15. kolo
14.12.2018 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Wolfsburg jede z Norimberku jako vítěz

Wolfsburg v páteční předehrávce 15. kola nejvyšší německé soutěže podle očekávání potvrdil dobrou formu a vyhrál nad Norimberkem. K tomu mu pomohly zásahy Daniela Ginczeka a Josipa Brekala.

První minuty pátečního duelu mezi předposledním Norimberkem a favorizovanými Vlky nepřinesly mnoho zajímavého fotbalu a především kombinace silně vázla na obou stranách. Domácí Norimberk měl k dispozici několik rohových kopů, ale ani s jedním si neporadil dobře. Naopak nechal dostatek prostoru útočníkovi Danielu Ginczekovi, který se hnal do zajímavé šance. Jeho rána ale mířila mimo tři tyče.

Po osmadvaceti minutách se do šance hnal slovenský útočník Adam Zreľák, před ním míč na poslední chvíli odklidil Brooks na rohový kop. První půle zůstala daleko za očekáváním a šancí bylo opravdu málo. Jednu takovou zahodil Palacios. Misidjan si narazil s Pereireou a poslal míč do vápna, kde však Palacios trefil hlavou jen prvního obránce před sebou.

Druhá půle už byla o poznání zábavnější a zajímavější. Především ze strany Vlků, protože jejich akce dávaly větší smysl a častěji měli míč. Mladý záložník Maximilian Arnold rozjel rychlou akci středem hrací plochy a našel krásným pasem nabíhajícího Ginczeka. Ten však nezvládl první kontakt s míčem a balonu se tak snadno mohl zmocnit brankář Bredlow.

Po hodině hry si Weghorst skvěle naběhl na Gerhardtovu přihrávku ze strany a dokázal se dostat před obránce domácích. Dělovou ranou však trefil jen tyč! Vlci nemuseli smutnit dlouho, protože hned z dalšího kontru Arnold vybojoval míč a poslal jej na Daniela Ginczeka. Ten kličkou oklamal dva své protihráče a přesnou ranou překonal bezmocného Bredlowa!

Další pokus po spolupráci s Arnoldem si Wouter Weghorst připsal dvacet minut před koncem a tady jeho hlavička mířila trestuhodně mimo tyč! Adam Zrelák dvě minuty před koncem sice srovnal, ale jeho branka padla z ofsajdu, takže platit nemohla. Rozuzlení naopak přinesla čtvrtá minuta nastavení. Mladý kanonýr Josip Brekalo se u vápna uvolnil, kličkou se snadno zbavil prvního protihráče a technickým obstřelem navýšil skóre!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele