19. kolo
25.01.2020 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Union Berlín vyzrál na Augsburg

Méně slavný z berlínských klubů byl před sezonou jasným kandidátem na sestup. Nicméně zatím se statečně pere o setrvání mezi elitou. Augsburg s Tomášem Koubkem v brance naopak připisuje třetí porážku v řadě.

První, kdo výrazněji zaměstnal českého brankáře, byl už v 5. minutě obránce Christopher Lenz. Na opačném pólu to z přímého kopu zkoušel Philipp Max, jenže by býval potřeboval mířit tak o metřík níž. Další dobrou příležitost zahodil Marvin Friedrich. Za dvě minutky jej napodobili hned dva jeho spoluhráči - jmenovitě Lenz a Andrich.

V sedmatřicáté minutě byl hodně blízko gólu hostující Ruben Vargas. Sice rozvlnil síť, ale pouze z boku. Na konci poločasu hasil hrozící nebezpečí svým skluzem Jeffrey Gouweleeuw. Lenze nezranil, avšak měl kliku, že od sudí Bibiany Steinhausové viděl pouze žlutou kartu. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy branku nepřinesla, což se mělo změnit 64 sekund po startu té druhé.

Trimmelův roh propadnul až na zadní tyč, kde z první pravačkou uklízel Neven Subotić - 1:0. Radost příznivců klubu z hlavního města Německa se po hodině hry ještě znásobila. Lenzův centr z levé strany defenziva neodvrátila podle představ, takže mohl Andrich nahrát Marcusi Ingvartesnovi, jenž stál ve velkém čtverci osamocen a volil zakončení k tyči, od které se kulatý předmět odrazil za brankovou čáru - 2:0.

Augsburg marně hledal recept na unionskou obranu. Místo toho mohl potřetí inkasovat, leč Andrich neproměnil. V závěru se sice hosté dostali na dostřel, avšak Gikiewicze se přes dvě velice dobré možnosti překonat nepodařilo. Náprava by se měla konat za týden v duelu s Werderem Brémy. Union zajíždí k těžkému mači do Dortmundu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele