15. kolo
15.12.2018 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Bayern rozstřílel Hannover čtyřmi góly

Favorizovaný Bayern Mnichov si bez potíží poradil s domácím Hannoverem a nasázel mu čtyři branky! O ty se podělili čtyři různí střelci - Kimmich, Alaba, Gnabry a Lewandowski.

Bayern Mnichov je v současné době až na třetím místě a nepůsobí tak neporazitelně jako kdysi. Dnes ale toužil ukázat svou kvalitu a dodat trenéru Kovačovi trochu radosti do života. V útoku měli řádit Lewandowski s Müllerem nebo Comanem, takže domácího brankáře Essera nečekalo nic snadného.

A ukázalo se to už ve druhé minutě utkání, protože Bayern zažil skvělý začátek. Alaba vhazoval zpoza postranní lajny a našel Thomase Müllera. Ten byl sice v hodně těžké situaci, ale kopem přes hlavu dokázal míč vrátit do druhé vlny. Tam si na něj počkal Joshua Kimmich, který ho krásným volejem otřeným o zem poslal za Esserova záda!

Bayern diktoval tempo hry a s napadáním obránců Hannoveru hodně pomáhal snaživý křídelník Kingsley Coman. Toho domácí obránci zastavovali jen hodně těžko. Právě Coman našel povedeným centrem Lewandowského, ale polský útočník v krkolomné pozici zakončoval jen nad branku. Thomas Müller se dostal do velké šance po dvaceti minutách, když mu skvěle nahrával Leon Goretzka. Müller ale v záklonu přestřelil!

Další branky jsme se dočkali po třiceti minutách a opět to byla výstavní trefa. Wimmer sice odvrátil míč před vápno, ale hosté v akci pokračovali. Za vápnem si na míč počkal David Alaba a další jeho krásná dělovka už zaplula do sítě - 2:0.

Brankář Esser musel ukázat hodně rychlé reflexy, když ho pět minut před odchodem hráčů do šaten protáhl ještě Serge Gnabry. Poslední ostrý centr první půle dokázali domácí obránci odvrátit. Krátce po změně stran postupoval do vápna Serge Gnabry, ale na poslední chvíli mu míč ukradl vracející se Walace.

Hannover byl po změně stran mnohem aktivnějším týmem než v první půli, ale ve výsledku mu ani to moc nepomohlo. V 54. minutě Joshua Kimmich poslal přihrávku pod sebe do pokutového území, kam si naběhl Serge Gnabry. U něj sice stál Kevin Wimmer, ale nebyl dostatečně důsledný. Mladý útočník Bayernu sice nezpracoval míč úplně ideálně, ale druhou šanci už využil!

Bavorský celek naprosto dominoval a chtěl přidat další branky. Další si mohl připsat na účet Robert Lewandowski po centru záložníka Thiaga, jenže proti němu se ukázkově předvedl brankář Esser.

Po hodině hry bylo definitivně rozhodnuto. Müllerovu ránu z hranice vápna ještě dokázal Esser vyrazit, ale na centrovaný míč od Kimmicha si naběhl Lewandowski a hlavou poslal míč do sítě! V nastaveném čase ještě po akci Goretzky Robert Lewandowski v jasné šanci odmítl pátou branku svého týmu a přestřelil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Rich

Doufám v 0-3.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme! 0 : 4 Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele