18. kolo
18.01.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Freiburg nadále drží kontakt s předními příčkami

Streichův výběr prožívá zatím dobrou sezonu a potvrdil to i v Mohuči. Domácí naopak zůstávají jen o bod nad barážovou příčkou, která v současnosti patří Hoffenheimu.

Už ve 3. minutě se do dobré příležitosti dodal Levin Öztunali. Alexander Schwolow však ukázal, že chytá v dobré formě a tenhle pokus dokázal vytěsnit do bezpečí. Poté chyboval Alexander Hack, z čehož mohl vytěžit Korejec Kwon Chang-hoon, kdyby ovšem mířil přesněji. Do konce úvodní dvacetiminutovky ještě zaměstnal hostující jedničku Ridle Baku.

Sedm minut poté si poradil i s Jean-Philippem Matetou. Díky tomu mohl zmíněný korejský fotbalista poslat v osmadvacáté minutě svůj tým do vedení. Höler posunul míč na Petersena, který následně poslal z pravé strany centr před bránu, kde Kwon zakončoval stylově vnějším nártem levé nohy - 0:1. Vyrovnat mohl už za minutku Mateta, ovšem to by si nejprve musel potykat s Quaisonovou pobídkou.

V minutě osmatřicáté se připomněl Moussa Niakhaté. Schwolow však jeho hlavičku znovu s přehledem zlikvidoval. Čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby prvního dějství inkasovali svěřenci Achima Beierlorzera další úder. Christian Günter prostrčil do vápna na Manuela Guldeho, jenž lehkým obloučkem vyšachoval Zentnera. Niakhaté sice balon odvrátil, jenže pouze k Nilsi Petersenovi, pro něhož nebyl problém z hranice malého čtverce z první skórovat - 0:2.

Celkově se jednalo o jeho čtyřiaosmdesátý gól v soutěžním utkání - v dresu SC Freiburg jich žádný jiný hráč v historii nezaznamenal více! Ve druhé pětačtyřicetiminutovce zase zazlobil Kwon Chang-Hoon. V síti ale kulatý předmět neskončil. To samé platilo i po střelách Robina Quaisona na jedné a Jonathana Schmida na druhé straně.

Branku si na konto připsal až Jean-Philippe Mateta ve dvaaosmdesáté minutě, tedy nedlouho poté, co ztroskotal na Schwolowovi. Po standardní situaci panoval ve vápně trochu zmatek, takže útočník ve službách die Nullfünfer musel prokázat přehled o hře, aby hlavičkou okamžitě zacílil na místo určení - 1:2.

V závěrečných minutách i díky muži v rukavicích selhali Onisiwo a Quaison. Freiburg tedy připisuje osmou výhru a těší se na domácí duel proti poslednímu Paderbornu. Mohuč zajíždí do Borussia-Parku, kde se pokusí odvrátit celkově třináctou porážku. Trenér Beierlorzer rozhodně bude mít v následujících dnech nad čím přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele