, Elabdellaoui, Skjelbret, Berge, Nordtveit nebo tři kvalitní hrotové útočníky Sorloth, King, Haaland

Reagovat
stas87

Nenapada ma nikto typologicky podobny, kto by mal taky zaciatok a udrzal vykonnost. Haland na to podla mna ma, on nezhasne po pol roku ci roku. V nejakom rozhovore som cital, ze umyselne rata vo vapne so strelou spoluhraca a zamerne si hlada priestor, kam by brankar mohol loptu vyrazit, Skratka ze si vytipuje priestor, kde by mal stat a mohol tak dorazit loptu do branky. Ciastocne to v sebe hrac ma, dost ale urobi trening a vyhladavanie takych situacii. Uz len pre to mu prajem, aby dotiahol repre na turnaj, Norsko mi dost chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

"V nejakom rozhovore som cital, ze umyselne rata vo vapne so strelou spoluhraca a zamerne si hlada priestor, kam by brankar mohol loptu vyrazit, Skratka ze si vytipuje priestor, kde by mal stat a mohol tak dorazit loptu do branky."

Neni to nahodou popis prace utocnika?

Reagovat
db18

Obvykle čekáš na přihrávku a pak zjebeš spoluhráče za to, že ti nenahrál, i když si pak mohl v klidu dorážet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nekdo ma tenhle zabijackej instinkt lepsi a nekdo horsi. Stejne tak na tom nekdo na treninku pracuje vic a nekdo min. Ale to nemeni nic na tom, ze se o to pokousi kazdy utocnik.

Reagovat
Firkraag

No u některejch dementů, který ti řeknou, že nečekali, že se k nim balon odrazí/propadne, to tak asi nebude

Reagovat
andrew96

Reagovat
stas87

Prečo potom takých Halandov nebeha v českej či slovenskej lige rovno dvadsať? Ty asi budeš veľká hlava, však?

Reagovat
smazaný uživatel

A to, ze nasi hraci nejsou tak kvalitni ve vapne znamena, ze se o to stejny nepokousi? Ty to prezentujes jako nejakou uzasnou ideu, ale pritom se o to snazi kazdej hrotak.

Reagovat
stas87

Keby sa o to viac pokusali, tak vyprodukuju viac ako jedneho Lafatu za dvadsat rokov, nemyslis? Keby sa o to snazil kazdy hrotak...tak Haland nevytiahne päty z Molde, kedze by boli stovky takych Halandov..to sa ale evidentne nestalo, vsak? Haland na sebe neustale pracuje, neuspokojil sa evidentne s tym, ze je ligovy hrac kdesi v Norsku ale neustale napreduje. A to sa mi paci, tak nechapem co mas za problem..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja vubec nemluvim o celkovy snaze o zlepsovani se a nejaky motivaci. Jen mi prislo, ze jsi prezentoval ten konkretni pristup "vyhledat si co nejlepsi misto ve vapne a po strele spoluhrace dorazit" jako neco hrozne objevnyho. Myslim si, ze je to podstata hry kazdyho utocnika. Samozrejme nekdo typologicky hraje ve vapne vic a nekdo je spis na brejky, ale pokud jde o vyber mista, tak se kazdy snazi byt v co nejlepsi pozici, aby mohl skorovat.

Reagovat
vladino10

No, skús si niekedy hráčov všímať- dnes som iba jedným očkom sledoval leverkusen, neviem už kto presne, či volland alebo bellarabi zlyhal v 99% sanci- a padol za bránu..lopta bola stále v hre, stále ju mal leverkusen- a tento hráč sedí pri tyčke, drží sa za hlavu "čo som to spálil" zatiaľčo lopta je stále v hre..

A pri nejakej zahodenej šancí sa toto deje celkom často..

Reagovat
stas87

Tak potom si poloz otazku, preco ten vyber miesta ma na svete len minimum hracov a nie stovky? Lewandowski napriklad dohra kazdu akciu, az kym lopta definitvne neopusti ihrisko. Toto Halanda odlisuje od toho priemeru, ktory to na ten uplny vrchol nedotiahne. Haland neobjavil nic nove, nic co by uz pred jeho prichodom na svetovu scenu nebolo zname. On tym golom ide oproti, to sa mi na nom prave velmi paci. Ale nechajme to uz tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Osmifinale LM bude lahudka. Haland vs Mbappe

Reagovat
smazaný uživatel

Haaland nemůže na jaře v LM nastoupit za Dortmund

Reagovat
Rudnevs

Môže.

Reagovat
Centrofixka

Mýliš sa, môže

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou změněné pravidla? Měl jsem za to, že když hraje někdo podzim LM za 1 tým, nemůže hrát jaro za jiný tým

Reagovat
Centrofixka

Hej, to bolo niekedy, už je to zmenené, inak mne osobne sa hra BVB nepáči, ten výsledok 5:1 je klamlivý, je tam kopec chýb, veľa veci mi pripadá, že nemajú natrénované, proste si myslím, že Favre sa vôbec nehodí k tomu mužstvu. Piszczek nahráva Hummelsovi, Hummels Akanjimu no a čo sa nestane musí dôjsť Guerreiro aby dostal od Akanjiho prihrávku na pol metra a až Guerreiro myslí čo ďalej s loptou, proste hrozné Witsel bol ešte pred rokom bezchybný aj z Hummelsom, Delaney sa stratil so zranením a neviem či je to ta pravá dvojička k Axelovi keďže majú záujem napr. o Cana. Som za aby došlo v lete k odchodu viacerých hráčov a celkovo je mi jedno kto príde len nech odídu: Akanji (ten je topka najhorší hráč BVB, teda základnej jedenástky), Gotze, Dahoud, Bruun Larsen, Alcácer, Piszczek (ten ale ukončí kariéru, takže nič) a hľadal by som fakt aspoň lepšieho brankára akým je Burki, škoda, že Hitz nie je mladší. A hlavne by som hľadal poriadného trénera, Favre na to nemá, možno tie posledné dva zápasy a skóre 10:4 hovorí niečo iné, ale to mu viac menej zachránil kožu Haland, veru hráč do útoku na ktorého on nehrá

Reagovat
Centrofixka

Ale naopak sa mi veľmi páči Brandt, aj keď niekedy urobí volovinu, ale prehľad v hre ma geniálny, vždy keď má loptu zrobí kľučku úplne inde kde čakám, toto bol fakt super nákup

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, diky za info

Reagovat
Pharrell

Může

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhej jeho gol byl luxusni.

Reagovat
smazaný uživatel

Haland je fakt šialenec. Navyše za 2 sezóny môže byť aj Moukoko (aj keď ktovie koľko mi vlastne je ), ktorý sa tiež javí ako obrovský talent. Vyzerá že BVB má útok do budúcnosti poriešený slušne.

Reagovat
smazaný uživatel

Môže byť v áčku BVB... koľko MU vlastne je tam malo byť

Reagovat
AjaxFans

Sice to sem nepatří,ale naše záloha Gravenberg-Einting-Ünüvar je taky solidní budoucnost BL vůbec nesleduji,ale čumím,že Schalke je tak vysoko

Reagovat
Rudnevs

Jj, v Ajaxe to tiež robíte skvele...

A Schalke zmena manažmentu prospela, zodpovednosť sa rozvrhla na viac osôb a nové vedenie je kreatívnejšie a pôsobí stabilnejším dojmom. Nemenej dôležitú úlohu zohráva vynikajúci tréner Wagner.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Eiting je fakt tak dobrý? Má 21 (skoro 22), a za áčko toho nemá odkopané až tak veľa.

Reagovat
AjaxFans

Za mě v poháru nejlepší hráč.Byl zraneny,proto si moc nečutl.Ale v noze to má a je to "Slim speler" alias chytrý hráč.Musis chápat,že přes Donnyho a Hakima v té záloze už moc místa není a o šanci si teď říká Gravenberg.Hlavne jsem rád,že máme pořád kde brát,sic se naše politika hodně v nákupech změnila.

Reagovat
stas87

Kedy dostane sancu Brobbey? Dalsiu sezonu ci uz v tejto na konci ligy?

Reagovat
AjaxFans

Teď dál 2 fíky.Sanci teď dostane Traoré,Hunter má kontrakt do konce sezony,tak se uvidí

Reagovat
Seydou Doumbia

Takže brzy nový De Jong, Ziyech a Beek?

Reagovat
AjaxFans

V to doufám

Reagovat
Smreky

Haland wou... 60 minut odohratých a 5 golov kolbúk dole

Reagovat
Mönchengladbach

Teď by to chtělo do BVB přivést už jen ten Haga...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
Seydou Doumbia

a ještě obranu a někoho do brány za toho turka

Reagovat
Rudnevs

Akého Turka?

Reagovat
Seydou Doumbia

Bürki

Reagovat
Rudnevs

Švajčiar

Reagovat
Seydou Doumbia

= Ironie...zrovna ty toho čteš ve spojitosti s mým nickem dost tak bych čekal že sis už zvykl

Reagovat
Rudnevs

Bürki ale nemá s Tureckom absolutne nič spoločné.

Reagovat
Seydou Doumbia

stejně jako Děkan Inler a taky ho označuji jako Turka to už lepší nebude

Reagovat
Rudnevs

Inler ale naozaj má turecké korene aj turecké krstné meno a v mládežníckych výberoch hral za Turecko. Pri Bürkim tam žiadna spojitosť nie je.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já vím...to mě netrápí...poprvé kdy jsem to jméno slyšel jsem si řekl že to asi bude Turek a od té doby mu to zůstalo

Reagovat
Rudnevs

Je možné, že to tak znie, ale je to čiste švajčiarske meno. V švajčiarskej nemčine sú bežné mená končiace na i - viz. Wölfli, Bürki, Elvedi, Hefti, Groebli...

Reagovat
Seydou Doumbia

Mě to spíš táhlo k Turecku kvůli ü jako jako Děkan Töre ten sice reprezentuje turecký dres od mládežnických kategorii, ale zase se narodil v Německu

Reagovat
Rudnevs

Jj, je možné, že to trochu evokuje, ale Ü sa v Schwiizerdütsch (švajčiarska nemčina) používa dosť často, viz. slová ako Rüebli (mrkva), Büssi (mačka) a podobne...

Reagovat
Seydou Doumbia

Pokusím se ty slova zapamatovat, kdybych jel do Švýcarska na hokejové MS...zial myslím si že si ani jednu pochutinu nikde neobjednám

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Ale toto si už raz vysvetľoval.

Špecifiká švajčiarskej nemčiny.

P. S. Bernhard Russi. To bol zjazdár.

Reagovat
andrew96

3-4-3 už začínám přicházet na chuť. V ofenzívě vede k větší variabilitě a rychlosti, Brandt se ve středu ještě víc vybrousí, Guerreiro a hlavně Hakimi jsou za sebou lépe jištění, byť obrana rozhodně nejede jako hodinky, což bylo vidět na Augsburgu, ale také včera, kdy se Köln sem tam snadno dostal do šance. Vzniká hodně mezer, ať už mezi zálohou a obranou, tak i mezi stopery samotnými.

Každopádně se mně to líbí než předchozí rozestavení, jen je škoda, že z toho vypadl Delaney, u něhož se obávám, že se bude těžko vracet. Snad Favre začne ofenzivní trojku více rotovat. Takový Reus byl na podzim kolikrát zralý na vystřídání a Sancho taky neměl vždy svůj den. Haaland nemůže být jen dalším žolíkem jako Paco.

Reagovat
smazaný uživatel

Dopredu je to super, ale dozadu je to katastrofa. Trochu lepsi tym jim nasazi 4 goly jak nic. Ale Favre s tim neni schopnej cokoliv udelat, je to jeste horsi, nez bylo na podzim.

Reagovat
db18

Skvěle SGE

Reagovat
JozkokozleJ

Hertha

Sice dost nezasluzene tri body, ale velmi dolezite. Cim skor treba vyliezt do pozicii, ktore neznamenaju boj o zachranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Darida zraněný? Nebo lávka

Reagovat
Müllered

vykartovaný myslím

Reagovat
db18

Nachlazení.

Reagovat
Müllered

Jo on dostal čtvrtou minule.

Reagovat
Squinty

Díval se někdo, jak hrál Schick?

Reagovat
Müllered

Hrál celkem dobře, vybojoval několik míčů a jednou dobře vystřelil, ale celé Lipsko bylo dnes jalové. Poulsen byl horší, sice se snažil, ale víc toho za tu chvíli pokazil.

Reagovat
andrew96

Jeden z nejlepších z Lipska, ale postupem času se vytrácel s tím, jak si nebyli schopni vytvořit šance.

Reagovat
dave30

Podle dostupných statistik (zápas jsem neviděl) vyhrál 2 souboje ze 4, a 3 hlavičky ze 6. Uspěšnost přihrávek 56%. Takže takový průměrný výkon. Ale ono se těžko něco vymýšlí, když celý tým hraje průměrně...

Reagovat
smazaný uživatel

S Paderbornom? Videl to niekto?

Reagovat
Mönchengladbach

Tak klasickou šalkecí rychtu na Bayernu máme už letos za sebou.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
PP

Jsem ani nezaregistroval, že Bayern teď vede Jupp.. Pravdou je, že Schalke je jejich velký oblíbenec, ale posledních 5 zápasů skore 20:2.. to je hnus.

Reagovat
Rudnevs

Schalke trochu návrat späť na zem, aspoň ho nikto nebude spájať s titulom, aj tak už idú túto sezónu nad plán.

Bayern perfektný výkon. Davies mal dnes najviac dotykov s loptou za zápas, ten túto sezónu neskutočne vyletel.

Reagovat
godwood

Davies

Reagovat
SpartaOvenka

Je hezké vidět, že po Alabovi by tu mohla být další jistota v řadě na LB

Reagovat
SpartaOvenka

Respektive i před ním, až se vrátí stopeři.

Reagovat
DieryVonry

Jak odhadujete cenu Havertze?

Reagovat
Werkrider

Za minulú sezónu dostal cenovku 100 mega, pri přemrštěných cenách ktoré sa na západe vymysleli to je ok, inak Max 60. Túto sezónu je absolútne priemerný a nebyť hype-u tak 40. Len pripomeniem že Brandt mal.vykupku 25 a právě on tvořil 50% minuloročného Havertza.

Reagovat
DieryVonry

Díky za info! :)

Reagovat
Rudnevs

Lars Bender gól Nevidel som to celé, ale predtým som si ho všimol, jak šprintoval po lajne a ešte niekomu z Fortuny pri tom dal jasličky. Dvojičky tento rok celkom idú, našťastie sa im po dlhšej dobe vyhýbajú zranenia.

A Kai tiež gól

Reagovat
Werkrider

Dvojičky

Kai ...

Reagovat
smazaný uživatel

Benderovci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele