Bundesliga - souhrn 15. kola

14.12.2018, 22:23, aktualizováno 16.12.2018, 20:00
Komentáře a souhrny
Dortmund pokračuje ve spanilé jízdě a tentokráte si poradil s Werderem. Bayern se začíná rozjíždět a zaznamenal třetí výhru v řadě, v Hannoveru triumfoval vysoko 4:0. Hertha neuspěla ve Stuttgartu, Hoffenheim se rozešel smírně s Gladbachem a nerozhodně skončil i souboj Augsburg - Schalke. RB Lipsko rozstřílelo Mainz, zatímco Frankfurt ve druhém nedělním duelu zdolal Leverkusen...

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 2:1

16.12.2018 18:00

Góly: 28. Danny da Costa, 57. Filip Kostić - 65. Karim Bellarabi

Frankfurtský celek si připsal osmou výhru v sezoně, byť se pod ni tentokrát střelecky nepodepsal nikdo z ofenzivního tria Jović-Rebić-Haller. Bayer si naopak zkomplikoval plánovaný útok na pohárové příčky.

Oba mančafty opanovaly v Evropské lize svou základní skupinu, takže mohli k tomuto klání přistoupit vcelku bezstarostně. Hned v úvodní minutě se do šance hnal právě Rebić, jenže místo střely volil přihrávku na Hallera, což se ukázalo býti nesmyslným řešením. Hosté se osmělili až po patnácti minutách hry. Jmenovitě to byl Julian Brandt, kdo vyzkoušel pozornost Kevina Trappa.

V 18. minutě pálil Karim Bellarabi a míč skončil až v síti. Zkušený Felix Brych však po poradě s asistentem u videa branku neuznal, jelikož Alexandar Dragović bránil muži v rukavicích ve výhledu. Následně si po Willemsově přímém kopu málem dal vlastní gól Tin Jedvaj. Ve 28 minutě si Williems pohrál s míčem, posunul nalevo ke Kostićovi, jenž milimetrově přesně našel před bránou Dannyho da Costu a ten se nemýlil - 1:0.

Holandský obránce byl aktivní i nadále a spolu s Hallerem do konce poločasu ještě jednou pořádně zaměstnali bývalého spoluhráče Lukase Hradeckyho. Úvodní dějství zakončil svou střelou Havertz. Úspěšný ale nebyl. Po změně stran měl blízko k šestému gólu Rebić, ale Rakušan Dragović stál tam, kde stát měl.

V 56. minutě znovu úřadovalo video. A opět z toho byla neuznaná trefa. Tentokrát proto, že Jevaj stál v ofsajdu. Orli udeřili hned z protiútoku. Balon z Hallerovy kopačky propadl i díky teči přímo ke Kostićovi, jenž skóroval z bezprostřední blízkosti. Nutno dodat, že měl pořádnou porci štěstí, protože to vypadalo, že se Hradecky stihne včas přemístit - 2:0.

Za dvě minuty mohlo být definitivně hotovo, jenže Rebić pokračoval v zahazování šancí. Heiko Herrlich poslal na hřiště čerstvé síly. Přišli Lucas Alario a Leon Bailey, přičemž právě druhý jmenovaný našel v 65. minutě na opačné straně vápna Bellarabiho, který přízemní ranou na bližší tyč propálil Kevina Trappa - 2:1.

Další chvíle patřily Rebićovi a Salcedovi. Nicméně ani z jednoho mráčku nezapršelo. Dále se neprosadili Jedvaj a Volland. Jović pak zakončil rychlý protiútok střelou těsně vedle levé tyče. Eintracht hraje příště s Mohučí. Na Bayer Leverkusen čeká v derby Schalke 04, které prozatím sesbíralo o tři body méně.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05 4:1

16.12.2018 15:30

Góly: 14. Yussuf Poulsen, 19. Yussuf Poulsen, 74. Timo Werner, 88. Timo Werner - 38. Karim Onisiwo

Rangnickův tým zvítězil vcelku jednoznačně, když po dvou gólech vstřelili Poulsen a Werner. Mohuč však při svém postavení nemusí z šesté porážky panikařit.

Už od úvodního hvizdu byli domácí aktivnější, avšak svou převahu se jim podařilo gólově vyjádřit až ve 14. minutě. Kampl z pravé strany nacentroval a Yussuf Poulsen v pozici nějakých dvanáct metrů od brány do letícího balonu kopl špičkou své pravačky tak, že hrací předmět zapadl přesně za Zentnerova záda - 1:0. Rozhodně nešlo o žádný snadný kop.

Dánský reprezentant byl při chuti, což obrana die Nullfünfer pocítila za dalších pět minut znovu. Timo Werner přihrával po zemi z levé strany a před bránou stojící Poulsen měl před sebou tentokrát naprosto snadnou úlohu - 2:0. Domácí se stále hnali do útoku, ale ani Kampl, ani Poulsen se neprosadili. Na druhé straně se hosté stále marně snažili o nebezpečné zakončení.

Prvního se dočkali až osm minut před závěrem úvodního dějství a hned bylo gólové. Öztunali nacentroval, Karim Onisiwo předběhl Williho Orbana a hlavou zblízka zakončil - 2:1. Potom vyzkoušel Gulácsiho pozornost Mateta. A poločas zakončil svým pozdravem Poulsen. Bohužel pro svůj tým o kousíček minul.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala spíše opatrněji. Z letargie probral až v 55. minutě Sabitzer. A pak až za dalších dvacet minut Daniel Brosinski. Hned v minutce následující vymyslel precizní přihrávku neobsazenému spoluhráči Diego Demme. Timo Werner využil toho, že protihráč se odmítl účastnit souboje, takže mohl nerušeně udělat brankáři kličku a zasunout do prázdné - 3:1.

Pro talentovaného útočníka šlo o jubilejní 150. bundesligovou trefu. Té další se dočkal v samotném závěru utkání. Jednoduše vběhl do velkého čtverce, udělal kličku do středu hřiště a pravačkou vymetl šibenici - 4:1. Lipsko tedy může dál směle doufat, že přezimuje na postu zaručujícím Ligu mistrů. Přiště je však na programu duel s Bayernem Mnichov. Mohuč se chystá na rozjetý Eintracht Frankfurt.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Werder Brémy 2:1

15.12.2018 18:30

Góly: 19. Paco Alcácer, 27. Marco Reus - 35. Max Kruse

Dortmund vyhrál svůj šestý bundesligový zápas v řadě a na druhý Mönchengladbach má náskok už devíti bodů. Brémy se naopak vzdalují vysněným evropským pohárům.

Výhra znamená pro Borussii Dortmund zisk devětatřiceti bodů za patnáct kol a náskok devíti bodů na druhý Mönchengladbach. Brémy jsou s jednadvaceti body deváté a po dobrém vstupu do sezóny už na Ligu mistrů ztrácí čtyři body. I tak je toto postavení pro brémský Werder úspěchem.

Již v 7. minutě se žhavý favorit utkání v podobě domácích dostal do první vyložené šance. Po líbivé individuální akci se do zakončení dostal Paco Alcácer, jenž elegantně přehodil českého brankáře Jiřího Pavlenku, jenž už pouze bezmocně sledoval, jak míč letí do brány. Míč však nakonec zamířil pouze na vnitřní stranu tyče a odrazil se ven. Stav tedy zůstal bezbrankový.

V 17. minutě centroval z pravé strany obránce Dortmundu Piszczek a míč si našel na přední tyči znovu Alcácer, jenž z první prudce vystřelil na bránu Brém, kde se však skvělým zákrokem blýskl Pavlenka.

O necelé tři minuty později už však ani Pavlenka gólu nezabránil. Volný přímý kop domácích ze slibné pozice rozehrával Guerreiro centrem, jenž našel hlavu Alcácera, který míč bez problému usměrnil do odkryté části brány. 1:0 pro domácí.

Ve 27. minutě pronikl s míčem až do pokutového území Werderu mladičký křídelník Borussie Jadon Sancho, jenž následně nahrál Reusovi, který prudkou střelou po zemi zakončil ke vzdálenější tyči a poslal domácí do dvougólového vedení.

Ve 35. minutě však přišla zápletka. Brémám se podařilo po krásné střele obloukem zpoza vápna Maxe Kruseho snížit na 2:1 a Werder ihned lapil druhý dech. Do konce poločasu se však již k ničemu nezmohl a do kabin se odcházelo za vedení Dortmundu.

V 68. minutě podržel Brémy znovu Pavlenka, který vychytal jak Sanchovo střelu po zemi, tak následnou Delaneyho pumelici z větší dálky. V 96. minutě dal ještě třetí gól Dortmundu Mario Götze, gól byl však následně na základě záběrů VAR odvolán. Zápas tedy skončil poměrem 2:1 pro domácí.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 0:0

15.12.2018 15:30

Góly: -

Duel Hoffenheimu s Borussií Mönchengladbach branku nepřinesl a hosté tak drží druhou příčku před Bayernem už jen vinou lepšího skóre. Domácí TSG mělo několik dobrých šancí zápas rozhodnout, ale v brance čaroval švýcarský brankář Yann Sommer, který mimo jiné v nastavení zlikvidoval tutovku Bičakčiče.

Více ze hry měl domácí Hoffenheim, zatímco Borussia se po většinu zápasu jenom bránila. Hříbata nakonec vyslala na Baumannovu branku jednu jedinou střelu.

Kvality švýcarského brankáře poznal i český zadák Pavel Kadeřábek, který měl vůbec první šanci zápasu ve 4. minutě. Kadeřábek zasáhl propadlý balón a Sommer musel rychle na zem. V prvním poločase to byla vůbec největší příležitost domácího celku. Jinak první polovina zápasu nic vážnějšího nepřinesla.

Gólovky přišly na pořad dne až ve druhém dějství. Tlak Hoffenheimu totiž začal po hodině hry dramaticky narůstat a právě v té době naplno vysvitla hvězda Yanna Sommera. Proti zakončení Joelintona měl ještě štěstí, neboť rána orazítkovala tyčku! Pak ale zakončoval v dobré pozici Belfodil a Sommer vytěsnil na rohový kop. Největší chvíle hostujícího brankáře a zároveň největší šance zápasu přišla až v nastavení. Bičakčič hlavičkoval v ideální pozici a Sommer předvedl neskutečný zákrok a stal se jednak hrdinou okamžiku a především hrdinou celého utkání, které nakonec žádnou branku nepřineslo.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hertha BSC 2:1

15.12.2018 15:30

Góly: 64. Mario Gómez, 76. Mario Gómez - 38. Maximilian Mittelstädt

Důležité tři body do ligové tabulky získal Stuttgart, který nakonec otočil nepříznivý výsledek ve svůj prospěch a Herthu porazil 2:1. Hertha vedla díky dobrému prvnímu poločasu a trefě Mittelstädta, ale po inkasované brance z kopačky kanonýra Gómeze úplně přestala hrát a druhá trefa Supermaria byla nakonec rozhodující.

Začátek zápasu nabídl vyrovnanou partii, která žádnou velkou příležitost nepřinesla. Až postupem času začínala být mnohem nebezpečnější Hertha. Po půlhodině hry našel přesnou přihrávkou Darida osamoceného Ibiševiće, ovšem tomu v klíčový moment vůbec nesedla střela, takže Zieler vůbec nemusel zasahovat. O pár minut později se Hertha znovu hnala do ofenzívy a tentokrát už Stuttgart takové štěstí neměl. Krásnou akci zprava zakončoval po rozebíračce Maximilian Mittelstädt a i když si Zieler ještě sáhl na balón, v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Hosté z Berlína se dostali do vedení zcela zaslouženě, Stuttgart si v průběhu prvního poločasu žádnou výraznější šanci nevypracoval a o přestávce měl o čem přemýšlet.

Hertha byla i po změně stran více nebezpečná, na druhou stranu Stuttgart jí do zakončení nepustil a po hodině hry zničehonic vyrovnal. Beckův centr vracel na malé vápno González a důrazný Mario Gómez mezi stopery přesně zakončil - 1:1!

Stuttgart vyrovnávací gól neuvěřitelně nakopl a Hertha měla najednou plné ruce práce. Po pádu Insúy v pokutovém území se domácí dožadovali pokutového kopu, ovšem marně. Hertha se ocitla pod tlakem a krátce na to musel Jarstein tasit výborný zákrok po střele Akola. Hosté si tak dlouho koledovali, až v 76. minutě obdrželi druhý gól. Centr Gentnera dopravil do sítě hlavou opět Mario Gómez a Hertha najednou ztrácela. Stuttgart se do dalších ofenzivních dobrodružství nepouštěl a soustředil se na obranu. Minutu před koncem měl hostující Selke obrovskou šanci na vyrovnání, jenomže Zieler výborně zasáhl a rozhodl o tom, že tři body zůstanou po otočce v Bádensku-Württenbersku.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Schalke 04 1:1

15.12.2018 15:30

Góly: 13. Michael Gregoritsch - 52. Daniel Caligiuri

Augsburg nakonec jen remizoval se Schalke a bude to pro něj ztráta. Jednak nehrál špatně a jednak brzy vedl, když se po třinácti minutách prosadil Gregoritsch. Po změně stran ale srovnal na konečných 1:1 Daniel Caligiuri.

Augsburg byl v prvních momentech utkání jednoznačně aktivnějším týmem a Schalke se muselo spíš bránit. Například v sedmé minutě se po centru z levé strany dostal k hlavičce Marco Richter a brankář Fährmann musel rychle do práce. Stejně jako v minutě jedenácté, když útočník Alfred Finnbogason sklepl míč za sebe. Tam si naběhl Rani Khedira, který to zkusil tvrdou ranou.

Ralf Fährmann musel ve třinácté minutě do souboje a úplně se mu to nepovedl. Vysoký míč po centru ze strany totiž Fährmann nedokázal vyboxovat mimo, čehož využil dobíhající útočník Michael Gregoritsch. Tomu stačilo jen nasměrovat svou hlavičku do opuštěné brány a připsat si svůj letošní čtvrtý úspěch.

Schalke prohrávalo, ale nedokázalo se svému soupeři dostat na kobylku. Pět minut před koncem první půle navíc táhl zajímavý atak domácích útočník Alfred Finnbogason, který však prováhal nejlepší okamžik k centru a nakonec ani nevypálil. Augsburg vypadal, že je s výsledkem spokojen a že nepotřebuje příliš útočit. A to byla možná chyba.

Krátce po změně stran se Schalke přeci jen dostávalo stále častěji do zakončení a víc hrozilo. Finální fáze mu ale vůbec nevycházela a jeho snahy úspěšně likvidovali domácí obránci. Až do 52. minuty. To se míč před vápnem Augsburgu dostal po neúspěšném centru na nohu Daniela Caligiuriho, který s ním nic moc nevymýšlel a prostě zamířil. Jeho krásná rána zaplula po zemi k tyči a Schalke srovnalo!

Domácí Augsburg od té chvíle zkoušel něco vymyslet, ale moc se mu to nedařilo. Hosté se spíše bránili a sami nejevili moc intencí útočit. Z dálky to pak zkusil Caligiuri, ale neprosadil se. A když se v nastavení druhé půle neprosadil ani střídající Nabil Bentaleb, body se v Augsburgu nakonec jen dělily.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Bayern Mnichov 0:4

15.12.2018 15:30

Góly: 2. Joshua Kimmich, 29. David Alaba, 53. Serge Gnabry, 62. Robert Lewandowski

Favorizovaný Bayern Mnichov si bez potíží poradil s domácím Hannoverem a nasázel mu čtyři branky! O ty se podělili čtyři různí střelci - Kimmich, Alaba, Gnabry a Lewandowski.

Bayern Mnichov je v současné době až na třetím místě a nepůsobí tak neporazitelně jako kdysi. Dnes ale toužil ukázat svou kvalitu a dodat trenéru Kovačovi trochu radosti do života. V útoku měli řádit Lewandowski s Müllerem nebo Comanem, takže domácího brankáře Essera nečekalo nic snadného.

A ukázalo se to už ve druhé minutě utkání, protože Bayern zažil skvělý začátek. Alaba vhazoval zpoza postranní lajny a našel Thomase Müllera. Ten byl sice v hodně těžké situaci, ale kopem přes hlavu dokázal míč vrátit do druhé vlny. Tam si na něj počkal Joshua Kimmich, který ho krásným volejem otřeným o zem poslal za Esserova záda!

Bayern diktoval tempo hry a s napadáním obránců Hannoveru hodně pomáhal snaživý křídelník Kingsley Coman. Toho domácí obránci zastavovali jen hodně těžko. Právě Coman našel povedeným centrem Lewandowského, ale polský útočník v krkolomné pozici zakončoval jen nad branku. Thomas Müller se dostal do velké šance po dvaceti minutách, když mu skvěle nahrával Leon Goretzka. Müller ale v záklonu přestřelil!

Další branky jsme se dočkali po třiceti minutách a opět to byla výstavní trefa. Wimmer sice odvrátil míč před vápno, ale hosté v akci pokračovali. Za vápnem si na míč počkal David Alaba a další jeho krásná dělovka už zaplula do sítě - 2:0.

Brankář Esser musel ukázat hodně rychlé reflexy, když ho pět minut před odchodem hráčů do šaten protáhl ještě Serge Gnabry. Poslední ostrý centr první půle dokázali domácí obránci odvrátit. Krátce po změně stran postupoval do vápna Serge Gnabry, ale na poslední chvíli mu míč ukradl vracející se Walace.

Hannover byl po změně stran mnohem aktivnějším týmem než v první půli, ale ve výsledku mu ani to moc nepomohlo. V 54. minutě Joshua Kimmich poslal přihrávku pod sebe do pokutového území, kam si naběhl Serge Gnabry. U něj sice stál Kevin Wimmer, ale nebyl dostatečně důsledný. Mladý útočník Bayernu sice nezpracoval míč úplně ideálně, ale druhou šanci už využil!

Bavorský celek naprosto dominoval a chtěl přidat další branky. Další si mohl připsat na účet Robert Lewandowski po centru záložníka Thiaga, jenže proti němu se ukázkově předvedl brankář Esser.

Po hodině hry bylo definitivně rozhodnuto. Müllerovu ránu z hranice vápna ještě dokázal Esser vyrazit, ale na centrovaný míč od Kimmicha si naběhl Lewandowski a hlavou poslal míč do sítě! V nastaveném čase ještě po akci Goretzky Robert Lewandowski v jasné šanci odmítl pátou branku svého týmu a přestřelil.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - SC Freiburg 2:0

15.12.2018 15:30

Góly: 55. Kaan Ayhan, 79. Kaan Ayhan

Fortuna Düsseldorf porazila jihoněmecký Freiburg a v bundesligové tabulce už se nachází v místech zajišťujících alespoň baráž o bundesligu. Freiburg má i přes prohru na sestup náskok komfortních pěti bodů.

Díky zisku tří bodů má nyní Düsseldorf po patnácti odehraných kolech na kontě dvanáct bodů a náskok pouhého jednoho bodu na předposlední Norimberk. Dvojice Augsburg - Stuttgart je před Düsseldorfem dva body.

Freiburg je se sedmnácti body na dvanácté příčce a jeho vyhlídky na záchranu jsou tedy mnohem světlejší. Na "barážové" šestnácté místo má tým z Bádenska-Württemberska náskok pěti bodů, na jistotu evropských pohárů ztrácí bodů šest.

První poločas byl velmi nudný a nezáživný a žádnou vyloženou šanci jsme v něm neviděli. Více ze hry však měli domácí, kteří alespoň dvakrát vystřelili na bránu. Nicméně do kabin se k poločasové přestávce odebrala obě mužstva za bezbrankového stavu a o čtvrt hodiny později se mohlo začít odznovu.

To po začátku druhého poločasu už začali domácí útočit a o necelých deset minut později jim to přineslo své ovoce. Z rohového kopu centroval düsseldorfský Usami a míči si ve vzduchu našel obránce domácích Kaan Ayhan, jenž ho hlavou bez problému usměrnil do odkryté části brány.

A v 68. minutě mohla Fortuna Düsseldorf skóre zápasu ještě navýšit. Karaman se dostal do průniku tváří v tvář hostujícímu brankáři Schwolowovi, který svůj tým ve stěžejní okamžik podržel a skvělým zákrokem Karamana vychytal. Freiburg tedy prozatím zůstal v kontaktu s Düsseldorfem.

V 79. minutě se už ale skóre zápasu přece jenom znovu měnilo. K dalšímu centru, tentokrát od Kaminského, si naběhl znovu domácí Kaan Ayhan, který zakončoval nohou ke vzdálenější tyči a brankář Schwolow byl bez šance.

Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a domácí tak berou zaslouženou výhru 2:0. Hráčem bez zápasu je bezpochyby dvougólový Kaan Ayhan, který je přitom obránce. Pochvalu za dobrý výkon zaslouží navzdory dvěma inkasovaným gólům brankář Freiburgu Schwolow.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - VfL Wolfsburg 0:2

14.12.2018 20:30

Góly: 58. Daniel Ginczek, 90+3. Josip Brekalo

Wolfsburg v páteční předehrávce 15. kola nejvyšší německé soutěže podle očekávání potvrdil dobrou formu a vyhrál nad Norimberkem. K tomu mu pomohly zásahy Daniela Ginczeka a Josipa Brekala.

První minuty pátečního duelu mezi předposledním Norimberkem a favorizovanými Vlky nepřinesly mnoho zajímavého fotbalu a především kombinace silně vázla na obou stranách. Domácí Norimberk měl k dispozici několik rohových kopů, ale ani s jedním si neporadil dobře. Naopak nechal dostatek prostoru útočníkovi Danielu Ginczekovi, který se hnal do zajímavé šance. Jeho rána ale mířila mimo tři tyče.

Po osmadvaceti minutách se do šance hnal slovenský útočník Adam Zreľák, před ním míč na poslední chvíli odklidil Brooks na rohový kop. První půle zůstala daleko za očekáváním a šancí bylo opravdu málo. Jednu takovou zahodil Palacios. Misidjan si narazil s Pereireou a poslal míč do vápna, kde však Palacios trefil hlavou jen prvního obránce před sebou.

Druhá půle už byla o poznání zábavnější a zajímavější. Především ze strany Vlků, protože jejich akce dávaly větší smysl a častěji měli míč. Mladý záložník Maximilian Arnold rozjel rychlou akci středem hrací plochy a našel krásným pasem nabíhajícího Ginczeka. Ten však nezvládl první kontakt s míčem a balonu se tak snadno mohl zmocnit brankář Bredlow.

Po hodině hry si Weghorst skvěle naběhl na Gerhardtovu přihrávku ze strany a dokázal se dostat před obránce domácích. Dělovou ranou však trefil jen tyč! Vlci nemuseli smutnit dlouho, protože hned z dalšího kontru Arnold vybojoval míč a poslal jej na Daniela Ginczeka. Ten kličkou oklamal dva své protihráče a přesnou ranou překonal bezmocného Bredlowa!

Další pokus po spolupráci s Arnoldem si Wouter Weghorst připsal dvacet minut před koncem a tady jeho hlavička mířila trestuhodně mimo tyč! Adam Zrelák dvě minuty před koncem sice srovnal, ale jeho branka padla z ofsajdu, takže platit nemohla. Rozuzlení naopak přinesla čtvrtá minuta nastavení. Mladý kanonýr Josip Brekalo se u vápna uvolnil, kličkou se snadno zbavil prvního protihráče a technickým obstřelem navýšil skóre!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund15123041:1539
2.Borussia Mönchengladbach1593333:1630
3.Bayern Mnichov1593332:1830
4.RB Lipsko1584328:1428
5.Eintracht Frankfurt1582532:1826
6.TSG Hoffenheim1565430:2123
7.Hertha BSC1565423:2223
8.VfL Wolfsburg1564522:2022
9.Werder Brémy1563625:2521
10.1. FSV Mainz 051554614:1919
11.Bayer Leverkusen1553721:2718
12.SC Freiburg1545619:2417
13.Schalke 041543816:2115
14.FC Augsburg1535721:2414
15.VfB Stuttgart1542911:3014
16.Fortuna Düsseldorf1533916:3212
17.1. FC Norimberk1525814:3511
18.Hannover 961524916:3310

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další výhra! 9 bodů náskok na všechny je luxusní, kdyby se to udrželo i po zápase s Gladbachem...

Reagovat
Rudnevs

No tak BVB je Herbstmeister, kto by to bol začiatkom leta povedal, gratulácia jenculkovi, ktorý to ako jediný tipoval v Kicktippe... Ale akože samozrejme, ráta sa výsledok na konci sezóny a titul Herbstmeistera bez celkového Meistera by bol Dortmundu platný ako mrtvemu zimník, ale i tak verím, že pre fanúšikov Dortmundu je to príjemný pocit a rovnako tak i pre nezaujímavých fanúšikov je to len potvrdenie, že tento rok to konečne po x rokoch bude zaujímavé.

Potvrdilo sa to, čo písal Andrew, že Freiburg to proti slabým súperom vôbec nevie... Mohli prehrať ešte i viac, na začiatku tam pri priamom kope bola jedna sporná ruka a Merk by to pískal. Až ma prekvapilo, koľko ľudí v Kicktippe verilo Düsseldorfu, tam som očakával, že to bude môj tajný tromf...

Schalke v druhom polčase s vylepšeným výkonom, ale stále to neni ono, páni z Konferenzu sa už bavili, že by to mohol byť reálne boj o záchranu... Zápas Hannoveru s Bayernom vtipne a celkom trefne zhodnotil Schwegler: “Ich Lamborghini bolo plne natankované, zatiaľ čo náš Trabbi bol prázdny.”

Reagovat
andrew96

Jako ani bych se nedivil, kdyby teď SCF ztratili s Hannoverem. Půjdu to osobně shlédnout, tipuju remízu.

Reagovat
Rudnevs

Freiburg zvykne proti takýmto súperom strácať, ale Hannover je fakt celkom slabý (spolu s Stuttgartom a nováčikmi podľa mňa hlavní ašpiranti na vypadnutie) a navyše domácich budú hnať fanúšikovia. Čiže mi to tak nejak tiež vychádza na remízu.

Reagovat
Rudnevs

Smutné...

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to vypadá na titul, už je konečně na čase , 9 bodů dobrý náskok, snad se to v druhý půlce neposere

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt je túto sezónu skvelý klub na sledovanie. Takmer vždy je to zaujímavý futbal navyše doplnený o skvelú kulisu a atmosféru... Dnes proti Bayeru opäť pekný zápas, veľmi agresívny pressing od SGE a kopec šancí (pár i pre Bayer), tých gólov mohlo padnúť kľudne i viac, taký Rebic dnes mal smolu, hral síce skvelo a i pekne na pohľad, ale nechcelo mu to tam padnúť, naopak ten gól Bayeru bol pre Trappa chytateľný.

Inak palec hore pre Makota Hasebeho, ktorý dnes síce kvôli zraneniu nehral, ale bol si prevziať cenu pre najlepšieho futbalistu Ázie, zároveň sa potvrdilo, že o rok predlžil zmluvu a cez polčas s ním bol rozhovor... Skvelý hráč i sympaťák, v SGE často hráva skoro až libero a je tým posledným hráčom a má svoju zásluhu na tom, že napriek ofenzívnemu štýlu tá obrana nejak moc nehorí... A super, že má takúto formu a získal takéto ocenenie v 34 rokoch, a to ešte zďaleka nekončí. Proste borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JeséRodriguez

Frankfurt letos super, snad vykopou účast v LM

Reagovat
Werkrider

Musím uznať, že ma Frankfurt fakt prekvapil. Ten pressing aj rýchlosť hry mi pripomínali práve Leverkusen, snáď im to vydrží. Ale vzhľadom na to, že tá agresivita a väčšina hodne tvrdých zákrokov sa prejavujú aj na počte kariet si nie som istý ako dlho toto budú schopní hrať.

Škoda neodpískanej penalty za ruku a neuznaného gólu kvôli Dragovičovému ofsajdu.

Inak pekný futbal hore dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ruku nastrelenou zezadu kdy ještě byla u těla nemůžeš považovat za umyslnou ruku na penaltu jinak s tím neuznanym gólem je to hodně diskutabilní....ja osobně ac jsem fanoušek SGE tak jsem byl přesvědčen že gol uznají ale na druhou stranu je pravda že byl hráč v metrovym ofsajdu a znemožnil Trappovi výhled na střelu......komentátor i následně ve studiu se shodli že to bylo správné rozhodnutí gol neuznat.....měli sme malinko i štěstí i když na druhou stranu těch šanci a gólových situací bylo hodně a co Rebic poslední dobou nedává je až zarážející.

Reagovat
Werkrider

Zabránil gólu rukou. :P Ja skôr beriem neuznanie toho gólu pre ofsajd jak neodpískanie tej penalty, ale je to jedno, who am i to judge?

Z Rebiča som bol tiež prekvapený a z Hradeckého ešte viac :D

Táto sezóna je pre SGE super a ten válec v EL a skvelé výkony v lige pritiahnú veľa pozornosti. Pre mňa nie až tak veľké, ale prekvapenie sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím se proslýchá že je obrovský zájem o jovice od předních evropských klubu včetně barcelony....9n ale vydal prohlášení že by rád zůstal věrný eintrachtu a pokud se vybojuje LM nebude o čem přemýšlet....to naznačuje i dobrou atmosféru v týmu.....za mě největší přínos této sezóny je kostič...ten na levé straně zálohy dělá se soupeři neskutečný věci a samozřejmě na začátku sezony podceňovany Adi Hütter ....jeho práce a to jak dokázal stmelit tym ještě víc dohromady je neuvěřitelný

Reagovat
vladino10

a to sa tu fakt celkom na začiatku sezóny tipovalo, že prvý odvolaný tréner bude Hutter..

Eintracht skvelý, velmi ma bavia

Reagovat
Rudnevs

Ja nie som žiaden taktický mág a vo vnímaní hry po tejto stránke mám ešte veľké deficity, ale i tak som si včera všimol jednu vec - Frankfurt hrá akoby takú svoju hru, na tých hráčov vidno, že to majú akoby nacvičené a vedia si vytvárať priestor a posielať inteligentné nahrávky. Proste sú rohratí a akoby vedeli, čo majú robiť.

Naopak na Leverkusene som nepostrehol žiaden výrazný taktický prvok, tam mi príde, akoby to bolo celé také mdlé a jediné, vďaka čomu si vytvárajú šance, je individuálna kvalita Brandta, Bellarabiho a spol... Už to neni ten Leverkusen, ktorý býval, ale príde mi, že vždy keď bol Herrlich už na vyhadzov, tak urobil pár dobrých výsledkov a ešte to odtialil. Som zvedavý, dokedy Rudimu vydrží trpezlivosť, tipol by som si, že možno to príde až po sezóne, kedy bude môcť vyriešiť v kľude (podobne po sezóne musel kedysi odísť Bruno i Skibbe).

V tomto je podľa mňa hlavná výhoda Hüttera, po taktickej stránke je skvelý, a to obzvlásť, keď si vezmeme, že za Kovaca to bola čistá defenzíva a on si to relatívne rýchlo dokázal prerobiť k úplne opačnému obrazu a funguje to parádne...

Reagovat
smazaný uživatel

Es gibts noch luft nach oben

Reagovat
Rudnevs

Na da bin ich mir nicht sicher, wie du das meinst... Ob gibt’s noch Luft nach oben in der Sache Spieltaktik, oder ob der gesamte Verein noch Entwicklungspotenzial hat (vlt. ein gestander Europa-Teilnehmer zu sein)...

Reagovat
smazaný uživatel

Die Spieler selbst,weil die noch mehrere Potenzial haben.Ich meinte damit dass das Team sich noch weiter entwickeln dürfen, trotz dass wir eine überragende saison spielen, bzw. Vorrunde

Reagovat
Bastaron

Eurofotbal.CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Jo sorry ....už jen česky

Reagovat
Rudnevs

Bundesligová sekcia (a navyše starý článok)

Reagovat
Bastaron

Jo, ale třeba normální lidi by taky zajímalo o co jde.

Reagovat
Rudnevs

Normálni ľudia = tí, čo nevedia nemecky?

Reagovat
Rudnevs

Ihr spielt ein Vollgas-Fußball wie seinerzeit Kloppo mit BVB und wir alle wissen schon, was alles Kloppo erreicht hat. Es ist ja unwahrscheinlich, dass bei Eintracht wird die gleiche Geschichte passieren, aber trotzdem stimme ich zu, dass in dieser Mannschaft steckt Potenzial...

Und ich bin auch neugierig, wo wird langfristig Eintracht in der Tabelle sein. Eigentlich auch die Stadt Frankfurt hat viel Potenzial (ich denke, es ist fünftgrösste oder sechstgrösste Stadt Deutschlands), damit kann Eintracht z.B. mehrere Sponsoren anlocken oder auch weitere Vorteile der Großstadt nutzen.

Reagovat
smazaný uživatel

Bin selber gespannt , ob die Jungs diese Tempo auch in Rückrunde bewältigen

Tak já si myslím že Adi a Klopp mají podobný rukopis a preferují oba stejne ofenzivní styl s vysokým presingem coz k modernímu fotbalu patří a vždy jak se říká lahodi i oku diváka Jinak co se týče města tak tam ta podpora samozřejmě je a s tím souvisí i příchod frankfurtske burzy jako sponzora atd. Jediný co je škoda že se klub snaží stadion od města odkoupit ale místní radní o tom nechtějí slyšet....tak snad to neohrozí plánované rozšiřování stadionu které by mělo zvednout kapacitu něco málo přes 60 tis. Ta přestavba by se týkala Nordwestkurve a mělo by se jednat o něco jako má BVB gelbewand čili vršek předělat na stání a spojit se spodním kotlem.no jsem zvědavej jak toto dopadne každopádně je to skvělý plán

Zítra jedeme do Mainz na derby tak tam zas nechám hlas

Reagovat
Rudnevs

O tej rekonštrukcii som čítal, tiež sa mi to celkom páči, Frankfurt má skvelých fans a takto by ešte viac vynikli. Navyše by sa kvôli tomu nemusela meniť základná štruktúra celého štadióna. O cene nikto nič nechce prezradiť, ale čítal som špekulácie, že to má byť okolo 20 mio. €, to by tiež bolo fajn, žiadna obrovská investícia. Vraj je v pláne meniť i tie modré sedačky za čierne a biele, z toho zas tak nadšený nie som, tie modré sa mi páčia...

Držím palce dnes v Mainzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele