19. kolo
25.01.2020 18:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Jednoznačná záležitost. Bayern pěti góly potupil Schalke

Vzhledem k pouze tříbodovému rozdílu v tabulce se dalo očekávat, že utkání mezi Bayernem a Schalke bude jedním z těch zajímavějších. Opak byl ale pravdou, domácí po trefách Lewandowskiho a Müllera vedli už v poločase 2:0, po pauze přidali góly ještě Goretzka, Thiago a Gnabry.

Přitom už ve druhé minutě se mohli Königsblauen dostat do vedení. Chyba v rozehrávce soupeře vedla k Serdarově ráně z vápna, Neuer ovšem byl připraven. Hrubka nakonec ke gólu vedla, jen na druhé straně. Gólman Schubert podskočil centr, Kimmich tak balón snadno předal Robertu Lewandowskému, který potvrdil instinkt kanonýra a skóroval.

Záhy mohl srovnat Matondo, jehož Alabou tečovaná střela skončila na horní tyči Neuerovy svatyně. Rozvlnit síť se povedlo v osmnácté minutě Müllerovi, jenže kvůli ofsajdu nebyla trefa uznána. Po čtvrtině zápasu pálil nejprve Lewandowski mimo, aby se následně Perišić nechal vychytat Schubertem.

Bavorům poté sudí odepřel už druhou branku, Lewandowského trefa neplatila kvůli ofsajdovému postavení centrujícího Pavarda. V nastavení první půle se blýskl Schubert, ovšem gól do šaten přesto přišel. Perišić odcentroval na Goreztku, ten míč hlavičkoval do malého vápna, odkud zcela nehlídaný Thomas Müller zdvojnásobil vedení Bayernu.

Nedlouho po pauze už to bylo o tři. Po rohovém kopu Leon Goretzka zkoušel překonat gólmana hlavou. Jeho pokus sice byl zblokován, avšak balón se mu odrazil zpátky a německý středopolař famózním volejem poslal míč za Schubertova záda. A ještě než skončila první hodina hry, přidal gól i Thiago Alcantára, kterému Lewandowski předložil míč před poloprázdnou bránu.

Poslední trefa utkání přišla s koncem základní hrací doby a zařadí se mezi ty nejkurióznější. Serge Gnabry z hranice šestnáctky vyslal nepříliš povedenou střelu, Schubert ale zřejmě zkoušel vyrazit míč nohou a ten mu následně propadl do sítě. Mnichovští se tak v tabulce dotáhli na rozdíl jediného bodu od vedoucího Lipska, muži z Gelsenkirchenu jsou pátí se sedmibodovou ztrátou.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Rich

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva!!! Bayern Pojdme 4 : 0

Reagovat
manuelo neuero

4:0

Reagovat
Ferragamo7

Ja tiež tipnem 3:1

Reagovat
Heresy

5:0

Reagovat
Ferragamo7

Reagovat
Rich

Reagovat
godwood

Reagovat
Pharrell

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele