Bundesliga - preview 19. kola

24.01.2020, 08:46, aktualizováno 26.01.2020, 08:41
Previews
Leverkusen hodlá stíhat vedoucí čtyřku a nesmí si dovolit laciné ztráty, takovou by představoval nezdar s čerstvě posledním Düsseldorfem. Werder začal jaro tříbodovým ziskem a další by rád přidal proti Hoffenheimu...
Werder Brémy - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
Nedělní program 19. kola Bundesligy otevře duel Werderu Brémy s Hoffenheimem. Werder před týdnem zdolal Düsseldorf a bude chtít na toto vítězství navázat, Hoffenheim naopak prohrál doma s Frankfurtem a jistě bude chtít toto zaváhání napravit.

Werder se může "pyšnit" jednou z nejhorších ofenzivních bilancí v Bundeslize a třetí nejhorší ligovou defenzivou, takže není s podivem, že se aktuálně nachází na šestnácté příčce, jež by znamenala účast v baráži o udržení. Pokud ovšem porazí Hoffenheim, posunou se na úroveň čtrnáctého Kölnu.

Schreuderova družina měla před sezónou, jako již tradičně, ambice na umístění na pohárových pozicích, ovšem realita je doposud zcela jiná. V současnosti je Hoffenheim osmý se ztrátou čtyř bodů na šestý Leverkusen.

Brémy mají za sebou otřesnou první polovinu sezóny, po níž přezimovaly v sestupové zóně. První jarní kolo se jim ale vydařilo, na hřišti Fortuny Düsseldorf se jim povedlo vybojovat hubenou výhru 1:0 díky brance Moisandera.

Hoffenheim v letošním ročníku trápí nestabilní forma. Až na výjimku v podobě říjno-listopadové pětizápasové vítězné šňůry jsou jejich výsledky jako na houpačce. Do nového kalendářního roku nevstoupil celek ze Sinsheimu dobře, neboť na svém hřišti podlehl Frankfurtu v poměru 1:2.

Na trávník Weserstadionu se vinou zranění z řad domácích nepodívají Augustinsson, Bargfrede, Füllkrug, Gebre Selassie, Lang, Möhwald a trest za červenou kartu si musí odpykat Moisander. Hosté ze zdravotních důvodů nemohou počítat se službami Baumanna, Belfodila a Stolze.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Veljković, Vogt, Toprak - Bittencourt, Sahin, Friedl - M. Eggestein, Klaassen - Rashica - Sargent.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Pentke - Posch, Nordtveit, B. Hübner, Skov - Grillitsch - Rudy, Baumgartner - Kadeřábek, Kramarić - Dabbur.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.75 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf  (neděle 18:00)
Druhé jarní kolo Bundesligy uzavře souboj Bayeru Leverkusen s Fortunou Düsseldorf. Bayer před týdnem suverénně přejel Paderborn a brousí si zuby na další tým z chvostu tabulky. Fortuna vstup do druhé poloviny sezóny nezvládla a pokusí se o nápravu na půdě velkého favorita.

Farmaceuti okupují šesté místo v tabulce se ztrátou dvou bodů na páté Schalke (oproti němuž mají tento zápas k dobru) a pěti bodů na čtvrtý Dortmund. Před týdnem si odvezli z půdy Paderbornu pohodlné vítězství po výsledku 4:1, na němž se dvěma góly z velké části podílel Volland.

Fortuna musí zabrat a začít sbírat cenné body, jinak jí reálně hrozí sešup o patro níž. Aktuálně se totiž nachází na samotném dně Bundesligy s odstupem tří bodů od patnáctého Mainzu. Pokus o nastartování bodové série se Düsseldorfu nepovedl, když během minulého víkendu na svém hřišti podlehl Werderu Brémy těsně 0:1.

Bayer obdržel jen dvacet dva branek v průběhu letošní sezóny, což z něj dělá druhé nejlépe bránící mužstvo v lize. Ovšem vepředu je to bída, hráčům Leverkusenu to příliš nepálí a v této statistice se nachází v horší polovině ligy v porovnání se zbylými bundesligovými celky.

Fotbalisté Fortuny mají na kontě jedenáct ligových proher, v tomto smyslu jsou třetím nejhorším týmem v celé soutěži. Navíc dokázali vsítit pouhých osmnáct branek, tedy nejméně ze všech německých prvoligových klubů.

Za Leverkusen nenastoupí Aránguiz, Palacios a Paulinho. Hostům na trávníku nepomůže zraněný Karaman.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Sinkgraven - Baumgartlinger, Demirbay - Bellarabi, Havertz, Diaby - Volland.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Kastenmeier - M. Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Suttner - Morales, Stöger - Skrzybski, Thommy - Kownacki, Hennings.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.37 - 8.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Hříbata díky několika zaváháním ztratila první příčku v tabulce. Nicméně teď si můžou polepšit, protože do utkání s Mohučí vstupují v roli jasného favorita. Vždyť die Nullfünfer v Borussia-Parku naposledy zvítězila v roce 2015.

"Schalke bylo běhavějším týmem, a také lépe zvládalo osobní souboje. My jsme naopak dělali chyby v rozehrávce a u hráčů jsem postrádal větší odhodlání. Vytvořili jsme si pár příležitostí, jenže jsme je nedokázali využít. Schalke vyhrálo zaslouženě," hodnotil kouč Marco Rose.

Ramy Bensebaini, Tony Jantschke a Nico Elvedi nebudou moct nastoupit kvůli zraněním. Stefana Lainera nepustí do hry trest za karty. Fabiana Johnsona by tedy základní sestava neměla minout. Hráči po ztrátě první příčky a vypadnutí z Evropské ligy budou v první řadě potřebovat zvednout sebevědomí, k čemuž by výrazně mohl dopomoci právě tříbodový zisk z duelu s Mohučí.

Její kouč Stefan Bell bude postrádat Stefana Bella, Edimilsona Fernandese a vykartovaného Pierra Kundeho. Největšími hrozbami pro obranu Gladbachu zůstávají Danny Latza a Jean-Philippe Mateta, jenž se ukázal býti (oproti původním trenérovým předpokladům) platnějším hráčem, když nastupuje v základní sestavě.

Jako proti Freiburgu, kdy při porážce 1:2 zaznamenal jedinou trefu svého týmu. "SC sehráli dobrý zápas. Ale i my jsme si vytvořili několik šancí, které prostě musíme proměňovat! Hráčům nelze upřít odhodlání a poctivou přípravu při trénincích. Je to trochu hořký výsledek, ale musíme se z něj rychle oklepat," nechal se slyšet kouč Beierlorzer. Podaří se jeho družině Borussii zaskočit?
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt - Zakaria, Neuhaus - Stindl - Herrmann, Thuram - Plea
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, Niakhaté, Hack, Aaron - R. Baku, Latza - Öztunali, Boetius, Quaison - Mateta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.53 - 5.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Že Vlci nestačí na Bayern, se dalo celkem očekávat. Nicméně porážka 1:3 na RheinEnergie Stadionu v Kölnu překvapila. Stará dáma oproti tomu po čtyřech utkáních, ve kterých bodovala, musela strávit výprask 0:4 od mnichovského velkoklubu.

"V prvním poločase jsme hráli dobře a vytvořili si i brankové příležitosti. Za stavu 0:1 byla hra hodně otevřená. Zlomovým bodem byla nepochybně ta penalta. Doufám, že o příštím víkendu budeme taky alespoň jednu zahrávat. Podstatné je pro nás především bodovat s přímými konkurenty z druhé poloviny tabulky."

Výše zmíněná slova patří samozřejmě Jürgenu Klinsmannovi, který se pokouší vzkřísit celek z hlavního města Německa, přestože za pochodu stále řeší trenérskou licenci. Kvůli tomu se přistěhoval zpátky z USA. Po odchodu Pála Dárdaie podává Hertha hodně nevyrovnané výkony, což ani není otázka početných absencí - vždyť chybí pouze vykartovaný Dredryck Boyata a Salomon Kalou.

V dresu Wolfsburgu se neobjeví akorát zraněný Ignacio Camacho. Nová posila z RB Salzburg, chorvatský obránce Marin Pongracić, by měl - na rozdíl od kouče Klinsmanna - mít vyřízenou veškerou administrativu, avšak kouč Glasner přesto ještě nevidí jeho zapojení do hry příliš reálně. Přitom defenzivu by VfL posílit potřebovali.

Jak dokládá vzpomínaný duel proti Kölnu, po kterém trenér prohlásil: "Nikdy není pěkné, když po zimní pauze prohrajete. Měli jsme obrovské problémy s proměňováním šancí a s bráněním standardních situací. V příštích zápasech rozhodně musíme jít více za vítězstvím a v rozhodujících momentech si počínat zkušeněji." Podaří se to už proti klubu z Berlína?
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Tisserand, Brooks, Roussillon - Guilavogui - X. Schlager, Arnold - R. Steffen, Brekalo - Weghorst
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Torunarigha, Plattenhardt - Ascacibar - M. Wolf, Darida, Grujic, Dilrosun - Lukebakio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.74 - 5.04
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Eintracht Frankfurt - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Los devatenáctého bundesligového kola přisoudil Frankfurtu vedoucí Lipsko. Hosté ze Saska jsou v tuto chvíli v tabulce první a Eintracht je až devatenáct bodů za nimi, na jedenácté příčce.

Lipsko má čtyřicet bodů a bundesligu vede s náskokem dvou bodů před druhým Bayernem Mnichov. Frankfurt je s jednadvaceti body jedenáctý a blíže než k evropským pohárům má k sestupu. Na evropské poháry totiž ztrácí deset bodů, zatímco na barážovou šestnáctou příčku má náskok čtyř bodů.

Frankfurt má hrozivou bilanci posledních zápasů, v prvním jarním kole se však alespoň částečně vzpamatoval. Před minulou sobotou prohrál Frankfurt čtyři soutěžní zápasy v řadě a až minulý víkend dokázal vyhrát 2:1 na půdě Hoffenheimu díky gólům Dosta a Chandlera.

To pro Lipsko není zisk třech bodů ničím neobvyklým. Tým ze Saska naposledy prohrál překvapivě na konci října na půdě Freiburgu. Naposledy svěřenci trenéra Nagelsmanna vyhráli minulou sobotu 3:1 nad Unionem Berlín, když se dvakrát trefil Werner a jednou Sabitzer.

Frankfurtu budou v zápase s Lipskem chybět zranění Fernandes, Kamada a Russ. Za Lipsko pak ze zdravotních důvodů nenastoupí Kampl a Konaté a z důvodu uvolnění pro reprezentační kvalifikaci na Letní olympijské hry 2020 v Tokiu Brazilec Matheus Cunha.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Toure, Abraham, Hinteregger, Ndicka - Sow, Rode - Chandler, Gacinovic, Kostic - Dost
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Adams, Laimer - Sabitzer, Nkunku - Schick, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.75 - 4.31 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Výběru Christiana Streicha k tomu scházejí dva body. A poslední Paderborn se proto tváří býti ideálním soupeřem.

Paderborn sice dokázal překvapivě vyzrát na Eintracht Frankfurt, když se o branky postarali Sabiri a Schonlau. Nicméně o minulém víkendu přišla domácí prohra 1:4 s Bayerem Leverkusen, po které stále zůstává na první nesestupovou a nebarážovou pozici šestibodová ztráta.

"Ten výsledek vlastně odpovídá předvedené hře. O poločase jsme mohli být ještě rádi, že prohráváme pouze 0:3. Leverkusen nám přehrával po celých devadesát minut. Jedná se o velice kvalitní mužstvo," hodnotil trenér Steffen. Nutno dodat, že jeho protějšek Peter Bosz, který vede die Werkself, prohlásil, že si nemyslí, že Paderborn sestoupí.

Uvidíme, o krůček blíže nebo dál k jeho tvrzení bude po sobotním střetnutí s Freiburgem, který před týdnem zvládnul klání s Mohučí. "V některých momentech jsme měli štěstí. První poločas byl z naší strany lepší. Druhý poločas jsme hráli, co jsme potřebovali, ačkoli ke konci jsme bránili příliš hluboko. Věřili byste tomu, že během své kariéry jsem v Mohuči ještě nikdy nevyhrál? A to sem jezdím už celou věčnost."

Alexander Schwolow se nevyhnul několika nepřesvědčivým výkonům, ale po zmiňovaném minulém zápase nadále zůstává jedničkou. Lukas Kübler si na návrat na trávník musí po zranění kolene ještě počkat. Jeong Woo-Yeong zase odletěl reprezentovat Jižní Koreu v kvalifikačních bojích o postup na olympijské hry v Tokiu. Naopak Nicolas Höfler a Gian-Luca Waldschmidt budou připraveni.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Gulde, R. Koch, Heintz - Schmid, Haberer, Höfler, Günter - C.-H. Kwon, Höler - Petersen
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Kilian, Schonlau, Collins - Gjasula - Vasiliadis, Sabiri - Pröger, Antwi-Adjei - Srbeny
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.30 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Union Berlín - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Augsburg bude zajíždět k zápasu devatenáctého kola bundesligy do hlavního města Německa. Utká se s tamním Unionem, který ho však v případě výhry může v tabulce předehnat.

Augsburg je v tuto chvíli v německé bundeslize se třiadvaceti body desátý a na evropské poháry ztrácí osm bodů. Union Berlín je tři body za Augsburgem a v tuto chvíli má sice horší gólový rozdíl, avšak pouze o jeden jediný gól, takže k dostání se před soupeře mu v sobotu bude stačit jakákoliv výhra.

Unionu se vstup do bundesligového jara příliš nevydařil. Není mu však co vyčítat, vždyť do jarní fáze soutěže vstoupil zápasem na půdě vedoucího Lipska, kde prohrál 1:3, když jeho jediný gól dal Bulter.

Augsburg vstoupil do jarní části soutěže minulou sobotu zápasem s Dortmundem a zpočátku se mu vůbec nedařilo špatně. Na začátku druhé půle poslal Richter Augsburg do vedení 2:0, to se však brzy změnilo. Za stavu 3:1 šel do hry totiž v 56. minutě dortmundský megatalent Haland a hattrickem rozhodl o konečné výhře hostů v poměru 5:3.

Podle sázkových kanceláří budou mírným favoritem zápasu mezi Unionem a Augsburgem i domácí a tomu odpovídá i marodka. Zatímco z kádru domácích jsou zranění pouze Dehl a Gogia, hosté nemohou počítat se zraněnými Astou, Cordovou, Frambergerem, Malonem, a navíc s Iagem, který reprezentuje Brazílii na kvalifikaci o postup na Letní olympijské hry 2020 v Tokiu.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Friedrich, Subotic, Parensen - Trimmel, Gentner, Andrich, Lenz - Ingvartsen - Ujah, Andersson
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Gouweleeuw, Jedvaj, Max - Khedira, Baier - Richter, Löwen, Vargas - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.55 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Schalke 04  (sobota 18:30)
Šlágr 19. kola Bundesligy vypukne v mnichovské Allianz Areně, kde se domácí Bayern střetne se Schalke. Obě mužstva mají pro jarní část vyhlídky na boj o titul a body ze vzájemného souboje tak budou mimořádně důležité.

A v prvním jarním kole k tomu oba tábory nakročily skvěle. Mnichované po dominantním výkonu ve druhém poločase smázli Herthu 4:0, od té doby navíc jejich kádr ještě posílil, když obranu sužovanou zraněními doplnil na hostování z Realu Madrid Álvaro Odriozola. Ten do Mnichova dorazil ve středu a podle slov sportovního ředitele Hasana Salihamidžiće i svých vlastních je na utkání se Schalke stoprocentně připraven.

Pokud v sobotu skutečně nastoupí, bude to pro něj křest ohněm. Schalke totiž před týdnem rozebralo statisticky nejlepší obranu v lize, když doma porazilo jiného adepta na titul Mönchengladbach. Zařídilo to zejména skvěle sehrané trio Serdar, Raman a Gregoritsch. V tabulce se klub z Gelsenkirchenu nachází na pátém místě, bodově je vyrovnán se čtvrtým rivalem z Dortmundu a na čelo ztrácí sedm bodů. Pokud by se svěřencům Davida Wagnera podařilo v Allianz Areně zvítězit, bodově by se na Bayern na druhém místě tabulky dotáhli.

Jenže favority tohoto souboje rozhodně nebudou. Naposledy Schalke Bayern porazilo před devíti lety, od té doby vzájemné zápasy třikrát skončily remízou a šestnáctkrát výhrou Bavorů. Tou dopadlo také střetnutí na podzim v Gelsenkirchenu, kde Robert Lewandowski hattrickem zařídil výsledek 3:0.

Papírovou roli svého mužstva si uvědomuje také trenér Wagner.

"Jsme jasnými outsidery, o tom není pochyb. Každopádně si dokážu představit, že sehrajeme skvělý zápas. Chceme hrát takový fotbal, který bude dělat radost našim fanouškům, rozhodně nebudeme měnit styl hry jen proto, že hrajeme v Mnichově," uvedl lodivod hostů na předzápasové tiskové konferenci.

Na té byla řeč také o absencích v zápasové nominaci. Jedinými nedostupnými hráči zůstávají dlouhodobě zranění Sané a Stambouli a ve "výkonu trestu" za předvánoční vyloučení je stále gólman Nübel. Domácímu mužstvu budou chybět Coman, Martínez, Hernández a Süle.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies - Kimmich - Thiago, Coutinho - T. Müller, Perisic - Lewandowski
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schubert - Kenny, Kabak, Nastasic, Oczipka - Mascarell, S. Serdar - Caligiuri, Harit, Gregoritsch - Raman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.97 - 17.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Soubojem Dortmundu s Kolínem se rozjede 19. kolo fotbalové Bundesligy. Hosté z Kolína si do Signal Iduna Parku vezou skvělou formu, čelit však budou ofenzivní supersíle Borussie i faktu, že v Dortmundu nevyhráli 29 let.

Borussia je navíc jediným týmem, který v této sezóně ještě doma neprohrál, v posledních třech zápasech před slavnou žlutou zdí nastřílela dohromady jedenáct branek. A to u toho ještě nebyl Erling Håland, devatenáctiletý norský supertalent, který minulý víkend prožil snový bundesligový debut, když v Augsburgu nastřílel hattrick během dvaceti minut a pomohl tak svému týmu otočit skóre z 1:3 na konečných 5:3. Nyní jej čeká premiéra také před domácím publikem, které od něj nebude očekávat nic jiného než další impozantní střelecké představení.

Nadšený ze své nejnovější posily je také trenér Lucien Favre.

"Vždy trénuje na plný plyn, když na tréninku nepromění šanci, můžete vidět, jak ho to štve. Je skvělé trénovat takové hráče - přináší do týmu radost, což je dobré pro nás všechny," rozplýval se na tiskové konferenci dvaašedesátiletý Favre, který našel slova chvály i pro sedmnáctiletého Američana Giovanniho Reynu, jenž si proti Augsburgu rovněž odbyl svůj bundesligový debut.

Jestli naopak v současném Dortmundu něco drhne, tak je to obrana. Z týmů elitní desítky inkasovaly více branek v této sezóně jen dvě mužstva - Hoffenheim a Augsburg. A pokud si Favre se svou družinou dělá zálusk na titul, na který momentálně ze čtvrtého místa ztrácí sedm bodů, nesmí si dovolit ztrácet body tak lacino jako na podzim.

Jenže Kolíňané cítí šanci. Dříve odepisovaný tým ligového nováčka, který se ještě na začátku prosince topil hluboko v sestupových vodách, zažil po příchodu trenéra Markuse Gisdola neskutečný vzestup a v současnosti se po čtyřech výhrách v řadě nachází už na 13. místě a další tříbodový zisk by jej mohl katapultovat dokonce do elitní desítky. Velkou zásluhu na kolínském zmrtvýchvstání má jejich nejlepší střelec Jhon Córdoba, který formu potvrdil i minulý víkend, kdy se dvěma góly podílel na výhře 3:1 proti Wolfsburgu.

Trenér Gisdol přičítá nárůst formy celkovému vývoji mužstva.

"To, že jsme vyhráli posledních pár zápasů není náhoda, ani štěstí. Od momentu, kdy jsem přišel, byli hráči vůči všemu naprosto otevření a uvědomili si, že dohromady se všichni můžeme dál rozvíjet. Jako tým jsme udělali velký pokrok," uvedl Gisdol, který mužstvo převzal v listopadu.

Aby svou vítěznou sérii fotbalisté Kolína natáhli, budou muset v Signal Iduna Parku zlomit jedno prastaré prokletí. V Dortmundu totiž nevyhráli už 29 let, dohromady 19 zápasů v řadě (jedná se o nejdelší sérii domácí neporazitelnosti proti jednomu soupeři v historii Borussie). Na druhou stranu ale Kolínští třikrát z posledních čtyř střetnutí z Dortmundu přivezli bod za remízu.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro - Witsel, Brandt - T. Hazard, Reus, Sancho - Håland
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri, Hector - Thielmann, Uth, Jakobs - Córdoba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.49 - 9.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko18124251:2140
2.Bayern Mnichov18113450:2236
3.Borussia Mönchengladbach18112533:2035
4.Borussia Dortmund1896346:2733
5.Schalke 041896331:2133
6.Bayer Leverkusen1894527:2231
7.SC Freiburg1885529:2429
8.TSG Hoffenheim1883726:3027
9.VfL Wolfsburg1866619:2124
10.FC Augsburg1865731:3623
11.Eintracht Frankfurt1863929:3021
12.Union Berlín18621021:2720
13.1. FC Köln18621022:3320
14.Hertha BSC1854922:3319
15.1. FSV Mainz 0518601226:4118
16.Werder Brémy1845924:4117
17.Fortuna Düsseldorf18431118:3715
18.SC Paderborn18331221:4012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (109)

Přidat komentář
db18

Markus Schubert will remain as Schalke’s first-choice goalkeeper for the rest of the season, according to Bild. Alexander Nübel will be his backup.

Reagovat
Rudnevs

Správna voľba

btw. Čo si vaše vedenie slubuje od Lauberbacha, to mi hlava nebere...

Reagovat
db18

Haaland opět jen na lavičce, budiž... ale nechápu, že BVB zase hraje bez devítky, když je na lavičce i Paco.

Reagovat
JozkokozleJ

Rovnaka zostava, ktora sa prvy polcas trapila v Augsburgu. Zvlastne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tým slovom zvláštne si dokonale vystihol Favreho, proti Augsburgu mu trvalo dlhých 60 minút kým pochopil, že treba niečo na tej hre zmeniť.

Reagovat
Rudnevs

Holt Favre...

Reagovat
andrew96

Reagovat
REPLIKATOR

Haaland na lavce

Reagovat
smazaný uživatel

Asi na to nemá

Reagovat
Martas30

To je zase prasácká sestava

Reagovat
REPLIKATOR

Goooooooooool

Reagovat
db18

čistý...

Reagovat
REPLIKATOR

špinavý...

Reagovat
andrew96

To jsem nepochopil... kór po videu.

Reagovat
db18

Aspoň že to vytáhl ven... na to, že sídlí VAR v Kolíně, tak jim jdou pěkně po krku.

Reagovat
andrew96

Přitom kontakt byl podle mě až ve vápně. Dost šalamounské, za mě čistý zákrok Bournauwa.

Reagovat
JozkokozleJ

Nie, nie. Jednoznacne nebezpecna hra Bornauwa a opravnena zlta karta. To je prave ukazkovy rozdiel medzi sklzom a vletenim. Bornauw nebol schopny kontolovat svoje telo (pri sklze mozes), lebo tam skocil a letel.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
andrew96

To je fakt. Já bych tohle nicméně nepískal (pokud bych se teda nemusel držet striktního výkladu), protože Hakimiho nesejmul nikterak surově, šel hlavně po míči, který také trefil. Ale beru.

Reagovat
andrew96

Mats už udělal na jaře 3 góly.

Reagovat
JozkokozleJ

Mats je a zostane fenomen aj ked mu prevodovka nepovoli preradit uz ani na tu dvojku

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
REPLIKATOR

Reus!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcete mi snad říct, že Favre postaví typickýho hroťáka Haalanda na levý křídlo a prát se se stoperama nechá Reuse?

Reagovat
db18

On hraje na křídle?

Reagovat
JozkokozleJ

To bol asi nejaky uvodny zastieraci manever. Uz je na hrote a na kridlach je Reus/Sancho.

Reagovat
smazaný uživatel

jo souhlas, ale na střed se posunul až poté, co přišel na hřiště Dahoud a začali hrát 5-3-2. Ale je to borec

Reagovat
Kixi Syhimour

to si děláš prd*l

Reagovat
smazaný uživatel

On je kráľ!

Reagovat
db18

Už jsem se bál, že to neklapne, když jsem si na něj vsadil...

Reagovat
JozkokozleJ

Neskutocny chlapec ten Haaland. Pri tom prvom gole sprintoval ku golmanovi este nez Guerreiro zakoncoval. A ten druhy... v rychlosti, z takeho uhla

Reagovat
smazaný uživatel

ten prvy gol fakt pecka, necakal ci to brankar chyti alebo pusti ale hned si isiel po pripadnu dorazku

Reagovat
dave30

50 minut v BL - 5 gólů...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Dortmund nemá sílu udržet Haalanda i Sancha. Okolo nich by mohli postavit hodně kvalitní tým.

Reagovat
db18

Přijde Hložek a "doroste" Reyna. (ten by měl být lepší než Pulisic)

Reagovat
smazaný uživatel

No můžeme jen doufat, že Hložek doroste aspoň do takových kvalit jako má teď například Sancho. Možná škoda, že má Dortmund v ofenzivě plno a nemohl nebo nechtěl zabojovat i o Daniho Olma.

Reagovat
Andis

si zabil s tím Hložkem

Reagovat
Rudnevs

Olmo ide zrejme do RB.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, právě proto.

Reagovat
smazaný uživatel

K Hložkovi by měli vzít i Sáčka. Aby to měli sichr že to bude šlapat.

Reagovat
Bayern +

Dúfam, že namiesto Perisica bude v základe Goretzka alebo Gnabry.

Reagovat
db18

nemáte někdo stream na Eintracht? vipleague ani sport365 mi nefungují.

Reagovat
Seydou Doumbia

Niakhate pas na první gól

Reagovat
db18

Quaison jako Hummels včera.

Reagovat
db18

*Niakhate

Reagovat
andrew96

Na Lipsko se fakt parádně dívá, tam není větší slabiny. Frankfurt úplně mimo, za 0:0 mohou být rádi.

Reagovat
Salfovic

A co teprve za 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Pozerám Konferenz a ani to ma nebaví. Úprimne, toto bol nudný prvý polčas. Skoro všade defenzívna hra 0:0, akurát v Gladbachu sa hral trochu futbal.

Reagovat
db18

Teď se to asi zlepší ve Frankfurtu. Parádní rána Tourého, teď musí být RB ještě ofenzivnější.

Reagovat
db18

(a najednou padne gól ve stejný minutě na každém stadionu )

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme Frank, bojovat. A oparrne hlavne na zblazneni, abyste se moc nenechali unest a nedovolili Leipzigu jejich zabijacky kontr.

Reagovat
db18

Ale gól Tourého je dost vykolejil, Eintracht teď má šanci za šancí a většinou útočí tak ve třech lidech.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tam, a ted vy pojdte na win

Reagovat
Kaspar

Koubek

Reagovat
db18

Koubek by na ty centry radši neměl chodit ven.

Reagovat
Pipo123

to čo pískal za penaltu vo Freiburgu,

Reagovat
Rudnevs

Neuhaus

Reagovat
Heresy

Frankfurt

Reagovat
Modi6

Smůla dneska pro Lipsko. První pořádná střela Frankfurtu na bránu a hned gól. Kdežto finální přihrávky Lipska vždycky mezi hráče. Snad zaváhají i někteří další. Gladbach to už ale nebude.

Reagovat
db18

Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich - Müller, Thiago, Goretzka, Perišić - Lewandowski

lavička: Ulreich - Odriozola, Cuisance, Coutinho, Gnabry, Tolisso, Zirkzee

Výborně, bez stoperů na lavičce a s Perišićem v základu...

Reagovat
db18

...jo a pro příští zápas hrozí, že se vykartuje Boateng (ale to už by měl být připraven Odriozola, tak by se na stopera konečně přesunul Benji)

Reagovat
vladino10

A koho tam ak gnabry nie je na 100% pripravený?

Inak áno, nie je to nejaký virtuoz, ale keby vedel lepšie zakončovať, tak by mal určite viac bodov ako.ma teraz- dostáva sa do dosť šancí, akurát to väčšinou pokazí no..

Reagovat
db18

Radši bych tam viděl Coutinha nebo Goretzku (a na CAM případně někoho, koho si chceme nechat)

Reagovat
Bayern +

Konečne by som moc nepísal, on tam bol fakt strašný. Na RB mu to ide skvele.

Reagovat
db18

Lepší než Boateng, a taky tehdy před sebou neměl fungující střed zálohy.

Reagovat
Bayern +

Uff, obávam sa, že bol o dosť horší než Boateng.

Reagovat
Modi6

Perišič je nadstandardní hráč. Podle Tebe by měl sedět na lavičce? Proč?

Reagovat
Müllered

To fakt není.

Reagovat
Heresy

Po 1 mas pravdu...

Reagovat
Müllered

Já mám pravdu vždy.

Reagovat
Heresy

Ve tvych predstavach urcite

Reagovat
Müllered

Za ty roky jsem kritizoval Krafta, Benatiu, Xabiho, Bernata, Hamita, Pranjiče, Gómeze, Pepka, Carla a nakonec Kovače a všichni si to zasloužili.

Reagovat
Müllered

A Jamese ještě.

Reagovat
Heresy

Xabi mi pil tez krev.. Zbytek me tak netrapil

Reagovat
Rudnevs

Gomez si zaslúžil kritiku?

Reagovat
Müllered

Ano, byl to jen dorážeč, který měl štěstí jen na jeden z nejlepších Bayernů.. Zaslouženě ho dokázal posadit jak Ivica, tak Mandžukič a Lewa je tak o dva levely jinde. Zažil jsem Elbera, Claudia, Makaaye, Toniho a Mira, všichni lepší a mnohem komplexnější.

Reagovat
db18

Mario byl parádní, když k nám přicházel, kmplexní, dobrý do kombinace, ale nedařilo se mu pak střelecky, což ho málem odepsalo hned na začátku... doklepávače z něj udělali až další trenéři.

Reagovat
Müllered

Nesouhlasím, dorážeče ze sebe udělal sám. Pod Juppem měl šanci to dokázat.

Reagovat
vladino10

Lenže ako dorazac bol maximálne spoľahlivý- dostal sa do šance a premenil ju, totálny golostroj ktorý jeden čas chcela celá Európa..kritizovať ho za niečo, svoju úlohu plnil na 100%..

Reagovat
Bayern +

presne tak. Navyše Klose určite nebol lepší, v žiadnom vesmíre. Pokial sa teda bavíme čisto o drese Bayernu.

Olic bol super pracant a sympatak, ale strelecky sa mohol od Gomeza len učiť. Toni bol tiež jendotvarny hrac, a tiež celkom rýchlo zhasol.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Kraft? Hamit? Gómez?

Reagovat
Müllered

Do toho se už fakt nebudu pouštět, najdi si staré diskuze, kde jsme se hádali. Krafta si fakt nemůžeš obhájit.

Reagovat
db18

...když ani nevím, jaký nick hledat.

Reagovat
Müllered

Brainsick, od roku 2013 9Müller25, kdy jsem ještě doufal, že by se mohl Thomas přiblížit, alespoň částečně na Gerda, ale po těch suchých letech jsem to změnil.

Reagovat
Bayern +

S 9Muller25 si ta pamätám a bol si ešte super diskutér v tom čase

Reagovat
Müllered

Až na Perišiče dobrá sestava.

Reagovat
Heresy

Chybi couthino ne?

Reagovat
Müllered

A zaslouženě.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Müllered

Minulý zápas byl zase nejhorší na hřišti z Bayernu. Jsi retardovaný, nebo to jen děláš, ale už mě fakt nebavíš.

Reagovat
Coutinho10

napodobne.

Reagovat
Müllered

Tak hlavně nechte sedět lepšího gólmana debílci.

Reagovat
Rudnevs

Jasné, radšej tam majú dať späť hráča, ktorý po sezóne odchádza, aby ho rozchytali pre iný klub a posadiť hráča so zmluvou, ktorý má v klube potenciál a budúcnosť a v prípade, že by sa rozchytal, mali by plynule vyriešenú náhradu za Nübela...

Mimochodom, Nübel taktiež robil chyby, a to i v zápasoch, kde na neho nebol vystavený tak obrovský tlak.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne. Nübel tiez urobil niekolko chyb.

Reagovat
Bayern +

Ale je inde než Schubert.

Reagovat
db18

Nicméně je pro ně teď lepší sledovat, jestli se do toho Nübel dostane, nebo jestli budou hledat někoho jiného (tak jako tak)

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

Snad si nenecháme pláchnout Cana do BVB.

Reagovat
db18

Aah, škoda, to by byl klasický gól od Müllera.

Reagovat
Rudnevs

To mohol byť pekný gól...

Reagovat
db18

100. gól Thomase v AA (příště už to může nechat Lewovi )

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by byl v offsidu myslím.

Reagovat
Rudnevs

Škoda toho brvna Schalke, trebárs by to vyzeralo trocha inak, ale aspoň je to konečne nejaky poriadny futbal, nie jak tie tímy, čo hrali o 15:30. Som zvedavý, či sa Schalke v druhom polčase ešte vzchopí, zaujímavý hráč z lavičky do tohto zápasu by mohol byť Burgstaller, ten je v poslednej dobe vždy neskutočne namotivovaný a trebárs by mohol prelomiť tú smolu.

Reagovat
db18

Leon dneska padaj celý den nádherný góly (ale oslava trochu zbytečná)

Reagovat
Bayern +

Nuž, to máš tak, keď Wagner nastaví taktiku, ako keby bol ešte v Huddersfielde

Reagovat
Kocour Klapuška

Bayer skvělý standartky, každá golova a nebezpečná

Reagovat
Kocour Klapuška

Btw kdyby to bylo dneska 10:0, nikdo by neřekl ani popel to, co Leverkusen páli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele