18. kolo
18.01.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht vyzrál na Hoffenheim

Ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně se odehrál vyrovnaný souboj, ze kterého nakonec vzešli vítězně hosté. TSG tak nadále zůstávají mimo pohárové příčky. A náskok na Frankfurt se navíc snížil na pouhých šest bodů.

Hráči hostujícího celku se v úvodní půlhodince snažili svému soupeři znepříjemňovat bytí. Odměněni za to byli v 18. minutě, když Hübner ztratil na polovině hřiště balon. Almany Touré pak pobídnul na pravém křídle rozběhnutého Gacinoviče, jenž se dostal až do vápna, odkud poslal milimetrově přesnou přihrávku pro Base Dosta, který - ač tísněn - dokázal z bezprostřední blízkosti skórovat - 0:1.

Gacinovič mohl druhou branku přidat o deset minut později sám, kdyby mu radost svým výborným obranným zákrokem nepokazil Benjamin Hübner. Z následného rohového kopu orazítkoval Filip Kostić hlavou břevno branky debutanta Philippa Pentkeho. Do konce úvodního dějství se ještě osmělili Hübner a Stafylidis. Kevin Trapp stál tam, kde stát měl.

Tři minutky po změně stran už to neplatilo a zmíněný řecký obránce se dočkal gólu. Po rohovém kopu se k němu odrazil balon, který napálil z nějakých dvaceti metrů nekompromisně levačkou přímo do sítě - 1:1. Jenže nerozhodný stav panoval na ukazateli pouhých čtrnáct minut. Pak při Kostićově centru z levé strany naprosto zaspala obrana a Timothy Chandler mohl hlavičkou poslat svým tým do vedení - 1:2.

Na hrací plochu pak přišel Sargis Adamjan a nebýt Djibrila Sowa, který stál ve správný moment na správném místě, skóre by se zase měnilo. Dále už vše běželo pod taktovkou Frankfurtu. Mijat Gacinović ani Danny da Costa ve svých šancích neuspěli. Kostić měl v nastaveném čase hodně blízko ke vstřelení pojišťovací trefy, nicméně mířil pouze do břevna. Trenérovi Hütterovi to ale evidentně nevadilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele