15. kolo
16.12.2018 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

RB Lipsko proti Mohuči tedy opravdu nezaváhalo

Rangnickův tým zvítězil vcelku jednoznačně, když po dvou gólech vstřelili Poulsen a Werner. Mohuč však při svém postavení nemusí z šesté porážky panikařit.

Už od úvodního hvizdu byli domácí aktivnější, avšak svou převahu se jim podařilo gólově vyjádřit až ve 14. minutě. Kampl z pravé strany nacentroval a Yussuf Poulsen v pozici nějakých dvanáct metrů od brány do letícího balonu kopl špičkou své pravačky tak, že hrací předmět zapadl přesně za Zentnerova záda - 1:0. Rozhodně nešlo o žádný snadný kop.

Dánský reprezentant byl při chuti, což obrana die Nullfünfer pocítila za dalších pět minut znovu. Timo Werner přihrával po zemi z levé strany a před bránou stojící Poulsen měl před sebou tentokrát naprosto snadnou úlohu - 2:0. Domácí se stále hnali do útoku, ale ani Kampl, ani Poulsen se neprosadili. Na druhé straně se hosté stále marně snažili o nebezpečné zakončení.

Prvního se dočkali až osm minut před závěrem úvodního dějství a hned bylo gólové. Öztunali nacentroval, Karim Onisiwo předběhl Williho Orbana a hlavou zblízka zakončil - 2:1. Potom vyzkoušel Gulácsiho pozornost Mateta. A poločas zakončil svým pozdravem Poulsen. Bohužel pro svůj tým o kousíček minul.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala spíše opatrněji. Z letargie probral až v 55. minutě Sabitzer. A pak až za dalších dvacet minut Daniel Brosinski. Hned v minutce následující vymyslel precizní přihrávku neobsazenému spoluhráči Diego Demme. Timo Werner využil toho, že protihráč se odmítl účastnit souboje, takže mohl nerušeně udělat brankáři kličku a zasunout do prázdné - 3:1.

Pro talentovaného útočníka šlo o jubilejní 150. bundesligovou trefu. Té další se dočkal v samotném závěru utkání. Jednoduše vběhl do velkého čtverce, udělal kličku do středu hřiště a pravačkou vymetl šibenici - 4:1. Lipsko tedy může dál směle doufat, že přezimuje na postu zaručujícím Ligu mistrů. Přiště je však na programu duel s Bayernem Mnichov. Mohuč se chystá na rozjetý Eintracht Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele