15. kolo
15.12.2018 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Mario Gómez vystřílel Stuttgartu tři body

Důležité tři body do ligové tabulky získal Stuttgart, který nakonec otočil nepříznivý výsledek ve svůj prospěch a Herthu porazil 2:1. Hertha vedla díky dobrému prvnímu poločasu a trefě Mittelstädta, ale po inkasované brance z kopačky kanonýra Gómeze úplně přestala hrát a druhá trefa Supermaria byla nakonec rozhodující.

Začátek zápasu nabídl vyrovnanou partii, která žádnou velkou příležitost nepřinesla. Až postupem času začínala být mnohem nebezpečnější Hertha. Po půlhodině hry našel přesnou přihrávkou Darida osamoceného Ibiševiće, ovšem tomu v klíčový moment vůbec nesedla střela, takže Zieler vůbec nemusel zasahovat. O pár minut později se Hertha znovu hnala do ofenzívy a tentokrát už Stuttgart takové štěstí neměl. Krásnou akci zprava zakončoval po rozebíračce Maximilian Mittelstädt a i když si Zieler ještě sáhl na balón, v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Hosté z Berlína se dostali do vedení zcela zaslouženě, Stuttgart si v průběhu prvního poločasu žádnou výraznější šanci nevypracoval a o přestávce měl o čem přemýšlet.

Hertha byla i po změně stran více nebezpečná, na druhou stranu Stuttgart jí do zakončení nepustil a po hodině hry zničehonic vyrovnal. Beckův centr vracel na malé vápno González a důrazný Mario Gómez mezi stopery přesně zakončil - 1:1!

Stuttgart vyrovnávací gól neuvěřitelně nakopl a Hertha měla najednou plné ruce práce. Po pádu Insúy v pokutovém území se domácí dožadovali pokutového kopu, ovšem marně. Hertha se ocitla pod tlakem a krátce na to musel Jarstein tasit výborný zákrok po střele Akola. Hosté si tak dlouho koledovali, až v 76. minutě obdrželi druhý gól. Centr Gentnera dopravil do sítě hlavou opět Mario Gómez a Hertha najednou ztrácela. Stuttgart se do dalších ofenzivních dobrodružství nepouštěl a soustředil se na obranu. Minutu před koncem měl hostující Selke obrovskou šanci na vyrovnání, jenomže Zieler výborně zasáhl a rozhodl o tom, že tři body zůstanou po otočce v Bádensku-Württenbersku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele