15. kolo
15.12.2018 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Düsseldorf zvítězil nad Freiburgem a udělal důležitý krok k záchraně

Fortuna Düsseldorf porazila jihoněmecký Freiburg a v bundesligové tabulce už se nachází v místech zajišťujících alespoň baráž o bundesligu. Freiburg má i přes prohru na sestup náskok komfortních pěti bodů.

Díky zisku tří bodů má nyní Düsseldorf po patnácti odehraných kolech na kontě dvanáct bodů a náskok pouhého jednoho bodu na předposlední Norimberk. Dvojice Augsburg - Stuttgart je před Düsseldorfem dva body.

Freiburg je se sedmnácti body na dvanácté příčce a jeho vyhlídky na záchranu jsou tedy mnohem světlejší. Na "barážové" šestnácté místo má tým z Bádenska-Württemberska náskok pěti bodů, na jistotu evropských pohárů ztrácí bodů šest.

První poločas byl velmi nudný a nezáživný a žádnou vyloženou šanci jsme v něm neviděli. Více ze hry však měli domácí, kteří alespoň dvakrát vystřelili na bránu. Nicméně do kabin se k poločasové přestávce odebrala obě mužstva za bezbrankového stavu a o čtvrt hodiny později se mohlo začít odznovu.

To po začátku druhého poločasu už začali domácí útočit a o necelých deset minut později jim to přineslo své ovoce. Z rohového kopu centroval düsseldorfský Usami a míči si ve vzduchu našel obránce domácích Kaan Ayhan, jenž ho hlavou bez problému usměrnil do odkryté části brány.

A v 68. minutě mohla Fortuna Düsseldorf skóre zápasu ještě navýšit. Karaman se dostal do průniku tváří v tvář hostujícímu brankáři Schwolowovi, který svůj tým ve stěžejní okamžik podržel a skvělým zákrokem Karamana vychytal. Freiburg tedy prozatím zůstal v kontaktu s Düsseldorfem.

V 79. minutě se už ale skóre zápasu přece jenom znovu měnilo. K dalšímu centru, tentokrát od Kaminského, si naběhl znovu domácí Kaan Ayhan, který zakončoval nohou ke vzdálenější tyči a brankář Schwolow byl bez šance.

Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a domácí tak berou zaslouženou výhru 2:0. Hráčem bez zápasu je bezpochyby dvougólový Kaan Ayhan, který je přitom obránce. Pochvalu za dobrý výkon zaslouží navzdory dvěma inkasovaným gólům brankář Freiburgu Schwolow.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele