15. kolo
15.12.2018 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Dortmund vyhrál nad Brémami a upevnil svou pozici na čele bundesligy

Dortmund vyhrál svůj šestý bundesligový zápas v řadě a na druhý Mönchengladbach má náskok už devíti bodů. Brémy se naopak vzdalují vysněným evropským pohárům.

Výhra znamená pro Borussii Dortmund zisk devětatřiceti bodů za patnáct kol a náskok devíti bodů na druhý Mönchengladbach. Brémy jsou s jednadvaceti body deváté a po dobrém vstupu do sezóny už na Ligu mistrů ztrácí čtyři body. I tak je toto postavení pro brémský Werder úspěchem.

Již v 7. minutě se žhavý favorit utkání v podobě domácích dostal do první vyložené šance. Po líbivé individuální akci se do zakončení dostal Paco Alcácer, jenž elegantně přehodil českého brankáře Jiřího Pavlenku, jenž už pouze bezmocně sledoval, jak míč letí do brány. Míč však nakonec zamířil pouze na vnitřní stranu tyče a odrazil se ven. Stav tedy zůstal bezbrankový.

V 17. minutě centroval z pravé strany obránce Dortmundu Piszczek a míč si našel na přední tyči znovu Alcácer, jenž z první prudce vystřelil na bránu Brém, kde se však skvělým zákrokem blýskl Pavlenka.

O necelé tři minuty později už však ani Pavlenka gólu nezabránil. Volný přímý kop domácích ze slibné pozice rozehrával Guerreiro centrem, jenž našel hlavu Alcácera, který míč bez problému usměrnil do odkryté části brány. 1:0 pro domácí.

Ve 27. minutě pronikl s míčem až do pokutového území Werderu mladičký křídelník Borussie Jadon Sancho, jenž následně nahrál Reusovi, který prudkou střelou po zemi zakončil ke vzdálenější tyči a poslal domácí do dvougólového vedení.

Ve 35. minutě však přišla zápletka. Brémám se podařilo po krásné střele obloukem zpoza vápna Maxe Kruseho snížit na 2:1 a Werder ihned lapil druhý dech. Do konce poločasu se však již k ničemu nezmohl a do kabin se odcházelo za vedení Dortmundu.

V 68. minutě podržel Brémy znovu Pavlenka, který vychytal jak Sanchovo střelu po zemi, tak následnou Delaneyho pumelici z větší dálky. V 96. minutě dal ještě třetí gól Dortmundu Mario Götze, gól byl však následně na základě záběrů VAR odvolán. Zápas tedy skončil poměrem 2:1 pro domácí.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele