18. kolo
18.01.2020 15:30 CET
3 : 5
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund přestřílela Augsburg

WWK Arena viděla atraktivní duel o osmi brankách. Tomáš Koubek na něj však asi nebude vzpomínat v dobrém, neboť inkasoval hned pět z nich.

Domácí vyrukovali na soupeře s aktivním napadáním, nicméně během úvodní desetiminutovky se přesto dostali Thorgan Hazard s Reusem do šance. Teprve poté to neúspěšně zkusil z dálky Daniel Baier. V jednadvacáté minutě rozehráli die Fuggerstädter akci, na jejímž konci skóroval Ruben Vargas. Bohužel přihrávající Florian Niederlechner asistoval z ofsajdového postavení, takže tahle branka nemohla být uznána.

Ve 34. minutě už se Augsburští radovali. Vargasova přihrávka před bránu měla oči a osamocený Niederlechner mezi dvěma obránci měl před sebou jednoduchoučkou úlohu - 1:0. BVB tak mohly hodně mrzet předchozí nevyužíté šance Sancha a Reuse. Úvodní poločas tedy vyšel lépe pro skvadru Martina Schmidta.

Devatenáct sekund po startu druhé půle napřáhnul pravačkou z dobrých pětadvaceti metrů Marco Richter a balon zapadnul přesně k levé tyči - 2:0. Vypadalo to nadějně, kdyby ovšem za tři minutky nesnížil Julian Brandt, když si ve velkém vápně jednoduchou otočkou udělal prostor, aby ve spolupráci s tyčí dal hostům naději - 2:1.

V pětapadesáté minutě však Philipp Max přihrál před bránu, kde balon ve skluzu zasáhnul Niederlechner - 3:1. Avšak 183 sekund poté pobídnul Jadon Sancho kolegu Erlinga Haalanda, který z první mířil do tyče, od které se balon odrazil na místo určení - 3:2. Než se stačili domácí borci rozkoukat, bylo srovnáno.

Obrana po rozehrávce naprosto zaspala, když nezachytila Hummelsův dlouhý nákop. Jadon Sancho tak mohl udělat Koubkovi rychlou kličku a následně zavěsit do prázdné, přičemž klidně mohl ještě přihrát číhajícímu Haalandovi - 3:3. Na další trefu se už čekalo slušných devět minut. A znovu se o ni postaral devatenáctiletý norský útočník.

Po dalším dlouhém centru běžel spolu s Hazardem k brance. Belgický šikula obehrál gólmana, načež pobídnul Haalanda, jehož zásah byl uznán, přestože na čáře stál pouze jeden hráč Augsburgu - 3:4. Skóre dostalo finální podobu za dalších devět minut. Reus vyslal Haalanda, který s míčem pelášil ke svatyni domácího celku.

Ještě se rozhlédnul po nabíhajících spoluhráčích, nicméně nabídku zaznamenat v devatenácti při svém debutu bundesligový hattrick (navíc v rozmezí pouhých dvaceti minut!) prostě nemohl odmítnout, a tak místo přihrávky zakončil po zemi pod padajícím Tomášem Koubkem - 3:5. Uvidíme, jestli Borussia dokáže na tohle výborné představení navázat i proti Kölnu. Augsburg zajíždí do Berlína k zápasu s tamním Unionem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
DidusIneptus

Ze strachu augsburáků o výsledek vytěžili dortmundáci hravě tři body.

Reagovat
smazaný uživatel

Håland Tento zápas bol myslím začiatkom jednej budúcej legendy Dortmundu

Reagovat
HullCity

Bayernu...

Reagovat
smazaný uživatel

Éra, keď sme Bayernu predávali najlepších hráčov ako Lewandowski, Hummels či Götze je už našťastie preč. Dnes je Borussia Dortmund už tak veľkým a silným klubom, že nepotrebuje vychádzajúcu hviezdu ako je Haland predávať konkurenčnému klubu. Halanda čaká veľká budúcnosť a tá budúcnosť bude spojená s Dortmundom

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry ale Koubek je opravdu tragický a tím myslím v každým zápase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele