19. kolo
25.01.2020 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Gladbach podle očekávání porazil Mohuč

Díky zaváhání Lipska tak zůstávají Roseho svěřenci pouhé dva body za první příčkou. Die Nullfünfer oproti tomu musí doufat, že Werder a Düsseldorf svoje utkání nezvládnou. Jedině tak zůstane celek ze spolkové země Porýní-Falc nad sestupovou zónou.

Pro Hříbata přitom zápas nezačal vůbec dobře. Už po deseti minutách hry přišel dlouhý Niakhatého nákop dopředu, kde si Quaison balon ukázkově zpracoval. A ač tísněn, dokázal tvrdou ranou pravačkou překonat Yanna Sommera - 0:1. S něčím takovým domácí evidentně nepočítali a ještě před vypršením úvodní dvacetiminutovky mohli inkasovat podruhé.

Švýcar Nico Elvedi chyboval, ale naštěstí pro něj předvedl jeho krajan mezi tyčemi výtečný zákrok, kterým rozesmutnil Boetiuse. Díky tomu mohla Borussia vyrovnat. Luxusně zahraný přímý kop od Oscara Wendta hostující obrana totálně nezachytila. Respektive nikdo asi nepředpokládal, že by si na zadní tyč mohl zaběhnout Alassane Pléa a přesným volejem zaznamenal svou první trefu v utkání - 1:1.

Šest minut poté centroval šťastný střelec na spoluhráče Marcuse Thurama, jenž orazítkoval spodní stranu břevna. Do konce úvodního dějství musel ještě jednou do akce Sommer, když likvidoval hlavičku Matety. Na opačném pólu si do Wendtovy nebezpečné střely stoupnul Niakhaté. A po něm pálil Pléa v dobré pozici nad.

Do druhé půle nastoupil Brosinski a po hodině hry mohl vyrovnat. Strážce domácí svatyně však zasáhnul konečky prstů. Na druhé straně uspěl Zentner tváří v tvář Herrmannovi. A nedlouho poté se musel činit proti pokusu Alassaneho Pléy. Francouzský útoční se proto podruhé dočkal až v šestasedmdesáté minutě.

Na krátko rozehraná standardní situace přinesla Herrmannův centr do vápna z pravé strany, kam si nabíhal Pléa. Zřejmě nechtěl zakončovat levačkou, každopádně gólmana tím dokonale zmátnul - 2:1. V té době byl už tři minutky na hřišti Breel Embolo. Za dalších šest mohl skórovat, kdyby neorazítkoval jen tyčku.

Na druhé straně potvrdil Sommer svou extratřídu, když nejprve zastavil hlavičku Onisiwa, aby za necelých šedesát sekund uchránil bleskurychlým reflexem Elvediho od vlastního gólu. V 87. minutě došlo na dlouhý nákop. Zentner vyběhnul daleko mimo vlastní pokutové území, aby míč odhlavičkoval do bezpečí.

Jenže potvrdil, že není Manuel Neuer. Balon totiž skončil u kopaček Floriana Neuhause, jehož šikovná střela z dobrých čtyřiceti metrů skončila na místě určení. Strážce mohučské svatyně sice už stál před čárou, ale jaksi neměl při couvání ideálně srovnaný krok, díky čemuž optimálně nenačasoval výskok - 3:1. Krásná tečka za tímhle atraktivním střetnutím.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je možné že by práve dnes po 10 rokoch hostia z Mainz vyhrali? Čo je väčšia motivácia, titul a Liga majstrov(domáci) alebo boj o záchranu (hostia). Dnes bude hrať silný domáci útok proti najslabšej obrane (vonku) v Bundeslige. Už sa teším na tú prestrelku.

Reagovat
Kocour Klapuška

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele