18. kolo
18.01.2020 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Brémy odvážejí tři body z Düsseldorfu

Fortuna tedy nezačala druhou polovinu sezony nejlépe. Ale třeba se podaří ještě navázat na období, ve kterém se Funkelovým svěřencům dařilo. Werder naopak může doufat, že pobyt v sestupové zóně už nebude mít dlouhého trvání.

První velkou šanci si na konto ve 13. minutě připsal domácí Rouwen Hennings. Přibližně 120 sekund po něm se musel činit Florian Kastenmeier, když u tyče likvidoval střelu, kterou jeho směrem vyslal Davy Klaassen. Jiří Pavlenka se musel pořádně vytáhnout po půl hodině hry, když jej k vynikajícímu zákroku přinutil Alfredo Morales.

Krátce poté se znovu připomenul Hennings, přičemž jeho pokusu z úhlu scházela přesnost. Co se nebezpečných příležitostí týče, byla tato během úvodní pětačtyřicetiminutovky tou poslední. Tu druhou započal Milot Rashica, když se pokoušel svou hlavičkou přihrát svému celku vedení. V 60 minutě se po rozehrávce standardní situace dostal balon ke Kaanu Ayhanovi, jemuž radost pokazil český gólman.

Rozhodující moment téhle vyrovnané partie přišel v 67. minutě. Rashica přetáhnul svůj centr z přímého kopu až na zadní tyč, kde hlavičkoval Niklas Moisander do ramene Floriana Kastenmeiera, od něhož se kulatý předmět odrazil za brankovou čáru - 0:1. Velmi smolný okamžik pro Fortunu, nicméně pořád byl dostatek času na vyrovnání.

Střelec branky obdržel za pět minut žlutou kartu. Kouč Funkel poslal do hry čerstvé síly, jenže to nebylo nic platné. A když už domácí vyprodukovali prostřednictvím Skrzybskiho dobrou ránu, postavil se jí do cesty Nuri Sahin. V nastaveném čase ještě došlo na situaci, ve které sehráli svou roli Pavlenka, Vogt, Bodzek, Ampomah a Moisander, přičemž poslední jmenovaný vyfasoval druhou žlutou kartu, takže se musel poroučet ze hřiště zhruba o šedesát sekund dříve než všichni ostatní.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele