18. kolo
17.01.2020 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Úvodní zápas jara vyzněl pro Schalke. Výhru nad Gladbachem řídil Gregoritsch.

Fotbalisté Schalke potvrdili výbornou domácí bilanci a v zaplněné Veltins Areně porazili Borussii Mönchengladbach 2:0. Komplexním výkonem, gólem a asistencí k tomu přispěla nová posila modrobílých Michael Gregoritsch.

V průměrném Augsburgu byl nepotřebný, a tak si jej na hostování přivedlo Schalke, které bojuje o čelo tabulky. Nad tímto transferem leckterý fanoušek pozvedl obočí, svůj přínos ale rakouský útočník Michael Gregoritsch ukázal hned v prvním zápase za svůj nový klub, ve kterém skolil jednoho z adeptů na bundesligový titul.

Vítězství Schalke se zpočátku nerodilo snadno. Gladbach zahrozil už v páté minutě, když z hranice vápna pálil Pléa, jeho pokus ale vyrazil gólman Schubert, který zaskakoval za obvyklou jedničku Nübela. Domácí na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat, jen o minutu později o sobě poprvé dal vědět Gregoritsch, s jehož střelou i následnou dorážkou Serdara si poradil brankář Sommer.

Další obrovskou šanci měli modrobílí ve 28. minutě, kdy obrana hostů nezachytila náběh Benita Ramana, který s míčem upaloval sám na bránu. Sommer proti němu však včas vyběhl a připsal si vynikající zákrok. O deset minut později se zase mohli radovat hráči Borussie. Po rohovém kopu mimo Schubertův dosah hlavičkoval Thuram, z brankové čáry ale míč do bezpečí uklidil pozdější hrdina zápasu Gregoritsch.

Další šance na obou stranách přineslo nastavení první půle, kdy nejprve Herrmann z dobré pozice pálil jen do připraveného Schuberta, načež na druhé straně Gregoritsch hlavičkoval těsně mimo.

Začátek druhého poločasu nabídl to jediné, co poločasu prvnímu chybělo, a sice góly. Už po třech minutách Veltins Arena vybuchla radostí. Postaral se o to Suat Serdar, který se po Gregoritschově přihrávce ocitl v dobré pozici, od obrany hostů dostal všechen potřebný čas i prostor, a tak pravou nohou umístil balón přesně k levé tyči.

Hosté znervózněli, což se projevilo na jejich hře a po dalších deseti minutách i na skóre, jelikož domácí nervozity soupeře využili. Obrana Borussie už podruhé v zápase vyrobila obrovskou chybu, když totálně propadla a nechala si utéct tentokrát hned dva hráče Schalke. A ti to sehráli náramně. Serdar nejprve do úniku vyslal Ramana, který před odkrytou bránu poslal přesný pas Gregoritschovi a tomu už nezbývalo než zakončit.

Druhá branka Gladbach definitivně složila, ve zbytku zápasu domácí poctivě bránili a soupeře k ničemu velkému nepustili. Jako výjimku bychom mohli označit ránu Thurama, kterou v 71. minutě skvěle vychytal Schubert, jinou vyloženě gólovou šanci si ale hosté nevytvořili a potvrdili tak, že se jim venku v poslední době vůbec nedaří. Naopak Schalke si udrželo už téměř pětiměsíční domácí neporazitelnost a v tabulce se ke svému dnešnímu soupeři přiblížilo na rozdíl dvou bodů.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

No koňečne sa to začne tip. 2:1

Reagovat
DidusIneptus

Už zase votravujou s fotbalem. Hrát fotbal v lednu je bláznovství. Hrát hokej v květnu jakbysmet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele