18. kolo
19.01.2020 18:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Leverkusen potvrdil roli favorita a z Paderbornu veze tři body

Stejně jako většině ostatních mužstev z popředí tabulky se i Leverkusenu podařilo vstoupit do bundesligového jara vítězně. O úspěchu na hřišti Paderbornu rozhodli hráči Bayeru hned v úvodu, kdy si vypracovali vysoké vedení a ve zbytku zápasu už o něj nepřišli.

Ligový nováček úvod zápasu s týmem z elitní šestky nezachytil a už po čtvrthodině prohrával o dva góly. Dvěma slepenými zásahy se o to postaral Kevin Volland. Nejprve v 11. minutě přesně hlavičkoval po obloučku Diabyho, aby o tři minuty později mohl najít ve vzduchu centr Havertze z koncové čáry a opět hlavou zvýšit už na 2:0.

Tragédie domácí obrany pokračovala v 36. minutě. Bez viny tentokrát nebyl ani gólman Zingerle, který Bellarabiho centr z pravé strany vyrazil pouze k Julianu Baumgartlingerovi a rakouský záložník už měl dost času, aby míč zpracoval a vstřelil svůj první gól po dvou letech. První poločas tak domácí prohráli po mizerném výkonu 0:3.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili o poznání lépe. Po pěti minutách měl první větší práci v zápase gólman Hrádecký, když vychytal tvrdou střelu Prögera. Vzápětí už ale kapituloval. Obránce Gjasula vypálil zpoza vápna a finský brankář míč neudržel, díky čemuž se k pohotové dorážce dostal Dennis Srbeny, který tak svůj bundesligový debut ozdobil prvním gólem.

A najednou se to šancemi domácích jen hemžilo. Hned po rozehrávce totiž mohl svůj gólový účet v německé nejvyšší soutěži otevřít také Antwi-Adjei, ze slibné pozice však přestřelil. O další dvě minuty později zase znovu musel zasahovat Hrádecký po nebezpečné ráně střídajícího Holtmanna.

V 65. minutě se pak domácí hráči i fanoušci dožadovali penalty po souboji Sinkrageva se Srbenym, sudí však zůstal v klidu. Kontaktního gólu se Paderborn nakonec nedočkal. Naopak v 75. minutě se jejich ztráta opět rozšířila na tříbrankovou poté, co Diaby poslal ze strany přihrávku před bránu pro Havertze. Ten svou střelu otřel o skluzujícího obránce, díky čemuž se míč odrazil mimo Zingerleho dosah. V 81. minutě pak domácí gólman zachránil svůj tým od páté branky, když skvěle vyrazil pokus Alaria. Body pro jeho mužstvo ale dnes byly opět daleko a Paderborn tak po porážce 1:4 zůstává poslední. Hosté naopak výhrou splnili povinnost, díky čemuž se udrželi na šestém místě.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele