19. kolo
26.01.2020 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Leverkusen si bez problémů poradil s Düsseldorfem a nadále dýchá Dortmundu na záda

Aktéry posledního utkání 19. kola Bundesligy byly celky Bayeru Leverkusen a Fortuny Düsseldorf. Zápas měl jasného favorita a ještě jasnějšího outsidera - obě tyto role byly svými představiteli do puntíku naplněny, neboť Leverkusen svého soupeře přejel výsledkem 3:0.

Utkání mělo poklidný, opatrný úvod. První příležitost si ve 25. minutě vypracovali domácí, Volland však při zakončení podklouzl a nedokázal tak ze slibné pozice trefit branku. O pouhé tři minuty později se v další šanci objevil Bellarabi, jehož přesný pokus z brankové čáry vykopl jeden z obránců Fortuny.

Ve 40. minutě se Farmaceuti konečně dočkali vytouženého vedení. Bellarabi poslal do prostoru okolo penaltového puntíku nadýchaný centr přímo na hlavu nabíhajícího Havertze, jenž jemným trknutím poslal míč do sítě - 1:0. Krátce před půlí se udál ještě zmatek ve vápně hostí, avšak branka z toho nebyla, proto se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhá půle začala podobně jako ta první - opatrně. Podobnost mezi oběma poločasy pokračovala i nadále, neboť první šanci druhé poloviny utkání měl (stejně jako v té první) Volland, který ani tentokrát nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi, stalo se tak v 58. minutě.

V 65. minutě se o slovo poprvé vážně přihlásili také hosté - a to hned dvakrát. Nejprve Henningse skvělým zákrokem vychytal Hrádecky, aby poté tentýž hráč hlavičkoval po centru z rohu jen těsně nad branku finského brankáře. V 72. minutě se do šance po rohovém kopu dostali i fotbalisté Leverkusenu, ztroskotali však na výborně chytajícím Kastenmeierovi.

Deset minut před koncem řádné hrací doby domácí udeřili podruhé. Bender si na zadní tyči naběhl na další z mnoha centrů letících od rohového praporku a využil chyby špatně vyběhnuvšího Kastenmeiera - 2:0. V 90. minutě byl navíc ve vápně hloupě faulován Amiri, Alario se postavil k exekuci následného pokutového kopu a s přehledem nabídnutou příležitost proměnil v poslední branku duelu. Bayer Leverkusen tak porazil Fortunu Düsseldorf 3:0.

Pro domácí tato výhra znamená posun v tabulce na pátou příčku o bod před Schalke se ztrátou dvou bodů na čtvrtý Dortmund. Fortuna se naopak i po devatenácti odehraných kolech krčí na chvostu celé soutěže.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 zápasy v řadě doma snad Leverkusen vypsaný jako favorit neprohraje. Měli by z toho vývar sk. Možná budu napaden , že tu melu hovna.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele