18. kolo
19.01.2020 15:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Bayern první jarní zápas zvládl, Herthu skolil čtyřmi góly ve druhém půli

Stejně jako Schalke, RB Lipsko, a nakonec i Dortmund vstoupili tou správnou nohou do nového kalendářního roku i hráči Bayernu. V zápase na Olympijském stadionu v Berlíně si góly schovali až do druhé půle, domácí Herthu BSC však nakonec s přehledem porazili.

Prvních pětačtyřicet minut fanoušky v Berlíně příliš nebavilo. Z množství centrů si hosté nedokázali vytvořit výraznější šanci, výjimkou byla snad jen akce ze 24. minuty, kdy Lewandowski proti vybíhajícímu Jarsteinovi o pár čísel netrefil bránu. V 35. minutě se pak možná příliš ukvapil Coutinho, když v dobré pozici místo pokusu o zpracování jen sklepnul míč ze vzduchu přímo do připraveného gólmana domácích.

Bayern diktoval hru a soupeře do ničeho nepouštěl, pomyslné střelecké boty ale jeho hráči nazuli až po hodině hry. Goretzka s Perišićem připravili míč do jasné tutovky pro Thomase Müllera, kterému už zbylo jen prostřelit Jarsteina. O tři minuty později se hosté radovali znovu, tentokrát však předčasně. Pavardův centr ze vzduchu stáhl Jarstein do rukavic, odkud mu míč vyrazil Lewandowski a poslal ho do prázdné brány. Kvůli faulu na gólmana ale gól uznán být nemohl.

Skóre se tak znovu opravdu měnilo až v 73. minutě. Předcházel tomu souboj ve vápně, ve kterém Klüntner příliš vehementně tahal za ruku Goretzku a sudí Stieler odpískal penaltu. K té se postavil Robert Lewandowski a s velkým přehledem ji proměnil. Uběhly další tři minuty a bylo to už 3:0. Obrana domácích vůbec nezachytila náběh Thiaga, který dostal přesnou přihrávku od Goretzky a tvrdou ranou napálil míč pod břevno. Konečnou podobu skóre dostalo v 84. minutě. Müller si nejprve na pravé straně pohrál s domácími obránci načež poslal přesný centr Perišićovi po jehož hlavičce míč navzdory Jarsteinovu zákroku se štěstím doskákal do brány.

Pětaosmdesát minut byli domácí naprosto neškodní, poprvé a naposledy v zápase se tak gólman Manuel Neuer zahřál až pět minut před koncem, kdy vychytal šanci střídajícího Köpkeho. Hertha tak nenavázala na zápas z minulého ročníku, kdy doma Bayern porazila. Tentokrát si proti favoritovi ani neškrtla a po porážce 0:4 klesla na 14. místo tabulky. Mnichované naopak zvládli vstup do jarní poloviny sezóny obstojně a posunuli se na druhou příčku.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (7)

Přidat komentář
manuelo neuero

0:2

Reagovat
Rich

0-4, pojďme Bayern!

Reagovat
Ferragamo7

Reagovat
Heresy

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Heresy

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele