18. kolo
18.01.2020 18:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

RB Lipsko připisuje v osmnáctém kole dvanáctou výhru

Dokonale tak využilo zaváhání Borussie Mönchengladbach, která nestačila na Schalke. Timo Werner potvrdil, že přes zimní pauzu nic ze svého umění nezapomněl a díky dvěma zásahům vystřídal Roberta Lewandowskiho na čele tabulky střelců.

Deset minut stačilo Unionu k tomu, aby pokořil protivníkovu obranu. Sebastian Andersson klidně mohl střílet, jenže místo toho volil přihrávku pro nabíhajícího Mariuse Bültera, který mířil pravačkou milimetrově přesně k levé tyči - 0:1. O tom, že z Red Bull Areny se zpravidla body nevozí, přesvědčili domácí soupeře z hlavního města až ve druhém poločase.

Rudí býci byli zaskočení, což demonstroval Patrik Schick, když ve čtyřiadvacáté minutě zahodil stoprocentní příležitost. Do poločasového hvizdu to ještě zkoušel Timo Werner. Po něm přišlo nedorozumění mezi Klostermannem a Upamecanem. A tečku za úvodním dějstvím učinil svou nepřesnou střelou Nordi Mukiele.

Šest minut po změně stran bylo srovnáno. Timo Werner si na hranici šestnáctky dal sakramentsky záležet, aby balon dokonale trefil, že z toho byl úchvatný volej, se kterým vymetl šibenici Gikiewiczovy svatyně - 1:1. Souboj těchto dvou hráčů se do 90. minuty opakoval ještě dvakrát. Jednou vyhrál polský brankář, ale minutu poté se prosadil Wernerův spoluhráč Marcel Sabitzer.

Po rohovém kopu se k němu odrazil míč, načež z otočky se štěstím prostřelil muže v rukavicích. Ostatně aby ne, když stál necelé dva metry před brankovou čarou - 2:1. Pravda, trochu to zavánělo vysokou nohou, nicméně rozhodčí Dankert nechal pokračovat ve hře. Ve druhé půli se o největší šanci Unionu postaral Robert Andrich (nikoli Aldrich). Péter Gulácsi však druhý míč ze své sítě lovit evidentně nechtěl.

Patrik Schick zůstával ve Wernerově stínu, takže není divu, že ho Julian Nagelsmann stáhnul už po osmašedesáti minutách hry. Naopak německý reprezentant se v 83. minutě prosadil znovu. Po parádní akci, ve které nechyběla ani Sabitzerova elegantní patička, propadnul kulatý předmět po Poulsenově centru až na zadní tyč, kde Werner nekompromisně pálil do černého - 3:1.

Šlo o jeho jubilejní dvacátou trefu v této sezoně, čímž získal jednobrankový náskok na Lewandowskiho. Ve výborné formě nastupující Lipsko (jednapadesát vstřelených gólů hovoří za vše) za týden hraje proti Frankfurtu. Dokáže prodloužit stávající rekord, kdy v osmi po sobě jdoucích utkáních vstřelilo minimálně tři branky? Oproti tomu Union Berlín bude chtít napravit výkon proti Augsburgu, který zatím nasbíral o pouhé tři body více.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele