19. kolo
25.01.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Hertha zásluhou pozdní trefy vyloupila Volkswagen-Arenu

Když už to vypadalo, že zápas dospěje k remíze, zapomněla obrana Vlků na Dodiho Lukebakia. Berlínský celek si díky tomu v tabulce zase o něco polepšil a na VfL ztrácí pouhé dva body.

Největší příležitost první půle se odehrála hned ve 13. minutě. Marius Wolf se ocitnul sám na hraně malého vápna, jenže balon netrefil podle svých představ. Ve 27. minutě stál u velkého vápna Javairo Dilrosun, jemuž střela rovněž nevyšla. Za deset minut přišla řada na Robina Knocheho, který to neúspěšně zkusil hlavou.

Po něm přinutil k výtečnému zákroku Josuha Guilavogui brankáře Rune Jarsteina. Poločas uzavřel svou nególovou ranou z dálky Maximilian Arnold. Po změně stran se jako první osmělil Renato Steffen, jenž tváří v tvář muži v rukavicích nedokázal dopravit míč do sítě. To se povedlo až jeho spoluhráči Admiru Mehmedimu v 68. minutě.

Švýcarský reprezentant chtěl z levého křídla pravačkou centrovat, nicméně kulatý předmět nakonec zaskočil všechny ve vápně přítomné fotbalisty a skončil až v síti - 1:0. O minutku později mohl Steffen přidat pojistku, jenomže nepřidal. Takže mohlo už ve čtyřiasedmdesáté minutě dojít na vyrovnání. Mitteldstädt centroval do rohového praporku až na zadní tyč, kde Jordan Torunarigha vyskočil výše než protihráč Mbabu a proti jeho razantní hlavičce neměl Casteels sebemenší nárok - 1:1.

Arnold pak znovu poznal, jak kvalitního brankáře proti sobě má. Tři minutky před koncem se Lukebakio ozval poprvé, jenže to ještě nevyšlo. Teprve když se časomíra přehoupla do závěrečné minuty řádné hrací doby, prodloužil hlavou Lukas Klünter na svého belgického kamaráda, který vybíhajícího Casteelse přelstil nesmělou hlavičkou - 1:2. Nedá se tvrdit, že by Stará dáma byla vyloženě lepší, ale určitě byla šťastnější.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele