18. kolo
18.01.2020 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Köln po velmi dobrém výkonu slaví výhru nad Wolfsburgem

Velkou zásluhu na vítězství 3:1 měl Jhon Córdoba, který se prosadil dvakrát a alespoň na nějakou dobu umlčel svoje kritiky. Vlci, kteří v tomto ročníku udrželi nejdéle nulu v kolonce porážek, se rázem museli opět sklonit před soupeřovým uměním. Šestá prohra je odsunula až na devátou pozici.

Během úvodních třech minut byl Wouter Weghorst k neudržení. Pozornost Timo Horna vyzkoušel hned třikrát. Jenže skóre zůstalo bezbrankové. Dvacátá minuta této partie přinesla radost domácím fanouškům a fanynkám. A samozřejmě také kolumbijskému útočníkovi Jhonu Córdobovi, který si naběhnul na Uthův centr z přímého kopu a mezi dvěma obránci se prosadil hlavou - 1:0.

Kozli pak kontrolovali hru a Uth s Córdobou se zkusili prosadit z větší vzdálenosti. Hráči obou celků se už dost možná viděli v šantě, když opět zaúřadoval Jhon Córdoba. Marcel Tisserand zazmatkoval před dotírajícím Jakobsem, takže nahrál přímo Ellyesu Skhirimu, jenž mohl z hranice šestnáctky střílet. Místo toho se rozhodnul pobídnout na levé straně stojícího jihoamerického spoluhráče, který z první mířil levačkou po zemi přesně k pravé tyči - 2:0.

Po změně stran se jako první osmělil John Brooks. Nicméně jeho hlavička nemohla při nejlepší vůli Horna ohrozit. V 50. minutě se musel Casteels vytáhnout proti pokusu Jonase Hectora. Poté to z dálky dvakrát zkusil Xaver Schlager. Avšak protože nebyl úspěšný, mohla přijít na pořad odpoledne chvíle Jonase Hectora.

Mark Uth poslal před vápna výborný míč od rohového praporku. Rafael Czichos prodloužil na zadní tyč, kde stál německý obránce zcela neobsazený a přesnou, razantní hlavičkou zařídil svému týmu tříbrankový náskok - 3:0. Jenže ten vydržel pouhé čtyři minuty. Tehdy totiž Schlager posunul na Brekala, jenž vymyslel jednoduchou přihrávku pro Renato Steffena, díky níž se ocitnul za třemi obránci. Jeho střela po zemi k levé tyči nechala Horna zcela bez šance - 3:1.

Ve dvaaosmdesáté minutě musel domácí brankář ještě zasahovat proti Maximilianu Arnoldovi. Kdepak, jubilejní sté vítězství v dresu Kölnu si pokazit nenechal! To další může přidat za týden v zápase proti Borussii Dortmund. Do Volkswagen-Areny zavítá o posledním lednovém víkendu nevyzpytatelná Hertha.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele