15. kolo
15.12.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Augsburg doma si se Schalke jen rozdělil body

Augsburg nakonec jen remizoval se Schalke a bude to pro něj ztráta. Jednak nehrál špatně a jednak brzy vedl, když se po třinácti minutách prosadil Gregoritsch. Po změně stran ale srovnal na konečných 1:1 Daniel Caligiuri.

Augsburg byl v prvních momentech utkání jednoznačně aktivnějším týmem a Schalke se muselo spíš bránit. Například v sedmé minutě se po centru z levé strany dostal k hlavičce Marco Richter a brankář Fährmann musel rychle do práce. Stejně jako v minutě jedenácté, když útočník Alfred Finnbogason sklepl míč za sebe. Tam si naběhl Rani Khedira, který to zkusil tvrdou ranou.

Ralf Fährmann musel ve třinácté minutě do souboje a úplně se mu to nepovedl. Vysoký míč po centru ze strany totiž Fährmann nedokázal vyboxovat mimo, čehož využil dobíhající útočník Michael Gregoritsch. Tomu stačilo jen nasměrovat svou hlavičku do opuštěné brány a připsat si svůj letošní čtvrtý úspěch.

Schalke prohrávalo, ale nedokázalo se svému soupeři dostat na kobylku. Pět minut před koncem první půle navíc táhl zajímavý atak domácích útočník Alfred Finnbogason, který však prováhal nejlepší okamžik k centru a nakonec ani nevypálil. Augsburg vypadal, že je s výsledkem spokojen a že nepotřebuje příliš útočit. A to byla možná chyba.

Krátce po změně stran se Schalke přeci jen dostávalo stále častěji do zakončení a víc hrozilo. Finální fáze mu ale vůbec nevycházela a jeho snahy úspěšně likvidovali domácí obránci. Až do 52. minuty. To se míč před vápnem Augsburgu dostal po neúspěšném centru na nohu Daniela Caligiuriho, který s ním nic moc nevymýšlel a prostě zamířil. Jeho krásná rána zaplula po zemi k tyči a Schalke srovnalo!

Domácí Augsburg od té chvíle zkoušel něco vymyslet, ale moc se mu to nedařilo. Hosté se spíše bránili a sami nejevili moc intencí útočit. Z dálky to pak zkusil Caligiuri, ale neprosadil se. A když se v nastavení druhé půle neprosadil ani střídající Nabil Bentaleb, body se v Augsburgu nakonec jen dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele