15. kolo
16.12.2018 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Forma Eintrachtu byla nad leverkusenské síly

Frankfurtský celek si připsal osmou výhru v sezoně, byť se pod ni tentokrát střelecky nepodepsal nikdo z ofenzivního tria Jović-Rebić-Haller. Bayer si naopak zkomplikoval plánovaný útok na pohárové příčky.

Oba mančafty opanovaly v Evropské lize svou základní skupinu, takže mohli k tomuto klání přistoupit vcelku bezstarostně. Hned v úvodní minutě se do šance hnal právě Rebić, jenže místo střely volil přihrávku na Hallera, což se ukázalo býti nesmyslným řešením. Hosté se osmělili až po patnácti minutách hry. Jmenovitě to byl Julian Brandt, kdo vyzkoušel pozornost Kevina Trappa.

V 18. minutě pálil Karim Bellarabi a míč skončil až v síti. Zkušený Felix Brych však po poradě s asistentem u videa branku neuznal, jelikož Alexandar Dragović bránil muži v rukavicích ve výhledu. Následně si po Willemsově přímém kopu málem dal vlastní gól Tin Jedvaj. Ve 28 minutě si Williems pohrál s míčem, posunul nalevo ke Kostićovi, jenž milimetrově přesně našel před bránou Dannyho da Costu a ten se nemýlil - 1:0.

Holandský obránce byl aktivní i nadále a spolu s Hallerem do konce poločasu ještě jednou pořádně zaměstnali bývalého spoluhráče Lukase Hradeckyho. Úvodní dějství zakončil svou střelou Havertz. Úspěšný ale nebyl. Po změně stran měl blízko k šestému gólu Rebić, ale Rakušan Dragović stál tam, kde stát měl.

V 56. minutě znovu úřadovalo video. A opět z toho byla neuznaná trefa. Tentokrát proto, že Jevaj stál v ofsajdu. Orli udeřili hned z protiútoku. Balon z Hallerovy kopačky propadl i díky teči přímo ke Kostićovi, jenž skóroval z bezprostřední blízkosti. Nutno dodat, že měl pořádnou porci štěstí, protože to vypadalo, že se Hradecky stihne včas přemístit - 2:0.

Za dvě minuty mohlo být definitivně hotovo, jenže Rebić pokračoval v zahazování šancí. Heiko Herrlich poslal na hřiště čerstvé síly. Přišli Lucas Alario a Leon Bailey, přičemž právě druhý jmenovaný našel v 65. minutě na opačné straně vápna Bellarabiho, který přízemní ranou na bližší tyč propálil Kevina Trappa - 2:1.

Další chvíle patřily Rebićovi a Salcedovi. Nicméně ani z jednoho mráčku nezapršelo. Dále se neprosadili Jedvaj a Volland. Jović pak zakončil rychlý protiútok střelou těsně vedle levé tyče. Eintracht hraje příště s Mohučí. Na Bayer Leverkusen čeká v derby Schalke 04, které prozatím sesbíralo o tři body méně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele