19. kolo
26.01.2020 15:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Hoffenheim zvítězil v Brémách rozdílem třídy

Werder nedokázal navázat na výhru z minulého týdne a podlehl doma Hoffenheimu v poměru 0:3. Hosté naopak napravili poslední ligové zaváhání a nadále nahánějí své konkurenty na pohárových příčkách Bundesligy.

První šance utkání patřila domácím fotbalistům. Ve 13. minutě Rashica z přímého kopu nacentroval míč do prostoru okolo malého vápna, kam si naběhl Vogt a hlavičkoval nad branku Hoffenheimu. O čtyři minuty později si první větší příležitost připsali také hosté, když Kramarić z úhlu rozvlnil boční síť Pavlenkovy svatyně.

Zbytek první půle žádné další vzrušení na trávníku nenabídl, a tak šly oba celky do kabin za stavu 0:0.

Druhý poločas už byl pro diváky na stadionu i u televizních obrazovek výživnější. V 57. minutě ze střední vzdálenosti vypálil Eggestein, jehož ránu ještě tečoval Posch a míč jen tak tak minul branku hostí.

V 65. minutě se poprvé měnilo skóre. Fotbalisté Hoffenheimu zahrávali roh, po němž se ve vápně Werderu vytvořila skrumáž, která vyústila v nešťastný vlastní gól Klaassena - 0:1. Po dalších třech minutách se o rychlé vyrovnání pokusil Rashica, nepodařilo se mu ale trefit zařízení.

V 79. minutě Hoffenheim z protiútoku udeřil podruhé. Baumgartner se dostal s míčem před Pavlenku a jelikož byl zády k bráně, pokusil se o zakončení patou. Se štěstím se mu povedlo přehodit českého gólmana, za nějž se ještě sice pokusil zaskočit jeden z obránců Brém, avšak míč se mu z branky nepodařilo vykopnout včas - 0:2.

O čtyři minuty později završil krutou porážku domácích Adamjan, když tvrdou ranou k zadní tyči nedal Pavlenkovi šanci - 0:3. Hoffenheim si tedy z Brém veze suverénní třígólové vítězství.

Werder vzhledem k další prohře i nadále setrvá na barážové šestnácté pozici. Hoffenheim se naopak vyšvihl na sedmé místo před Freiburg a bude s napětím očekávat, jak skončí dnešní duel Leverkusenu, od nějž jej nyní dělí jediný bod.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele