Bundesliga - souhrn 18. kola

17.01.2020, 22:23, aktualizováno 19.01.2020, 19:57
Komentáře a souhrny
Kevin Volland (© AFP)
Bayern Mnichov veze body ze hřiště Herthy BSC a posunul se na průběžnou druhou příčku o čtyři body za RB Lipsko, které nezaváhalo proti jinému berlínského klubu Unionu. Gladbach objel s prázdnou ze Schalke, zatímco Borussia Dortmund otočila zápas v Augsburgu. Leverkusen si zastřílel v Paderbornu. Důležité body mají Köln a Brémy...

SC Paderborn - Bayer Leverkusen 1:4

19.01.2020 18:00

Góly: 51. Dennis Srbeny - 11. Kevin Volland, 14. Kevin Volland, 36. Julian Baumgartlinger, 75. Kai Havertz

Stejně jako většině ostatních mužstev z popředí tabulky se i Leverkusenu podařilo vstoupit do bundesligového jara vítězně. O úspěchu na hřišti Paderbornu rozhodli hráči Bayeru hned v úvodu, kdy si vypracovali vysoké vedení a ve zbytku zápasu už o něj nepřišli.

Ligový nováček úvod zápasu s týmem z elitní šestky nezachytil a už po čtvrthodině prohrával o dva góly. Dvěma slepenými zásahy se o to postaral Kevin Volland. Nejprve v 11. minutě přesně hlavičkoval po obloučku Diabyho, aby o tři minuty později mohl najít ve vzduchu centr Havertze z koncové čáry a opět hlavou zvýšit už na 2:0.

Tragédie domácí obrany pokračovala v 36. minutě. Bez viny tentokrát nebyl ani gólman Zingerle, který Bellarabiho centr z pravé strany vyrazil pouze k Julianu Baumgartlingerovi a rakouský záložník už měl dost času, aby míč zpracoval a vstřelil svůj první gól po dvou letech. První poločas tak domácí prohráli po mizerném výkonu 0:3.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili o poznání lépe. Po pěti minutách měl první větší práci v zápase gólman Hrádecký, když vychytal tvrdou střelu Prögera. Vzápětí už ale kapituloval. Obránce Gjasula vypálil zpoza vápna a finský brankář míč neudržel, díky čemuž se k pohotové dorážce dostal Dennis Srbeny, který tak svůj bundesligový debut ozdobil prvním gólem.

A najednou se to šancemi domácích jen hemžilo. Hned po rozehrávce totiž mohl svůj gólový účet v německé nejvyšší soutěži otevřít také Antwi-Adjei, ze slibné pozice však přestřelil. O další dvě minuty později zase znovu musel zasahovat Hrádecký po nebezpečné ráně střídajícího Holtmanna.

V 65. minutě se pak domácí hráči i fanoušci dožadovali penalty po souboji Sinkrageva se Srbenym, sudí však zůstal v klidu. Kontaktního gólu se Paderborn nakonec nedočkal. Naopak v 75. minutě se jejich ztráta opět rozšířila na tříbrankovou poté, co Diaby poslal ze strany přihrávku před bránu pro Havertze. Ten svou střelu otřel o skluzujícího obránce, díky čemuž se míč odrazil mimo Zingerleho dosah. V 81. minutě pak domácí gólman zachránil svůj tým od páté branky, když skvěle vyrazil pokus Alaria. Body pro jeho mužstvo ale dnes byly opět daleko a Paderborn tak po porážce 1:4 zůstává poslední. Hosté naopak výhrou splnili povinnost, díky čemuž se udrželi na šestém místě.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayern Mnichov 0:4

19.01.2020 15:30

Góly: 60. Thomas Müller, 73. Robert Lewandowski (pen.), 75. Thiago Alcântara, 84. Ivan Perišić

Stejně jako Schalke, RB Lipsko, a nakonec i Dortmund vstoupili tou správnou nohou do nového kalendářního roku i hráči Bayernu. V zápase na Olympijském stadionu v Berlíně si góly schovali až do druhé půle, domácí Herthu BSC však nakonec s přehledem porazili.

Prvních pětačtyřicet minut fanoušky v Berlíně příliš nebavilo. Z množství centrů si hosté nedokázali vytvořit výraznější šanci, výjimkou byla snad jen akce ze 24. minuty, kdy Lewandowski proti vybíhajícímu Jarsteinovi o pár čísel netrefil bránu. V 35. minutě se pak možná příliš ukvapil Coutinho, když v dobré pozici místo pokusu o zpracování jen sklepnul míč ze vzduchu přímo do připraveného gólmana domácích.

Bayern diktoval hru a soupeře do ničeho nepouštěl, pomyslné střelecké boty ale jeho hráči nazuli až po hodině hry. Goretzka s Perišićem připravili míč do jasné tutovky pro Thomase Müllera, kterému už zbylo jen prostřelit Jarsteina. O tři minuty později se hosté radovali znovu, tentokrát však předčasně. Pavardův centr ze vzduchu stáhl Jarstein do rukavic, odkud mu míč vyrazil Lewandowski a poslal ho do prázdné brány. Kvůli faulu na gólmana ale gól uznán být nemohl.

Skóre se tak znovu opravdu měnilo až v 73. minutě. Předcházel tomu souboj ve vápně, ve kterém Klüntner příliš vehementně tahal za ruku Goretzku a sudí Stieler odpískal penaltu. K té se postavil Robert Lewandowski a s velkým přehledem ji proměnil. Uběhly další tři minuty a bylo to už 3:0. Obrana domácích vůbec nezachytila náběh Thiaga, který dostal přesnou přihrávku od Goretzky a tvrdou ranou napálil míč pod břevno. Konečnou podobu skóre dostalo v 84. minutě. Müller si nejprve na pravé straně pohrál s domácími obránci načež poslal přesný centr Perišićovi po jehož hlavičce míč navzdory Jarsteinovu zákroku se štěstím doskákal do brány.

Pětaosmdesát minut byli domácí naprosto neškodní, poprvé a naposledy v zápase se tak gólman Manuel Neuer zahřál až pět minut před koncem, kdy vychytal šanci střídajícího Köpkeho. Hertha tak nenavázala na zápas z minulého ročníku, kdy doma Bayern porazila. Tentokrát si proti favoritovi ani neškrtla a po porážce 0:4 klesla na 14. místo tabulky. Mnichované naopak zvládli vstup do jarní poloviny sezóny obstojně a posunuli se na druhou příčku.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Union Berlín 3:1

18.01.2020 18:30

Góly: 51. Timo Werner, 57. Marcel Sabitzer, 83. Timo Werner - 10. Marius Bülter

Dokonale tak využilo zaváhání Borussie Mönchengladbach, která nestačila na Schalke. Timo Werner potvrdil, že přes zimní pauzu nic ze svého umění nezapomněl a díky dvěma zásahům vystřídal Roberta Lewandowskiho na čele tabulky střelců.

Deset minut stačilo Unionu k tomu, aby pokořil protivníkovu obranu. Sebastian Andersson klidně mohl střílet, jenže místo toho volil přihrávku pro nabíhajícího Mariuse Bültera, který mířil pravačkou milimetrově přesně k levé tyči - 0:1. O tom, že z Red Bull Areny se zpravidla body nevozí, přesvědčili domácí soupeře z hlavního města až ve druhém poločase.

Rudí býci byli zaskočení, což demonstroval Patrik Schick, když ve čtyřiadvacáté minutě zahodil stoprocentní příležitost. Do poločasového hvizdu to ještě zkoušel Timo Werner. Po něm přišlo nedorozumění mezi Klostermannem a Upamecanem. A tečku za úvodním dějstvím učinil svou nepřesnou střelou Nordi Mukiele.

Šest minut po změně stran bylo srovnáno. Timo Werner si na hranici šestnáctky dal sakramentsky záležet, aby balon dokonale trefil, že z toho byl úchvatný volej, se kterým vymetl šibenici Gikiewiczovy svatyně - 1:1. Souboj těchto dvou hráčů se do 90. minuty opakoval ještě dvakrát. Jednou vyhrál polský brankář, ale minutu poté se prosadil Wernerův spoluhráč Marcel Sabitzer.

Po rohovém kopu se k němu odrazil míč, načež z otočky se štěstím prostřelil muže v rukavicích. Ostatně aby ne, když stál necelé dva metry před brankovou čarou - 2:1. Pravda, trochu to zavánělo vysokou nohou, nicméně rozhodčí Dankert nechal pokračovat ve hře. Ve druhé půli se o největší šanci Unionu postaral Robert Andrich (nikoli Aldrich). Péter Gulácsi však druhý míč ze své sítě lovit evidentně nechtěl.

Patrik Schick zůstával ve Wernerově stínu, takže není divu, že ho Julian Nagelsmann stáhnul už po osmašedesáti minutách hry. Naopak německý reprezentant se v 83. minutě prosadil znovu. Po parádní akci, ve které nechyběla ani Sabitzerova elegantní patička, propadnul kulatý předmět po Poulsenově centru až na zadní tyč, kde Werner nekompromisně pálil do černého - 3:1.

Šlo o jeho jubilejní dvacátou trefu v této sezoně, čímž získal jednobrankový náskok na Lewandowskiho. Ve výborné formě nastupující Lipsko (jednapadesát vstřelených gólů hovoří za vše) za týden hraje proti Frankfurtu. Dokáže prodloužit stávající rekord, kdy v osmi po sobě jdoucích utkáních vstřelilo minimálně tři branky? Oproti tomu Union Berlín bude chtít napravit výkon proti Augsburgu, který zatím nasbíral o pouhé tři body více.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:2

18.01.2020 15:30

Góly: 48. Kostas Stafylidis - 18. Bas Dost, 62. Timothy Chandler

Ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně se odehrál vyrovnaný souboj, ze kterého nakonec vzešli vítězně hosté. TSG tak nadále zůstávají mimo pohárové příčky. A náskok na Frankfurt se navíc snížil na pouhých šest bodů.

Hráči hostujícího celku se v úvodní půlhodince snažili svému soupeři znepříjemňovat bytí. Odměněni za to byli v 18. minutě, když Hübner ztratil na polovině hřiště balon. Almany Touré pak pobídnul na pravém křídle rozběhnutého Gacinoviče, jenž se dostal až do vápna, odkud poslal milimetrově přesnou přihrávku pro Base Dosta, který - ač tísněn - dokázal z bezprostřední blízkosti skórovat - 0:1.

Gacinovič mohl druhou branku přidat o deset minut později sám, kdyby mu radost svým výborným obranným zákrokem nepokazil Benjamin Hübner. Z následného rohového kopu orazítkoval Filip Kostić hlavou břevno branky debutanta Philippa Pentkeho. Do konce úvodního dějství se ještě osmělili Hübner a Stafylidis. Kevin Trapp stál tam, kde stát měl.

Tři minutky po změně stran už to neplatilo a zmíněný řecký obránce se dočkal gólu. Po rohovém kopu se k němu odrazil balon, který napálil z nějakých dvaceti metrů nekompromisně levačkou přímo do sítě - 1:1. Jenže nerozhodný stav panoval na ukazateli pouhých čtrnáct minut. Pak při Kostićově centru z levé strany naprosto zaspala obrana a Timothy Chandler mohl hlavičkou poslat svým tým do vedení - 1:2.

Na hrací plochu pak přišel Sargis Adamjan a nebýt Djibrila Sowa, který stál ve správný moment na správném místě, skóre by se zase měnilo. Dále už vše běželo pod taktovkou Frankfurtu. Mijat Gacinović ani Danny da Costa ve svých šancích neuspěli. Kostić měl v nastaveném čase hodně blízko ke vstřelení pojišťovací trefy, nicméně mířil pouze do břevna. Trenérovi Hütterovi to ale evidentně nevadilo.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Werder Brémy 0:1

18.01.2020 15:30

Góly: 67. Florian Kastenmeier (vl.)

Fortuna tedy nezačala druhou polovinu sezony nejlépe. Ale třeba se podaří ještě navázat na období, ve kterém se Funkelovým svěřencům dařilo. Werder naopak může doufat, že pobyt v sestupové zóně už nebude mít dlouhého trvání.

První velkou šanci si na konto ve 13. minutě připsal domácí Rouwen Hennings. Přibližně 120 sekund po něm se musel činit Florian Kastenmeier, když u tyče likvidoval střelu, kterou jeho směrem vyslal Davy Klaassen. Jiří Pavlenka se musel pořádně vytáhnout po půl hodině hry, když jej k vynikajícímu zákroku přinutil Alfredo Morales.

Krátce poté se znovu připomenul Hennings, přičemž jeho pokusu z úhlu scházela přesnost. Co se nebezpečných příležitostí týče, byla tato během úvodní pětačtyřicetiminutovky tou poslední. Tu druhou započal Milot Rashica, když se pokoušel svou hlavičkou přihrát svému celku vedení. V 60 minutě se po rozehrávce standardní situace dostal balon ke Kaanu Ayhanovi, jemuž radost pokazil český gólman.

Rozhodující moment téhle vyrovnané partie přišel v 67. minutě. Rashica přetáhnul svůj centr z přímého kopu až na zadní tyč, kde hlavičkoval Niklas Moisander do ramene Floriana Kastenmeiera, od něhož se kulatý předmět odrazil za brankovou čáru - 0:1. Velmi smolný okamžik pro Fortunu, nicméně pořád byl dostatek času na vyrovnání.

Střelec branky obdržel za pět minut žlutou kartu. Kouč Funkel poslal do hry čerstvé síly, jenže to nebylo nic platné. A když už domácí vyprodukovali prostřednictvím Skrzybskiho dobrou ránu, postavil se jí do cesty Nuri Sahin. V nastaveném čase ještě došlo na situaci, ve které sehráli svou roli Pavlenka, Vogt, Bodzek, Ampomah a Moisander, přičemž poslední jmenovaný vyfasoval druhou žlutou kartu, takže se musel poroučet ze hřiště zhruba o šedesát sekund dříve než všichni ostatní.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 1:2

18.01.2020 15:30

Góly: 82. Jean-Philippe Mateta - 28. Chang-hoon Kwon, 41. Nils Petersen

Streichův výběr prožívá zatím dobrou sezonu a potvrdil to i v Mohuči. Domácí naopak zůstávají jen o bod nad barážovou příčkou, která v současnosti patří Hoffenheimu.

Už ve 3. minutě se do dobré příležitosti dodal Levin Öztunali. Alexander Schwolow však ukázal, že chytá v dobré formě a tenhle pokus dokázal vytěsnit do bezpečí. Poté chyboval Alexander Hack, z čehož mohl vytěžit Korejec Kwon Chang-hoon, kdyby ovšem mířil přesněji. Do konce úvodní dvacetiminutovky ještě zaměstnal hostující jedničku Ridle Baku.

Sedm minut poté si poradil i s Jean-Philippem Matetou. Díky tomu mohl zmíněný korejský fotbalista poslat v osmadvacáté minutě svůj tým do vedení. Höler posunul míč na Petersena, který následně poslal z pravé strany centr před bránu, kde Kwon zakončoval stylově vnějším nártem levé nohy - 0:1. Vyrovnat mohl už za minutku Mateta, ovšem to by si nejprve musel potykat s Quaisonovou pobídkou.

V minutě osmatřicáté se připomněl Moussa Niakhaté. Schwolow však jeho hlavičku znovu s přehledem zlikvidoval. Čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby prvního dějství inkasovali svěřenci Achima Beierlorzera další úder. Christian Günter prostrčil do vápna na Manuela Guldeho, jenž lehkým obloučkem vyšachoval Zentnera. Niakhaté sice balon odvrátil, jenže pouze k Nilsi Petersenovi, pro něhož nebyl problém z hranice malého čtverce z první skórovat - 0:2.

Celkově se jednalo o jeho čtyřiaosmdesátý gól v soutěžním utkání - v dresu SC Freiburg jich žádný jiný hráč v historii nezaznamenal více! Ve druhé pětačtyřicetiminutovce zase zazlobil Kwon Chang-Hoon. V síti ale kulatý předmět neskončil. To samé platilo i po střelách Robina Quaisona na jedné a Jonathana Schmida na druhé straně.

Branku si na konto připsal až Jean-Philippe Mateta ve dvaaosmdesáté minutě, tedy nedlouho poté, co ztroskotal na Schwolowovi. Po standardní situaci panoval ve vápně trochu zmatek, takže útočník ve službách die Nullfünfer musel prokázat přehled o hře, aby hlavičkou okamžitě zacílil na místo určení - 1:2.

V závěrečných minutách i díky muži v rukavicích selhali Onisiwo a Quaison. Freiburg tedy připisuje osmou výhru a těší se na domácí duel proti poslednímu Paderbornu. Mohuč zajíždí do Borussia-Parku, kde se pokusí odvrátit celkově třináctou porážku. Trenér Beierlorzer rozhodně bude mít v následujících dnech nad čím přemýšlet.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Dortmund 3:5

18.01.2020 15:30

Góly: 34. Florian Niederlechner, 46. Marco Richter, 55. Florian Niederlechner - 49. Julian Brandt, 59. Erling Haaland, 61. Jadon Sancho, 70. Erling Haaland, 79. Erling Haaland

WWK Arena viděla atraktivní duel o osmi brankách. Tomáš Koubek na něj však asi nebude vzpomínat v dobrém, neboť inkasoval hned pět z nich.

Domácí vyrukovali na soupeře s aktivním napadáním, nicméně během úvodní desetiminutovky se přesto dostali Thorgan Hazard s Reusem do šance. Teprve poté to neúspěšně zkusil z dálky Daniel Baier. V jednadvacáté minutě rozehráli die Fuggerstädter akci, na jejímž konci skóroval Ruben Vargas. Bohužel přihrávající Florian Niederlechner asistoval z ofsajdového postavení, takže tahle branka nemohla být uznána.

Ve 34. minutě už se Augsburští radovali. Vargasova přihrávka před bránu měla oči a osamocený Niederlechner mezi dvěma obránci měl před sebou jednoduchoučkou úlohu - 1:0. BVB tak mohly hodně mrzet předchozí nevyužíté šance Sancha a Reuse. Úvodní poločas tedy vyšel lépe pro skvadru Martina Schmidta.

Devatenáct sekund po startu druhé půle napřáhnul pravačkou z dobrých pětadvaceti metrů Marco Richter a balon zapadnul přesně k levé tyči - 2:0. Vypadalo to nadějně, kdyby ovšem za tři minutky nesnížil Julian Brandt, když si ve velkém vápně jednoduchou otočkou udělal prostor, aby ve spolupráci s tyčí dal hostům naději - 2:1.

V pětapadesáté minutě však Philipp Max přihrál před bránu, kde balon ve skluzu zasáhnul Niederlechner - 3:1. Avšak 183 sekund poté pobídnul Jadon Sancho kolegu Erlinga Haalanda, který z první mířil do tyče, od které se balon odrazil na místo určení - 3:2. Než se stačili domácí borci rozkoukat, bylo srovnáno.

Obrana po rozehrávce naprosto zaspala, když nezachytila Hummelsův dlouhý nákop. Jadon Sancho tak mohl udělat Koubkovi rychlou kličku a následně zavěsit do prázdné, přičemž klidně mohl ještě přihrát číhajícímu Haalandovi - 3:3. Na další trefu se už čekalo slušných devět minut. A znovu se o ni postaral devatenáctiletý norský útočník.

Po dalším dlouhém centru běžel spolu s Hazardem k brance. Belgický šikula obehrál gólmana, načež pobídnul Haalanda, jehož zásah byl uznán, přestože na čáře stál pouze jeden hráč Augsburgu - 3:4. Skóre dostalo finální podobu za dalších devět minut. Reus vyslal Haalanda, který s míčem pelášil ke svatyni domácího celku.

Ještě se rozhlédnul po nabíhajících spoluhráčích, nicméně nabídku zaznamenat v devatenácti při svém debutu bundesligový hattrick (navíc v rozmezí pouhých dvaceti minut!) prostě nemohl odmítnout, a tak místo přihrávky zakončil po zemi pod padajícím Tomášem Koubkem - 3:5. Uvidíme, jestli Borussia dokáže na tohle výborné představení navázat i proti Kölnu. Augsburg zajíždí do Berlína k zápasu s tamním Unionem.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 3:1

18.01.2020 15:30

Góly: 20. Jhon Córdoba, 45+2. Jhon Córdoba, 62. Jonas Hector - 66. Renato Steffen

Velkou zásluhu na vítězství 3:1 měl Jhon Córdoba, který se prosadil dvakrát a alespoň na nějakou dobu umlčel svoje kritiky. Vlci, kteří v tomto ročníku udrželi nejdéle nulu v kolonce porážek, se rázem museli opět sklonit před soupeřovým uměním. Šestá prohra je odsunula až na devátou pozici.

Během úvodních třech minut byl Wouter Weghorst k neudržení. Pozornost Timo Horna vyzkoušel hned třikrát. Jenže skóre zůstalo bezbrankové. Dvacátá minuta této partie přinesla radost domácím fanouškům a fanynkám. A samozřejmě také kolumbijskému útočníkovi Jhonu Córdobovi, který si naběhnul na Uthův centr z přímého kopu a mezi dvěma obránci se prosadil hlavou - 1:0.

Kozli pak kontrolovali hru a Uth s Córdobou se zkusili prosadit z větší vzdálenosti. Hráči obou celků se už dost možná viděli v šantě, když opět zaúřadoval Jhon Córdoba. Marcel Tisserand zazmatkoval před dotírajícím Jakobsem, takže nahrál přímo Ellyesu Skhirimu, jenž mohl z hranice šestnáctky střílet. Místo toho se rozhodnul pobídnout na levé straně stojícího jihoamerického spoluhráče, který z první mířil levačkou po zemi přesně k pravé tyči - 2:0.

Po změně stran se jako první osmělil John Brooks. Nicméně jeho hlavička nemohla při nejlepší vůli Horna ohrozit. V 50. minutě se musel Casteels vytáhnout proti pokusu Jonase Hectora. Poté to z dálky dvakrát zkusil Xaver Schlager. Avšak protože nebyl úspěšný, mohla přijít na pořad odpoledne chvíle Jonase Hectora.

Mark Uth poslal před vápna výborný míč od rohového praporku. Rafael Czichos prodloužil na zadní tyč, kde stál německý obránce zcela neobsazený a přesnou, razantní hlavičkou zařídil svému týmu tříbrankový náskok - 3:0. Jenže ten vydržel pouhé čtyři minuty. Tehdy totiž Schlager posunul na Brekala, jenž vymyslel jednoduchou přihrávku pro Renato Steffena, díky níž se ocitnul za třemi obránci. Jeho střela po zemi k levé tyči nechala Horna zcela bez šance - 3:1.

Ve dvaaosmdesáté minutě musel domácí brankář ještě zasahovat proti Maximilianu Arnoldovi. Kdepak, jubilejní sté vítězství v dresu Kölnu si pokazit nenechal! To další může přidat za týden v zápase proti Borussii Dortmund. Do Volkswagen-Areny zavítá o posledním lednovém víkendu nevyzpytatelná Hertha.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 2:0

17.01.2020 20:30

Góly: 48. Suat Serdar, 58. Michael Gregoritsch

Fotbalisté Schalke potvrdili výbornou domácí bilanci a v zaplněné Veltins Areně porazili Borussii Mönchengladbach 2:0. Komplexním výkonem, gólem a asistencí k tomu přispěla nová posila modrobílých Michael Gregoritsch.

V průměrném Augsburgu byl nepotřebný, a tak si jej na hostování přivedlo Schalke, které bojuje o čelo tabulky. Nad tímto transferem leckterý fanoušek pozvedl obočí, svůj přínos ale rakouský útočník Michael Gregoritsch ukázal hned v prvním zápase za svůj nový klub, ve kterém skolil jednoho z adeptů na bundesligový titul.

Vítězství Schalke se zpočátku nerodilo snadno. Gladbach zahrozil už v páté minutě, když z hranice vápna pálil Pléa, jeho pokus ale vyrazil gólman Schubert, který zaskakoval za obvyklou jedničku Nübela. Domácí na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat, jen o minutu později o sobě poprvé dal vědět Gregoritsch, s jehož střelou i následnou dorážkou Serdara si poradil brankář Sommer.

Další obrovskou šanci měli modrobílí ve 28. minutě, kdy obrana hostů nezachytila náběh Benita Ramana, který s míčem upaloval sám na bránu. Sommer proti němu však včas vyběhl a připsal si vynikající zákrok. O deset minut později se zase mohli radovat hráči Borussie. Po rohovém kopu mimo Schubertův dosah hlavičkoval Thuram, z brankové čáry ale míč do bezpečí uklidil pozdější hrdina zápasu Gregoritsch.

Další šance na obou stranách přineslo nastavení první půle, kdy nejprve Herrmann z dobré pozice pálil jen do připraveného Schuberta, načež na druhé straně Gregoritsch hlavičkoval těsně mimo.

Začátek druhého poločasu nabídl to jediné, co poločasu prvnímu chybělo, a sice góly. Už po třech minutách Veltins Arena vybuchla radostí. Postaral se o to Suat Serdar, který se po Gregoritschově přihrávce ocitl v dobré pozici, od obrany hostů dostal všechen potřebný čas i prostor, a tak pravou nohou umístil balón přesně k levé tyči.

Hosté znervózněli, což se projevilo na jejich hře a po dalších deseti minutách i na skóre, jelikož domácí nervozity soupeře využili. Obrana Borussie už podruhé v zápase vyrobila obrovskou chybu, když totálně propadla a nechala si utéct tentokrát hned dva hráče Schalke. A ti to sehráli náramně. Serdar nejprve do úniku vyslal Ramana, který před odkrytou bránu poslal přesný pas Gregoritschovi a tomu už nezbývalo než zakončit.

Druhá branka Gladbach definitivně složila, ve zbytku zápasu domácí poctivě bránili a soupeře k ničemu velkému nepustili. Jako výjimku bychom mohli označit ránu Thurama, kterou v 71. minutě skvěle vychytal Schubert, jinou vyloženě gólovou šanci si ale hosté nevytvořili a potvrdili tak, že se jim venku v poslední době vůbec nedaří. Naopak Schalke si udrželo už téměř pětiměsíční domácí neporazitelnost a v tabulce se ke svému dnešnímu soupeři přiblížilo na rozdíl dvou bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko18124251:2140
2.Bayern Mnichov18113450:2236
3.Borussia Mönchengladbach18112533:2035
4.Borussia Dortmund1896346:2733
5.Schalke 041896331:2133
6.Bayer Leverkusen1894527:2231
7.SC Freiburg1885529:2429
8.TSG Hoffenheim1883726:3027
9.VfL Wolfsburg1866619:2124
10.FC Augsburg1865731:3623
11.Eintracht Frankfurt1863929:3021
12.Union Berlín18621021:2720
13.1. FC Köln18621022:3320
14.Hertha BSC1854922:3319
15.1. FSV Mainz 0518601226:4118
16.Werder Brémy1845924:4117
17.Fortuna Düsseldorf18431118:3715
18.SC Paderborn18331221:4012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
JozkokozleJ

Schalke uplne zasluzena vyhra. Ich kompaktny a sebavedomy vykon proti timu ako Gladbach ma az prekvapil. K tomu aj vyborne individualne vykony. Schubert ak neurobi na Herthe nejake zasadne chyby, nie je dovod ho tam nenechat aj po navrate Nübela. Stoper Kabak opät skvely. Raman hoc proste nie je hrotovy utocnik, urobi tam neskutocne vela prace. Dnes snad nebol hrac Schalke, ktory by nepodal napriemerny vykon.

To u Borussie som nepochopil to ich 4-2-4. Hofmann uprostred nehral vobec zle, ale so Zakariom tam jednoducho nestihali. Pritom skoro celu jesen hrali 4-3-3 a fungovalo to. Snad si tymto Laszlo zaistil zaklad pre nasledujuci zapas doma proti Mainzu.

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Proč dělali teda Todiba, když Kabak je tak skvělý?

Reagovat
db18

Protože Sane bude ještě 2 měsíce mimo po zranění kolene, než vůbec začne trénovat a Stambouliho zlomenina se sice hojí dle předpokladů, ale taky kvůli tomu musel vynechat celou přípravu a vedle Kabaka je dalším zdravým stoperem pouze Nastasic, což je docela nezvyklá situace, protože většinou je zraněný právě on.

Reagovat
Rudnevs

Krásny futbalový večer! Schalke predviedlo skvelý výkon, zaslúžená výhra. Serdar, Raman a Gregoritsch dnes asi najlepší traja. Pre Gregoritscha veľmi slušný úvod, hoc samozrejme stále je to prvý zápas, každopádne pokiaľ to pôjde takto ďalej, tak by im to spolu s Ramanom, ktorý dnes urobil neskutočné množstvo práce pre tím, mohlo celkom klapať.

Gladbach musel lepiť obranu, čo sa podľa mňa prejavilo; Wendt, hoc ho mám rád, je už starý a pomalý a Jantschke je tiež downgrade oproti Elvedimu. Navyše ten stred poľa bol postavený možno príliš ofenzívne a nevyrovnane a tá hra pôsobila splašene. No a plus teda Gladbachu to celkovo vonku moc nejde.

Reagovat
Zark

Reagovat
Fairplay

To na fotce je Gogo?

Reagovat
Shevchenko

Masakr, snad sejme i Paříž

Reagovat
stas87

Dufam, ze Fortuna vypadne do druhej ligy a Bodzeka dodatocne potrestaju...idiot.

Reagovat
Gimme

01/2020 Haaland vystřílel hattrick!

01/2020 Haaland se opět trefil

05/2020 Haaland přišel o reklamu s Gillette

05/2020 Haaland se opět trefil

07/2020 Haaland si zastřílel

08/2020 Haaland si při grilování podpálil byt

10/2020 Haaland pomohl Dortmundu

10/2020 Haaland dal gól Hannoveru

01/2021 Haaland skóroval.

04/2021 Haaland se znovu zranil

06/2021 Haaland přijde o přípravu

07/2021 Haaland se vrací na hřiště

08/2021 Haaland se na úvod trefil

09/2021 Haaland opět trápí třísla

11/2021 Haaland musí znovu na operaci

03/2022 Haaland rozhodl o výhře BVB

06/2022 Haaland bude chybět BVB

12/2022 Norimberk sleduje Haalanda

04/2023 Haaland konečně skóroval

10/2023 Haaland je v nemocnici

10/2023 Haalandův stav je stabilizovaný

10/2023 Odbory vyzývají kluby, aby se staraly o psychiku hráčů

04/2024 Haaland odehrál poprvé celý zápas

06/2024 Haaland přestoupí do Slavie

08/2024 Haaland má zlomenou čelist

05/2025 Haaland byl obžalován z loupeže telefonu

10/2025 Haaland má za loupež mobilu podmíněný trest

03/2027 Haaland ukončil smlouvu s Istres

03/2027 Soud zbavil Haalanda trestu za loupež

05/2027 Haaland bude hrát za Chemnitzer

05/2027 Útočník Haaland se připravuje s juniorkou Zbrojovky Brno

11/2027 Útočník Fenin kvůli zdravotním problémům v Brně končí

12/2027 Haaland bude znovu bez angažmá

11/2027 Útočník Haaland slavil Velikonoce už od Velkého pátku

12/2027 Bývalý útočník Haaland plánuje vydat svoji autobiografii.

05/2027 Haaland zjistil, že neumí psát.

08/2027 Haaland pověsil kopačky na hřebík

...snad mi fabec odpustí

Reagovat
Witcher

Vynechat Bůh odpouští sektor 15 ne! to je na facku

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Píčovina! Běžte raději na idnes....

Reagovat
taws

Kolik ti tahle zbytečná picovina zabrala času? A ještě to máš blbě, zapomněl si tam jednou změnit feninovo jméno..

Reagovat
Grahf

v bundeslige sa nebráni? Lebo nechápem obranu augsburgu pri tom druhom gole

Reagovat
db18

Chtěli to uhrát na ofsajd, což v prvním poločase na stejné půlce hřiště BVB vyšlo asi 4x...

Reagovat
Riviera Kid

Jeden Fenin ti utekl.

Tolik práce v prdeli.

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
Gimme

A to jsem to po sobě i kontroloval

Reagovat
Riviera Kid

Chybama se člověk učí.

Reagovat
REPLIKATOR

CTRL + F - najít a nahradit "Fenin" za "Haaland"

Reagovat
Filipow

Hattrick při svém debutu v Bundeslize? No snad nevyhoří.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen pro přípomínku - podobně se při debutu v BVB uvedl i Aubameyang

Bude to monstrum.

Ale ne vše je růžové. Obrana to dneska měla na párku. Reusovi očividně pauza nepomohla - pořád je v lese a jeho zakončení je úplně mimo. Brandt ukazuje vlastně to co od příchodu - sřídá dobré momenty s těmi dost špatnými.

Na druhou stranu, takové vítězství je přesně to, co by mohlo ten tým hodně nakopnout. Navíc s Haalandem na hrotě jsme viděli konečně dost pohyblivého útočníka, to už tu dlouho nebylo. Uvidíme jak to s ním půjde dál, ale myslím si že na Paca se za chvíli velmi rychle zapomene.

Reagovat
stas87

Ja videl niekoľko zápasov Salzburgu aj v lige a on ma fakt všetko. Ba svoju výšku slušnú techniku, čiže kľučku spraví a cez beka sa dostane. Strelu ma dosť presnú, trafiť presne po zemi k žŕdke vie na milimeter. V CL mal zápas, kde sa cez hodinu v podstate nedotkol lopty a aj tak zavesil. Myslím si, že už teraz ma kvalitu na to, aby zápasy v BL proti tímom od desiateho miesta a nižšie rozhodoval sám. Uvidíme čo ukáže proti špičke. V CL si myslím, že mu kľudne môže trvať pol sezóny či sezónu, aby sa v tej súťaži plne adaptoval. Tam nebude mat toľko priestoru ako v lige a jeho mančaft bude potrebovať jeho efektivitu. Neprecenujem jeho góly v skupinke, pretože súperi Salzburgu vyznávajú ofenzívny futbal a to mu maximálne sedí. No a s tým samozrejme príde kritika, prečo mu to nejde v CL tak ako v lige..ale to zo začiatku nešlo ani Lewandowskimu. Ja mu budem fandiť, o máličko u mna Dortmund zmiernil jeho transferom tu averziu.

Reagovat
Rudnevs

Ukazuje sa, ako dôležitý bol príchod pravého hroťáka. Je to hráč, ktorý vie zlomiť zápas. Bez neho by ten zápas možno prehrali a boli by v ťažkej situácii, keď by nezvládli hneď začiatok Rückrunde,

Håland

Reagovat
andrew96

Teď musí být do Pokalu 9 bodů, aby zůstal jakž takž kontakt z Lipskem.

Reagovat
LeonardoUžoa

Raiola si uz masiruje bradavky, o kolik mu stoupla dnes cena a kam v lete proda.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ranoth

no bayern uz ma istu nahradu za lewa

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Witcher

To je ještě větší fešák než Schweinsteiger

Reagovat
Rudnevs

Náhodou Basti je považovaný v DE celkom za fešáka... Len akurát vyzerá, že má o 15 rokov viac než v realite má, ale aj teraz jak je šedivý, tak som niekde v Bilde čítal, že má imidž ako Clooney. Podľa mňa tiež vyzerá celkom v pohode, vyzerá síce tak na päťdesiat, ale bral by som takto vyzerať v päťdesiatke.

No a Håland... no jo, no... Ale sú aj fotky, na ktorých vyzerá normálne.

Reagovat
johnn

No na svoju výšku 194 cm.Veĺmi rýchli

Reagovat
smazaný uživatel

Zvykne sa vravieť, že kto nemá argumenty vytiahne pravopis. Nuž ja proti tým 194 cm nič nemám, ale to "rýchli" kole oči.

Reagovat
johnn

Haaland

Reagovat
smazaný uživatel

Ten match Augsburg vs. BVB to bylo něco! Obrana BVB zimní spánek docela a ta otočka super.

Haalanda se ted budou všichni obávat. Hezky se uvedl. Líbilo se mě jak si vždy ukázal kam poběží, dostal míč a už to jelo.

Velmi šikovná a technická záloha BVB někoho takového potřebovala. A jakmile se usadí, začne se ho více bránit a bude prostor pro jiné hráče

Reagovat
smazaný uživatel

haland do analu bundesligy hned vedle fenina

Reagovat
smazaný uživatel

To bude zostavicka. Werner,Haland,Sane. Pre Bayern ďalší dobrý nákup od bvb ak sa mu bude dariť.

Reagovat
Beči

Sotva přestoupil do Borussie a už ho všichni vidí v Bayernu Nehledě na to, že tam nehrají ani Werner a Sané, takže tak růžovou budoucnost bych neviděl. A i kdyby tam už všichni zmínění byly, tak by byla svatokrádež cpát Wernera na křídlo.

Reagovat
Walter_Sobchak

Už vidim ako pojde do Bayernu ked ma za agenta Raiolu. Ten ho pretlačí niekde do City/PSG kde mu pekne daju 40m bonus a niečo aj jeho fotríkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

To není ani vtipné co jste napsal....

Reagovat
smazaný uživatel

Presne pro tyhle vykriky nema spousta lidi Bayern rado a to i takovi, kterym by jinak Bayern nevadil a soustredili by se jen na svuj klub...

Reagovat
žrout

Haland je hovado v tom nejlepším významu. Tak jisté a přesné zakončení v 19 letech, navíc rychlost... jestli z něho nebude hroťák světové extratřídy, tak jedině snad proto, že si někde urve koleno, jinak nevím, co by mu v tom mělo zabránit.

Reagovat
Modi6

Škoda že Schicka střídal tak brzy. Nebude to mít asi snadné. Dle mne, ani dneska rozhodně nezklamal.

Reagovat
JozkokozleJ

Poulsen ma v Lipsku dobre postavenie, takze dalo sa cakat, ze minimalne 20 minut dostane. Schick dnes nijak neziaril, ale s vykonom moze byt urcite spokojny. Nebol sice tolko v hre, ale mal tam dobre veci. Prave to, ze je iny typ, nez Werner a i Poulsen, myslim znamena, ze priestoru bude dostavat dost.

Reagovat
Modi6

Samozřejmě i Poulsen je kvalitní. A při postavení Wernera, jako jasné jedničky, se bude Schick s Poulsenem střídat. Ideální by bylo, kdyby mohli hrát všichni tři spolu.

Reagovat
REPLIKATOR

20:55 Lipsko stanovilo bundesligový rekord

RB Lipsko otočilo zápas s Unionem Berlín, vyhrálo 3:1 a pojistilo si vedení v tabulce německé nejvyšší soutěže, vedle toho pak stanovilo jeden rekord. Lipsko je prvním klubem, který dal v osmi po sobě jdoucích duelech 1. Bundesligy tři a více branek, jeho série trvá od začátku listopadu. (abola.pt)

Neskutečná série

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Müllered

To bylo jasné, že to tak dopadne a bude pálit jeden za druhým, když bude mít takový servis, neuvěřitelný zabiják... Ještě pořešit tu obranu (celou vyházet, Hakimi stejně odejde) a udržet zálohu a mají hotový tým, schopný vyhrát LM. Zajímalo by mě, jak by to šlo vyřešit s tou klauzulí, že by ji aktivoval sám klub. Za něj se ty prachy vyplatí dát.

Reagovat
smazaný uživatel

Freibuuurg!

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Som pozeral prvy polcas. Na BL pomery dost zly zapas, ktory ma chvalabohu donutil prepnut na 2. polcas na BVB. Verim, ze SCF Europu da.

Reagovat
andrew96

Jen aby je pak Evropa zase nesemlela v lize. Bylo by ale zajímavé, jak by se hráči jako Koch, Lienhart, Schlotterbeck, Grifo nebo Waldschmidt prezentovali v EL. Petersen či Frantz by se zase dočkali hezké odměny po třicítce.

Reagovat
JozkokozleJ

V tej sezone, co hrali EL sa cekom v pohode zachranili. Aj ked mas pravdu, ze po jeseni, kedy boli vytazeni aj zapasmi EL, zimovali na 16. barazovom mieste. Ale na co sa snazit v lige, keby sa obavali Europy? Navyse kader je stabilizovany a ani neverim v nejake letne turbulencie. Okrem Waldschmidta tam nevidim hracov, ktori by mali aktualne na to, si nejak vyrazne polepsit. EL by naopak mohla pomoct udrzat hracov, ktori su tak na hrane (Waldschmidt, Koch, ci Haberer). Za pozornost stoji este Korejec Kwon; zda sa, ze Streich mu zacal celkom verit.

Reagovat
andrew96

Tak já věřím, že Evropy se SFC neobává, nicméně riziko u menších klubů s problémy v další bundesligové sezóně je celkem velké.

Reagovat
smazaný uživatel

Až tak? Mne sa kvôli časovému posunu nedá sledovať prenosy, tak väčšinou som odkázaný len na text a zostrihy.

Tá EL by opäť svedčila a myslím, že aj keby ich to trochu rozhodí v lige, Streich to ustriehne. :)

Reagovat
Csaplárova past

Haland

Reagovat
smazaný uživatel

Cekat ze severane shori je nemozne.

Haland nebo Odegaard je toho dukazem.

A srovnavat je s noname vyhorelym Cechackem to svedci jenom o neci urovne.

Reagovat
Müllered

Celá ofenziva alespoň po bodu a jediný Couts zase nula, ale některým stačí, že se snaží vystřelit. Nejlépe placený hráč soutěže. Ale pšš nesmí se kritizovat.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Coutinho10

tak jsem te precenil...si porad stejny

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Muller, Alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas Muller má po dnešku v tejto sezóne 6+14, už jedenásta sezóna v rade s minimálne 20 bodmi. Tá jeho produktivita je neskutočná, v budúcej sezóne by mal prekonať 200 gólov aj 200 asistencií za Bayern, čo sú fakt brutálne čísla. Tak snáď to výjde, už teraz jedna z najväčších legiend Bayernu celkovo.

Reagovat
JozkokozleJ

Kto ma rad nemecky futbal, musi mat rad aj Müllera

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Werkrider

meh...

Reagovat
godwood

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Reagovat
Chazy

I dneska je NFL playoff, tak jen navádím ty, co se nudí a mají rádi sporty, aby zkusili mrknout s námi. Jde o semifinále, vítěz jde do super bowlu. Výkop je v 21:10

Tady jsem trochu vysvětlil pravidla: https://www.eurofotbal.cz/clanky/man-utd-vyrovnal-rekord-liverpoolu-356402/?forum=1#post11672246

Dneska je v hlavní roli tento týpek: https://www.youtube.com/watch?v=W4fTSnAfKO8

Na druhé straně https://youtu.be/IW07GQag7Ck

Bude to super zápas, jde o účast v super bowlu. V té diskuzi je víc NFL fandů, tak se tam můžete ptát a diskutovat

Reagovat
stas87

Este by som sa trosku vratil k zapase F95-SVW. Zapas o sest bodov, uspesne zvladnuty a celkom vyrazna podpora psychiky, ze aj ked to herne bolo vyrovnane, ten jeden gol sa podarilo dat a udrzat ciste konto vzadu. Co mi ale obrovsky prekaza na time Werderu, tak to je cela atmosfera na ihrisku po dobu celeho zapasu. A v tomto robi najväcsie peklo Kohfeldt svojim spravanim. Kazdy druhy verdikt rozhodcu by chcel riesit so stvrtym rozhodcom pri ciare..niekedy vylozene zbytocne.

Taky on ale nebyval, respektive neriesil v takej intenzite rozhodnutia na ihrisku. Mam pochopenie pre impulzivnost a aktivny koucink pocas zapasu, rozdavanie pokynov..ale Kohfeldt sa dost casto necha strhnut hrou a diskutuje aj s realizacnym timom supera ci s hracmi supera. Bez ohladu na postavenie v tabulke..ved je to sakra len futbal. K comu vytvarat taky tlak na rozhodcu ci vlastnych hracov? Lebo mi pride, ze tak ako je nervozny Flo, tak to prenasa aj na hracov. Moisander dostal dve zlte zbytocne, Brych mu to spravne zratal. To ze ma pasku, to ho predsa neopravnuje k tomu, aby sa po evidentnom faule rozculoval a chcel stale debatovat. Ako fanusikovi mi to dost vadi, hra potom nie je plynula ked sa to rozkuskuje a hraci citi krivdu po spornom verdikte. Po takej situacii nie su 100% koncentrovani na hru a dopustaju sa chyb. V podstate zadarmo tak supera dostanu do vyhody. Bojim sa ale, ze Kohfeldt sa nezmeni a v tomto smere nenastane zlepsenie.

Reagovat
JozkokozleJ

Ak sa nemylim, Kohfeldt je prvykrat pod podobnym existencnym tlakom. Teraz po zimnej pauze bol pre Werder start neuveritelne dolezity, navyse umocneny prave duelom o sest bodov proti Fortune. Tiez som zvedavy, ci pojde Kohfeldt dalej v nervoznych kolajach ako pises, lebo moze to nabrat nezdravu rovinu, ktora prerastie v motivacneho modu do modu ublizeneckeho.

Co Kruse? Je jeho navrat realny, ci je to len kacica?

Reagovat
stas87

Keď nastúpil do funkcie, tak tiež na tom Werder nebol dobre ale v takej kritickej pozícii nebol. On to ale robí stále, či už je klub na dostrel pohárovym priečkami alebo sa topí na dne. Vytaca ma to, pretože jeho správanie ovplyvňuje aj hráčov na ihrisku a to vyložene negatívne. Baumann by mal zasiahnuť, ale nemyslím si že tak urobí.

To sa priznám, že vôbec nesledujem. Kruse a ani Turci určite nebudú tlačiť na odchod po pol roku. To je veľmi krátka doba na to, aby hráč menil klub. Čakám, že po sezóne si to obe strany vyhodnotí a rozhodnú sa, či v tej spolupráci budú pokračovať. Reálnejšie by som to videl tak, že vy Kruse zamieril späť až v lete. Baumann by ale útočníka mal zohnať, pretože Sargent nie je hráč, ktorý by na hrote vyhraval fyzické súboje a zvládol byt tým jediným útočníkom. Belfodil vyšiel, tak niekto taký by bol fajn.

Reagovat
stas87

Leipzig pracuje na príchode Lazara z Interu. Čakám hostovacku s opciou, to by Talianov mohlo uspokojiť a Lazaro by sa rad vrátil do Nemecka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele