19. kolo
24.01.2020 20:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Dortmund přejel Köln, střídající Haaland zase řádil

Dortmund vyhrál 5:1 nad podceňovaným Kölnem. Pozornost na sebe opět upoutal mladičký Nor Haaland, který šel do hry až v 65. minutě a přesto dokázal dvakrát skórovat.

Borussii Dortmund posunula výhra na třetí místo, tedy alespoň prozatím. Mönchengladbachu totiž ještě zbývá zápas devatenáctého kola odehrát. Köln bude čekat na víkendové výsledků Herthy, Mainzu a Brém. Od sestupového pásma je v tuto chvíli vzdálen pouhé tři body.

Už od začátku zápasu bylo jasné, že tempo diktují domácí. Ve 2. minutě se míč přes Reuse a Sancha dostal až ke Guerreirovi, který tvrdou střelou propálil hostujícího brankáře Horna a poslal tak domácí do vedení.

Další gól přidala Borussia ve 31. minutě. Hummels našel skvělou přihrávkou Reuse, který míč z první sklepl za záda Horna. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro domácí, kteří však ještě stále neměli dost.

Do druhé půle totiž nastoupili ve snad ještě větším tempu a ve 49. minutě přidal jejich třetí gól po přihrávce Reuse Sancho. V 65. minutě snížil na 3:1 hostující Uth, který střílel po zemi ke vzdálenější tyči. V 66. minutě však šel do hry devatenáctiletý Erling Haaland, který se v minulém zápase prezentoval hattrickem.

A ani tentokrát se nedržel zkrátka. V 78. sklepl do sítě odražený míč po střele Sancha a v 89. minutě zvýšil skóre na konečných 5:1 po střele z velkého úhlu do prázdné brány.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Foppy

Håland docela dělo 2 zápasy, necelých 60 minut, 5 střel na bránu, 5 gólů...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele