Bundesliga - souhrn 14. kola: Čtyřgólový Schick, šlágr pro Bayern

03.12.2021, 22:26, aktualizováno 05.12.2021, 19:24
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov (© AFP)
Leverkusen doma zlikvidoval Fürth a hlavní podíl na tom měl Patrik Schick, český útočník dal čtyři branky a navíc přidal jednu asistenci. Bayern zvládl přestřelku v Dortmundu lépe i díky dvěma trefám nezastavitelného Lewandowskiho. V neděli si uřízl ostudu Gladbach, v první půli inkasoval šest branek.

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 0:6

05.12.2021 17:30

Góly: 2. Maximilian Eggestein, 5. Kevin Schade, 12. Philipp Lienhart, 19. Nicolas Höfler, 25. Lucas Höler, 37. Nico Schlotterbeck

Tedy největší porci od dubna 2014, kdy vzájemný duel těchto dvou celků skončil 4:2. Tentokrát šlo o zcela jednoznačnou záležitost. Přeci jen není snadné se vrátit do zápasu, když už po dvanácti minutách prohráváte o tři góly. Nutno podotknout, že pod oněch šest hřebíčků se podepsal stejný počet hráčů.

Hned první střela na bránu skončila v síti. Maximilianu Eggesteinovi se sice ve vápně po přihrávce od Kevina Schadeho balon malinko zapletl pod nohy, leč přesto jej dokázal poslat po zemi k levé tyči - 0:1. V 5. minutě centroval z levé strany Christian Günter. Kevin Schade vyskočil o poznání výše, než Joe Scally a Yann Sommer na jeho hlavičku z hranice malého vápna neměl šanci zareagovat - 0:2.

Teprve potom se osmělil Alassane Pléa. Mark Flekken zasahovat nemusel. Při dalším pokusu minul zadní tyč Ramy Bensebaini. Ve 12. minutě rozehrál standardní situaci velice nepříjemně pro gólmana Vincenzo Grifo. Centr patrně nikdo netečoval, avšak Sommer, který naopak teč logicky očekával, vyrážel pouze před sebe, čímž nabídnul Philippu Lienhartovi třetí zásah jako na zlatém podnose - 0:3.

Rozhodčí Robert Hartmann pak ještě čekal na výrok kolegy u videa, který platnost potvrdil. Autor této branky se mohl do listiny střelců zapsat za čtyři minutky znovu, avšak cílil nad svatyni hostujícího celku. Po zakončení Ermedina Demiroviće si připsal na konto dobrý zákrok Sommer. Jenže už za necelých 60 sekund centroval Grifo od rohového praporku na bližší tyč, kde hlavou trknul do kulatého předmětu Nicolas Höfler a čtvrtý zářez byl na světě - 0:4.

Pokud si Adi Hütter na lavičce Borussie myslel, že soupeř už bude mít dost, tak se šeredně spletl, jelikož za dalších šest minut se po rozehrávce přímého kopu zrodily hned čtyři hlavičky za sebou, přičemž tu poslední obstaral Lucas Höler, jenž se nacházel necelých 50 centimetrů před brankovou čárou - 0:5.

Ve 34. minutě svým pokusem spíše jenom pozdravil Flekkena záložník Denis Zakaria. Neproměnil, a tak mohl jít Freiburg za 180 sekund do šestigólového trháku. Standardní situaci rozehrál Vincenzo Grifo neomylně na hlavu Nika Schlotterbecka, který si pohlídal ofsajdovou hranu a zamířil do levého dolního rohu brány - 0:6.

Adi Hütter si musel vzpomenout na rok 2019, ve kterém jím vedený Frankfurt prohrál s Leverkusenem 1:6, přičemž die Werkself stvořili všechny góly během úvodních šestatřiceti minut. V závěru poločasu mohl čestný úspěch zaznamenat Kouadio Koné, nicméně hostující jednička si prostor mezi třemi tyčemi dobře pohlídala.

Po změně stran bylo jasné, že se bude dohrávat spíše jenom z povinnosti. Na první solidní střelu se čekalo do 72. minuty. A vskutku stála za to. Höler napálil balon ze vzduchu z nějakých osmnácti metrů a přikovaný Yann Sommer jenom sledoval, jak o deset čísel přeletěl břevno. Na druhé straně trefil Jonas Hofmann boční síť.

V závěru to zkusil Matthias Ginter, ale překopnul, v čemž jej napodobil i Bensebaini. A protože sudí při dvou podezřelých kontaktech v šestnáctce Freiburgu do píšťalky nepísknul, skončilo toto střetnutí šestibrankovým rozdílem. Pohárová výhra Hříbat 5:0 nad Bayernem je tak v podstatě rázem zapomenuta. A uvidíme, jestli trenér Hütter tenhle debakl přečká. Naopak Christian Streich si může mnout ruce, jelikož jeho skvadra zabírá po čtrnácti kolech vynikající čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hertha BSC 2:2

05.12.2021 15:30

Góly: 15. Omar Marmoush, 19. Philipp Förster - 40. Stevan Jovetić, 76. Stevan Jovetić

Domácí budou hodně litovat, že se jim dvakrát nepodařilo uhlídat Stevana Jovetiće. Černohorský útočník má rázem na kontě čtyři vstřelené branky, ale stejně jakou kouč Tayfun Korkut dobře ví, že cesta za setrváním v soutěži bude i letos pravděpodobně nejednoduchá. To samé se dá ovšem tvrdit o Stuttgartu, který zatím marně hledá formu z minulé sezony.

V 5. minutě mohl rozvlnit síť Ishak Belfodil. Florian Müller byl však razantně proti a vytasil se s vynikajícím zákrokem. Po čtvrt hodině hry si Waldemar Anton všimnul, že se mu na středovém kruhu rozebíhá Omar Marmoush. Servíroval mu tedy pocukrovanou příhrávku a rodák z Káhiry pelášil sám na brankáře, kterého přelstil přízemní střelou k levé tyči - 1:0.

Čtyři minutky poté se Pellegrino Matarazzo opět radoval, protože Philipp Förster vystřelil z hranice šestnáctky pro změnu k pravé tyči, kam Alexander Schwolow při nejlepší vůli nedosáhnul - 2:0. Autor úvodní trefy byl při chuti, ale jeho další pokus byl až příliš přesný na to, aby skončil za brankářovými zády. To by musel vymyslet opravdu velikou chybu.

Po půl hodině se poprvé osmělil Jovetić. Jeho hlavička byla nepřesná. Při další akci si udělal prostor ve vápně Belfodil a díky tomu, že Vladimír Darida před jeho ránou včas uhnul, se míč zastavil až v síti. Jenže rozhodčí Benjamin Brand si šel celou situaci na popud asistenta u videa překontrolovat, aby zjistil, že střelec gólu stál v ofsajdu.

Tohle rozhodnutí borce hájící dres Staré dámy trápilo jenom do 40. minuty. V ní totiž Stevan Jovetić vymetl svou technickou střelou pravou šibenici - 2:1. Dvoubrankový náskok chtěl zpět Borna Sosa, nicméně Dredryck Boyata dokázal jeho zakončení zneškodnit. Po změně stran nejprve střílel Marmoush a záhy po něm na druhé straně hřiště neprocedil balon až ke gólmanovi Vladimír Darida.

Útočník Omar Marmoush v 66. minutě zaznamenal druhou trefu, kterou mu však sebral zásah videa kvůli ofsajdu. Následně Jovetić zkusil štěstí z přímého kopu a Florian Müller musel vyrážet na roh. Za necelých 120 sekund centroval Marvin Plattenhardt. Belfodil posunul na černohorského kolegu, který z bezprostřední blízkosti mezi dvěma obránci snadno vyrovnal - 2:2.

Sám aktivní Belfodil zatoužil po gólu v 84. minutě, leč na muže v rukavicích nevyzrál. A zbývající minuty už se musely obejít bez vyložené příležitosti. Hertha za týden přivítá na Olympijském stadionu Arminii Bielefeld, tedy dalšího konkurenta v boji o udržení. Na Stuttgart čeká cesta do Wolfsburgu, který je za současné formy jistě k poražení.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 2:3

04.12.2021 18:30

Góly: 5. Julian Brandt, 48. Erling Haaland - 9. Robert Lewandowski, 44. Kingsley Coman, 77. Robert Lewandowski (pen.)

Slavný Der Klassiker napsal svou další kapitolu. A bezpochyby pořádně zajímavou. Hlavním faktem je vítězství Bayernu, už sedmé v rámci tohoto prestižního měření sil od listopadu roku 2019. Dortmund každopádně může prožívat pocity křivdy. Nebyl horším celkem, možná že si nějaký bodový úspěch přece zasloužil. Pořádně přitom spílal rozhodčímu Felixovi Zwayerovi.

Snad pouze tři účastníci tohoto utkání si dění na trávníku vyloženě neužívali. Tím jedním byl právě německý arbitr a jeho kolegové, s jejichž verdikty hlavně domácí v několika případech výrazně nesouhlasili. Tím druhým byl dortmundský stoper Mats Hummels, který byl u všeho podstatného, bohužel pro BVB v negativním slova smyslu. A tím třetí nečekaný návštěvník.

Lépe řečeno návštěvníci, tedy ti zvířecí, kteří se dostávali pod drobnohled televizních kamer, byť je dění na hřišti vůbec nezajímalo. Skupina holubů vůbec nedbala na skutečnost, že se na něm odehrává tuhá bitva. Mnohokrát se připletli sveřepí opeřenci do hry. A když se dostali divákům na oči vůbec poprvé, přišla na řadu rozhodující proměněná penalta Lewandowského.

Do té chvíle se konal strhující, vyrovnaný boj, který nabídl hned čtyři branky. Pak do utkání zasáhl VAR. Zwayer se jal podívat na video, protože si nevšiml, že bránící Hummels zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Nešikovně, ale přece. Jeho následný ortel byl jasný a ukázal na pokutovou značku. A v 77. minutě polský útočník, zřejmě na hraně pravidel fotbalu, skóroval.

Tenhle moment prostě neustál psychicky domácí stratég Marco Rose, který za své vehementní protestování inkasoval žlutou kartu, a protože už jednu v 55. minutě obdržel, byl vyloučený. I přesto, že jeho tým dřel nadoraz i během deseti minut nastavení, které bylo nařízeno za dlouhé ošetřování domácího záložníka Brandta a hostujícího obránce Hernándeze, stav již nesrovnali.

Problémem bylo, že v době, kdy byl stav ještě nerozhodný, se Borussia dožadovala nařízení penalty v její prospěch. A možná oprávněně, Hernández si v pokutovém území vůči Reusovi nepočínal v rukavičkách. K bezprostřední použití píšťalky ale nedošlo, VAR též mlčel. Stejně jako v případě žluté karty Lewandowského, který v 87. minutě ošklivě přišlápl Bellinghama.

Pravda má ovšem v tomto ohledu dvě stránky mince. U případné penalty z 53. minuty mohl být zároveň předtím v ofsajdu Haaland, jenž právě vysunul do šance Reuse, čili celá akce by se v případě jeho usvědčení stejně vracela zpět. A Lewandowski určitě není typem hráče, byť trefil soupeře kopačkou do lýtka, který by fasoval pravidelně červené karty za podobné činy.

Pravděpodobně se Dortmund až příliš soustředil, především ve druhém poločase, na výkony sudích. Přitom svěřenci kouče Juliana Nagelsmanna působili zranitelně poté, co se Haaland trefil ve 48. minutě parádně ke vzdálenější tyči. Mohli svého protivníka dorazit, možnosti na jeho pokoření si tvořili s pravidelností. Bayern každopádně dokázal udeřit v pravou chvíli.

První půle nabídla několik tutovek. Tu první v 5. minutě proměnil Brandt po dlouhém centru zleva od Bellinghama. Záhy však pořádně zachyboval Hummels, po jehož mizerné rozehrávce zacílil po brejku Lewandowski. A krátce před obrátkou se od Hummelse po odkopu Raphaëla Guerreira odrazil míč ke Comanovi, jehož střela, tečovaná ještě Reusem, zaplula do branky.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Greuther Fürth 7:1

04.12.2021 15:30

Góly: 12. Amine Adli, 17. Edmond Tapsoba, 45. Piero Hincapié, 49. Patrik Schick, 69. Patrik Schick, 74. Patrik Schick, 76. Patrik Schick - 33. Jeremy Dudziak

Český útočník Patrik Schick se vrátil po zranění v zajímavé formě. V domácím zápase proti Greutheru Fürth totiž nastřílel ve druhém poločase čtyři góly a zásadní měrou se podepsal pod debakl hostů ve výši 7:1. Leverkusen zadělal na tři body už v prvním poločase, kdy se prosadil celkem třikrát.

Bayer Leverkusen doma v rámci 14. kola přivítal beznadějně poslední Greuther Fürth a vůbec ho nešetřil. Farmaceuti si otevřeli střelecký účet po sedmnácti minutách, když Diabyho centr poslal z jedničky do sítě Amine Adli. Druhá branka přišla jen o šest minut později a znovu to bylo po parádním centru z pravé strany. Na Wirtzovu standardku si naskočil osamocený Edmond Fayçal Tapsoba a Funk byl opět bez šance. Domácí tahali většinu útoků po pravé straně, což dělalo hostům obrovské problémy.

Pro Greuther to byl katastrofální začátek, ale hosté v sobě našli síly na vstřelení kontaktního gólu. Ve 33. minutě obdržel přesnou přihrávku i Jeremy Dudziak, ovšem po hříchu to byla jediná pěkná akce hostujícího celku. Leverkusen na moment zkoprněl, ale ještě před koncem prvního poločasu se naladil zpět na ofenzivní strunu a zvýšil na poločasových 3:1. Piero Hincapié dostal přihrávku do vápna, kde křižnou ranou překonal Funka potřetí. Zatím to nebyl vyloženě zápas českého útočníka, nicméně to se mělo po změně stran změnit.

Hned z kraje druhého poločasu vyrazil Funk střelu Adliho a ve 49. minutě se poprvé zapsal mezi střelce Patrik Schick, který zužitkoval Adliho přihrávku rovnou z první pod břevno. Bylo zřejmé, že tento zápas Farmaceuti bez problému zvládnout a zbývalo jen vyřešit, jak velkým rozdílem to bude. V 69. minutě odstartoval Schick svojí úžasnou sedmiminutovku, během které nasázel Fürthu další tři góly.

Nejprve mu poslal zpětnou přihrávku Diaby a Schick stál ve správný čas na správném místě. Chvíli na to zakončoval Diabyho přihrávku Bellarabi a pohotový Schick dorážkou zkompletoval hattrick. Ani to však nebyla konečná. V 76. minutě napálil Wirtz břevno a balón se od Schickovy hlavy odrazil do sítě. Greuther byl dávno zralý na ručník a skóre se šroubovalo do závratných výšin. Osmý gól nakonec domácí nedali, byť k němu byli blízko. V 83. minutě zachránila Greuther branková konstrukce, ale de facto už to bylo stejně jedno, protože kabát byl z ostudy dávno ušit. Leverkusen měl v zápase celkem deset střel na branku a sedm z nich skončilo gólem. Patrick Schick se vrátil po zranění ve skvělé formě a díky čtyřem gólům se posunul opět na druhé místo v tabulce střelců za vedoucího Roberta Lewandowskiho.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 3:2

04.12.2021 15:30

Góly: 24. Dennis Geiger, 30. Georgino Rutter, 59. Diadié Samassékou - 15. Rafael Borré, 72. Gonçalo Paciência

Tabulkou stoupá i TSG Hoffenheim, který uštědřil porážku Eintrachtu Frankfurt. Hosté přicestovali do Rhein-Neckar Arény ve slušné formě, nicméně pětibrankovou přestřelku nakonec nezvládli. Góly domácího celku obstarali Geiger, Rutter a Samassékou, zatímco za Eintracht stříleli do černého Borré a Paciência.

Hoffenheim se díky výhře 3:2 posunul už na čtvrté místo tabulky, které znamená přímý postup do Ligy mistrů. Do utkání ale nevstoupil ideálně a po čtvrthodině hry s Eintrachtem prohrával. Lindström poslal do šestnáctky ostrý centr a Rafael Borré ho na malém vápně dostal hlavou do branky. O chvíli později to mohlo být už o dva góly, ale Jakić na zadní tyči nedokázal akci zavřít.

A tak se dostalo ke slovu TSG, jmenovitě Dennis Geiger, který po přiťuknutí Dabbura parádní střelou vyrovnal na 1:1. Vyrovnávací branka Hoffenheim posilnila psychicky a zanedlouho došlo ke zkompletování obratu. Tvrdou střelu Beboua Trapp ještě vyrazil a úplně volný Georginio Rutter dal z dorážky na 2:1. Eintracht úplně vypadl z tempa a domácí na hřišti dominovali. V prvním poločase ale žádná další branka nepadla a zápas tak zůstával nadále otevřený.

Začátek druhého poločasu nabídl vyrovnanou partii a žádnou větší příležitost. Až v 60. minutě se Hoffenheim se štěstím dostal ke třetímu gólu. Střela Samassékoua sice nebyla dostatečně prudká, ale Trappa překvapila a ten se po ni natahoval k tyči marně.

Nebylo na co čekat a Eintracht to potřeboval rozbalit. Podpořit ofenzívu postupně přišli Hauge s Rodem a v 72. minutě bylo zaděláno na drama. Kostićův centr si zpracoval na prsa Gonçalo Paciência a pohotovou střelou z první vrátil Frankfurt do hry.

Hosté měli na případné vyrovnání ještě zhruba dvacet minut času. Hoffenheim ale nespěchal, kontroloval hru a takticky ji kouskoval, což hostům dělalo problémy. Domácím se taková hra vyplatila. Eintracht už vyrovnat nedokázal a domů se vrací s prázdnou, zatímco Hoffenheim poskočil už na čtvrté místo tabulky.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 3:0

04.12.2021 15:30

Góly: 2. Jonathan Burkardt, 4. Anton Stach, 90. Maxence Lacroix (vl.)

Fotbalisté Wolfsburgu před důležitým zápasem Ligy mistrů proti Lille nečekaně snadno prohráli v Mohuči. Die Nullfünfer sestřelili Vlky během úvodní pětiminutovky dvěma góly a po změně stran zkompletovali konečný výsledek na 3:0.

Už ve středu nastoupí Wolfsburg k zápasu Ligy mistrů proti Lille, který rozhodne o postupu či nepostupu a v sobotním klání proti Mohuči se vůbec nenaladil. Vlastně úplně zpackal začátek a to nakonec rozhodlo.

Samotné utkání nebylo příliš záživné s výjimkou začátku. Již po sto dvaceti sekundách obrana hostů zaspala a Jonathan Burkardt po kolmé přihrávce tváří v tvář Pervanovi poslal Mohuč do vedení. Vlci se sotva vzpamatovali z prvního úderu, když Anton Stach propálil Pervana podruhé. Brankář Wolfsburgu neměl dobrý výhled, nicméně i tak měl střelu vyrážet. Mohuč hrála v úvodu zápasu dobře a svůj náskok si i poté bezpečně hlídala. Před koncem prvního poločasu měl na kopačce třetí gól Burkardt, ale Pervan tentokrát dokázal zasáhnout. Vlci si nedokázali v prvním poločase vytvořit jedinou výraznější šanci.

Trenér Florian Kohfeldt přichystal na druhý poločas hned trojí střídání, ale ani potom se Wolfsburgu nedařilo. Vlkům se nedařilo vlastně vůbec nic, ale ani Mohuč nebyla ve druhém poločase tolik aktivní a gólových příležitostí bylo po málu. Domácí ale nemuseli spěchat, měli nahráno a stačilo jim jen udržovat výsledek.

Domácí si na závěr zápasu přichystali ještě jednu branku. V 90. minutě rozehrála Mohuč standardku a Maxence Lacroix si hlavičkou od břevna vstřelil vlastní gól. Mohuč bez problému přejela Wolfsburg 3:0 a posunula se na sedmé místo tabulky. Wolfsburg naopak klesl a je osmý.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Bochum 2:3

04.12.2021 15:30

Góly: 57. Michael Gregoritsch, 86. Daniel Caligiuri (pen.) - 23. Sebastian Polter, 40. Gerrit Holtmann, 45+2. Sebastian Polter

Die Fuggerstädter můžou litovat nepovedeného prvního poločasu, ve kterém jim soupeř nasázel všechny tři branky. I přes lepší výkon po změně stran se kýžený vyrovnávací gól vstřelit nepodařilo, kvůli čemuž zůstává FCA po čtrnácti kolech na barážové pozici, zatímco Die Unabsteigbaren vyhlížejí horní polovinu tabulky.

Tým Markuse Weinzierla začal hodně aktivně, jenže první dobrou příležitost si vytvořili hosté. Jmenovitě to byl Gerrit Holtmann, kdo si poradil s Iagem a jenom díky včasnému vyběhnutí Rafala Gikiewicze nebylo nutné řešit brzy po startu utkání nepříjemnost v podobě inkasované branky. Další pokus patřil André Hahnovi, jenže byl až příliš přesný na to, aby Esserovi nadělal větší problémy.

Ve 23. minutě Elvis Rexhbecaj přečetl Maierovy úmysly, načež posunul na Holtmanna, kterému se nabídnul rozběhnutý Sebastian Polter jenž našel mezeru mezi nohama vybíhajícího gólmana - 0:1. Poté se znovu připomněl André Hahn, jehož koníček na místo určení nedoputoval. Závěrečná pětiminutovka úvodního dějství se nesla jednoznačně v režii týmu Thomase Reise.

Nejprve centr od rohového praporku propadnul ke Gerritu Holtmannovi, jehož halfvolej zřejmě ještě před vlastním brankářem trochu hlavou přizvednul Hahn - 0:2. V nastaveném čase od pravého rohového praporku rozehrával Eduard Löwen a na přední tyči se prosadil přesnou hlavičkou Sebastian Polter - 0:3.

Po změně stran se pokusil snížit Michael Gregoritsch, ale jeho jmenovec Esser si s tímto zakončením poradil. Bývalý hráč Hamburku se dočkal až o pět minut později, když vytěžil maximum z rohu Daniela Caligiuriho - 1:3. Do listiny střelců se mohl zapsat i Jan Morávek, kdyby ovšem ve vyložené pozici nemířil vedle.

V 70. minutě chyběl Miloši Pantovićovi jen malý kousíček k tomu, aby byl rozdíl opět třígólový. Hned poté se na opačném pólu hrací plochy dostal balon k Fredriku Jensenovi, který vcelku trestuhodně selhal. V 78. minutě musel Kostas Stafylidis vyhlavičkovávat z brankové čáry. Velké štěstí pro Bochum, která se ve druhé půli spíše bránila.

V 84. minutě si ve vzdušném souboji nepočínal fikaně Danilo Soares, protože vyskočil Florianu Niederlechnerovi na záda, což rozhodčí Aytekin vyhodnotil jako penaltový zákrok. Daniel Caligiuri střílel pod břevno, takže Esserovi nepomohla ani skutečnost, že uhodnul směr - 2:3. V poslední minutě bochumský gólman skvěle vychytal Iaga, díky čemuž zachránil svému týmu dva body.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - 1. FC Köln 1:1

04.12.2021 15:30

Góly: 60. Bryan Lasme - 17. Salih Özcan

Spokojenější s dělbou bodů budou nepochybně domácí, kteří se stále nacházejí v sestupovém pásmu, ale na nejbližší konkurenty mají minimální ztrátu. Naopak Kozli protáhli sérii neporazitelnosti na čtyři utkání a okupují střed tabulky.

Hráči klubu z města, ve kterém se nachází proslulý dóm, si první možnost připsali na konto už ve 4. minutě. Jmenovitě to byl Anthony Modeste, kdo pořádně zaměstnal Stefana Ortegu. Na opačné straně zkusil štěstí Patrick Wimmer, jenže Marvina Schäbeho výrazněji nevystrašil. Tři minuty před koncem úvodní dvacetiminutovky šli hosté do vedení.

Rafael Czichos vymyslel výbornou přihrávku, na kterou si za obranu naběhnul Salih Özcan. Sice už byl trochu z úhlu, leč to mu pranic nebránilo v tom, aby překonal vybíhajícího gólmana - 0:1. Vyrovnat mohl Fabian Klos, kdyby se ovšem nemusel sklonit před brankářským uměním šestadvacetiletého rodáka z Dieburgu.

Skvadra Franka Kramera spíše dál čekala, s čím přijde protivník. Až v závěru poločasu se v dobré pozici ocitnul Wimmer, avšak defenziva se měla na pozoru. V nastaveném čase úvodního dějství rozehrál Wimmer rohový kop, po kterém vykopával míč z brankové čáry Benno Schmitz. Na vyrovnání se tedy čekalo až do doby, kdy se dohrávala úvodní hodina hry.

Masaya Okugawa přiťuknul pro Briana Lasneho, který se prosadil díky skákavé střele z hranice vápna - 1:1. V 67. minutě se Schwäbe musel mít na pozoru při střele Wimmera. A při následném protiútoku chyběl Sebastianu Anderssonovi snad krůček k tomu, aby mohl doklepávat do prázdné. Na začátku finální desetiminutovky spálil velikou možnost střídající Robin Hack. A protože minul i Amos Pieper, zrodila se remíza.

Více informací k zápasu

Union Berlín - RB Lipsko 2:1

03.12.2021 20:30

Góly: 6. Taiwo Awoniyi, 57. Timo Baumgartl - 13. Christopher Nkunku

Die Roten Bullen sice při posledním duelu Ligy mistrů odjeli z Brugg s výhrou 5:0, nicméně v domácí soutěži prohráli potřetí za sebou. Union dokázal soupeře ze Saska porazit podruhé v řadě, přičemž tahle výhra byla pro Fischerův výběr už šestá.

Stadion An der Alten Försterei viděl první gól už v 6. minutě. Po nakrátko rozehraném rohu přišel centr do vápna, který Timo Baumgartl odlavičkoval k tyči, kde z bezprostřední blízkosti dorážel Taiwo Awoniyi, díky čemuž si připsal devátou branku v sezoně - 1:0. Pojistku mohl nedlouho poté přidal Max Kruse, když střelec úvodní trefy nezasáhnul přihrávku od Sheralda Beckera. Bohužel balon skončil několik čísel vedle levé tyče.

Díky tomu hosté vyrovnali. Christopher Nkunku pálil z velké dálky. Andreas Luthe tohle zakončení hrubě podcenil, takže se míč přes něj dostal do sítě - 1:1. Ten samý hráč to zkusil znovu hned po rozehrávce, jenže nebyl přesný. Poté se musela domácí jednička činit proti Dominiku Szoboszlaiovi. Zbývající minuty úvodního dějství přinesly už jenom nepřesnou hlavičku v podání Andrého Silvy, který zatím marně hledá formu, jakou se prezentoval minulý rok v dresu Frankfurtu, když zaznamenal osmadvacet gólů.

V 50. minutě domácí skórovali, jenže tahle branka nemohla být uznána kvůli faulu na Pétera Gulícsiho. Poté opět podcenil situaci Luthe. Tentokrát měl ale štěstí, že míč putoval vedle. Rozhodující moment přišel na pořad večera v 57. minutě. Po rozehrávce standardní situace přišla střela z hranice vápna, kterou tečoval Konrad Laimer. Timo Baumgartl tak mohl pohodlně skórovat z malého vápna do odkryté svatyně - 2:1.

V dalších minutách postrádali svěřenci Jesseho Marsche kreativitu, čímž Unionu ledacos usnadňovali. V 81. minutě mohl vedení potvrdit střídající Genki Haraguchi. Kulatý předmět sice před Gulácsim stihnul zasáhnout, ovšem protože to měl na dlouhou nohu, nemohl pečlivěji zamířit. Následně Marvin Friedrich nacentroval z pravé strany na hlavu Kevina Behrense, jehož reflexivně vychytal maďarský brankář ve službách úřadujícího vicemistra.

Muž v rukavicích se vyznamenal i po rozehrávce následného přímého kopu, nicméně se ukázalo, že se stejně jednalo o ofsajd. V 90. minutě se na hranici malého čtverce ocitnul Brian Brobbey. Jeho střelu však výtečně zblokoval Niko Gießelmann. Die Eisernen tedy tohle klání zvládli a v tom příštím se představí na stadionu posledního Fürthu. Lipsko hraje v Red Bull Areně proti Borussii Mönchengladbach.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov14111245:1534
2.Borussia Dortmund14100435:2230
3.Bayer Leverkusen1483335:1927
4.SC Freiburg1474325:1325
5.TSG Hoffenheim1472530:2223
6.Union Berlín1465322:2023
7.1. FSV Mainz 051463520:1421
8.VfL Wolfsburg1462615:2020
9.1. FC Köln1447323:2319
10.VfL Bochum1461715:2219
11.RB Lipsko1453625:1818
12.Eintracht Frankfurt1446418:2018
13.Borussia Mönchengladbach1453618:2418
14.Hertha BSC1443715:2915
15.VfB Stuttgart1435620:2514
16.FC Augsburg1434714:2513
17.Arminia Bielefeld1417610:2010
18.Greuther Fürth14011312:461

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (73)

Přidat komentář
Elmas

Marsch asi půjde.

Reagovat
Jeňa

Marsch out, tohle nemá smysl. Díky za nic

Reagovat
eleven11
Reagovat
Psy_cho

Mrzí mě, že Union nehraje lépe v pohárech

Reagovat
Pablos

Schick Schick Schick Schick

Reagovat
Psy_cho

Je lepší než Messi.

Reagovat
Pablos

Co Messi... O jedno příjmení lepší než Kliment

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

Tak Schick dvanáctou brankou překonal svůj sezonní rekord, a stačilo mu na to 12 zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Páťa

Reagovat
ACSMan

Dobře Schickův Leverkusen

Reagovat
martin1

Schick

Reagovat
adoxx

Páťa je fakt neskutečnej stalo se vůbec někdy, že nějaký český hráč dal v top 5 lize 4 góly za poločas?

Reagovat
Rothbard

Ehm, dal to někdo za zápas?

Reagovat
OTASi

Lafata v předkole LM

Reagovat
Dron

Řekl bych, že ne. Skuhravý a Baroš dali max hattrick.

Reagovat
oli9

Asi ne

Fenin hattrick BL

Baroš hattrick PL ale asi jeho nejpovedenější zápas v PL byl 2 goly + 3 asistence

takový Koller třeba nedal v BL hattrick a to dal za BVB 79 golu

Reagovat
Pablos

Ke všemu 4+1 bych řekl že má

Reagovat
F.Torres

Wow, po zranění se slušně navrátil. Letošní sezonu zatím světový útočník

Reagovat
REPLIKATOR

Schick Sice proti naprostým lemplům, ale taky se počítá.

Reagovat
oli9
Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund vo vlastnej šestnástke totálny chaos.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Hummels je pořád hlavou zaměstnanec Bayernu očividně.

Skvělý zápas, jen ty kiksy jsou k posrání

Reagovat
südkurve

Mám rád fotbalisty, kteří nezapomínají kdo je vychoval.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Psy_cho

Tak dnes vyhrál šťastnější, škoda té střely do prázdné, mohlo to alespoň opticky vypadat lépe. Ale tři body dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Schick 4 goly a clanek nikde ale ke kazdemu repre hovnu je tady 5 clanku

Reagovat
PP

Kdyby jsi zapojil k těm prstům i hlavu, tak by ti možná došlo, že u repre pauzy není moc o čem víc psát, ale pokud jsou v plném proudu ligy, tak je třeba aktualizovat hromadu výsledků v docela krátkém čase..

Reagovat
srandamač

Nestačí nám expreska!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
andrew96

Guido

Reagovat
Jason_

neuveriteľné aj tak vyhraju ligu o 15 bodov ale oni potrebuju neferovo vyhrať v dortmunde, arogantmé mníchovské hovada

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Gräfe kritisiert #Zwayer: "Sollte keinen Profifußball pfeifen" to je strasne ten Zwayer co to je za hovado

Reagovat
Bayern +

Reagovat
funkyman

zhodnotene nestranne-oslava futbalu, islo sa na dren, padalo sa len od unavy, intenzita enormna, rozhodcovia tomu nestacili...este sa oplati zapnut tv a nechat sa unasat sportom...

zhodnotenie nie nestranne-ano som anti bayernovec ...ale pre boha ked ides vystrcenym laktom cely cas naslepo do drahy lopty, ako to moze dopadnut..Hummels bol bohuzial trinasty hrac bayernu..a je jedno ci nesikovnostou /prvy gol a ruka /, al. smolne /druhy gol/

Reagovat
Psy_cho

Hemmels hrál výjimečně ... blbě.

Reagovat
godwood

Reagovat
Kenneth

Vykoupi konkurenci a ještě jim musí pomáhat rozhodčí.

Reagovat
Bastaron

Tak vy jste díky tomu vyhráli 2 z vašich posledních 3 ucl, takže se v tom evidentně vyznáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rich

Fanoušek Realu...

Reagovat
Bayern +

A ešte bezmedzný kokot, že sa ešte aj unavujete s reakciami

Reagovat
godwood

Reagovat
Kenneth

Musi to byt hrozna zabava to sledovat kdyz uz pred sezonou mate titul jisty vid? A kdyz ne, rozhodci to v nejtezsim zapase sezony pojisti.

Reagovat
Nickname 9

Musí být hrozná zábava 3 roky po sobě sledovat ligu mistrů, i když víš, že to Real stejně vyhraje. A teď už ani ty peníze nejsou, aby si to koupili.

Reagovat
Alf14

Reagovat
Rich

Zajímalo by mě, jestli si zápas vůbec viděl... Víš proč? Protože kdybys ho viděl, tak těch tzv. neér zákroků tam bylo více a nejenom na Dortmund, ale i na Bayern. Sorry, ale Dortmund si to prohrál sám, všechny góly, co dostali byli způsobené chybami... Ať to byla penalta nebo ne, tak se pískla a vyrobil jí Hummels... Trochu objektivity by neškodilo... Nebo jinak nestrannosti, očividně nesnášíš Bayern, tak hledáš vše možné, aby si tady hejtoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty si nestranny a objektivny,tk ti teda poviem :-) ako prvy tu pises akk ti robi radost pozerat nz dortmund ako skace nahnevany,ty tu pis o objektivite! Sam pises,ze rkzhodca urobil chyby,to gi nevadi? Koman po zapase sam povedal,ze sa necuduje hracom Bvb,ze su nahnevani na rozhodcu,nie len tg si tu jediny objektivny samozrejme fanusik bayernu a vsegci budtd ticho lebk povedal xom

Reagovat
dominios

Ake chyby? penalta bola, VAR to potvrdil a Mats tam proste siel nesikovne... ano, ani nasi hraci si to najprv nevsimli a teda mozeme sa bavit ze to mozno bolo kusok necitlive, ale presne na toto tam je VAR. Co sa tyka "penalty" pre BvB, aj DFB uz potvrdilo, ze predtym bol offiside. Navyse saomtny zakrok bol sporny, pisknut by sa inac rovnako dala ako aj nie (ak by teda nebol offiside). Okrem toho tam bolo par premotivovanych hracov BvB na konci. Ten faul na Manuela (odhodenie rukami), ako sorry, ale byt ja rozhodca, tak za toto je priama cervena napriklad. Faul rukami na brankara v 16ke bez akehokolvek zameru hrat loptu (vsak ako aj rukami, ze?). A aj cervena pre Roseho bola zial opravnena, pretoze sa proste na tej striedacke ovladnut nevedel. Je mi luto, ale akokolvek sa na to pozeram, tak akykolvek hejt na bayern ci rozhodcu je proste mimo a len z nenavisti, ale neopravnene.

Zapas to bol perfektny, tempo take, ze premier leage sa moze strcit. Mohlo to skoncit kludne aj 4:4. BvB prehrali, lebo kopili chybu za chybou (obzvlast Mats). Za to Bayern nemoze. A taky Rose mal toho Matsa najneskor o polcase striedat, pretoze tomu ten zapas proste nevysiel. Miesto toho sa dalej rozculoval a nedokazal ukocirovat vlastny team. Budme radi za zapasy ako take a fans BvB by mali byt radi, ze po dlhej dobe nas herne niekolko krat poriadne prehravali a zapas kludne mohli vyhrat. Bayern uz dlho nebol takto zranitelny.

Reagovat
godwood

Reagovat
Rich

Reagovat
db18

Jo no, Hummelse jsme sice prodali, ale platit jsme ho nepřestali.

Reagovat
Arnar Resmusonn

39Gladbach ty vole přepínám TV a v 39´ 0:6

Reagovat
Psy_cho

To je masakr, Gladbach jim dává hezkýho Mikuláše.

Reagovat
Rudnevs

Well.. jasne ze som stavil na Gladbach

Reagovat
Arnar Resmusonn

Já měl 2+ takže klid jenže Nice to serou.

Reagovat
db18

Reagovat
Werkrider

Gladbášek

Freiburg

Reagovat
Rich

Schick. Freiburg neskutečně přejel Gladbach.

Reagovat
Bayern +

A my sme s týmto vypadli z kvalitnejšieho Pokalu a ešte 0:5

Reagovat
Jardman

Jako by to snad pustili ten zápas

Reagovat
Bayern +

To netvrdím, len sú tie dva výsledky v kontexte naprosté bláznovstvo

Reagovat
Jardman

Je to zajimavý no, ale přijde mi, že pod Nagelsmannem hrajeme dost riskantní fotbal, čili takovéto prohry můžou být častější jev, než kdy dřív.

Reagovat
Müllered

+- Je to stejně riskantní jako pod Hansim, riskantní z toho možná dělá max. nasazování Upamecana, který zatím úplně nepřesvědčil, těch jeho chyb je moc a nedostatečné náhrady za Joshuu s Leonem. Jinak se mi obraná hra líbí, když je k dispozici Niklas místo Pavarda.

Reagovat
dominios

Upa je zatial velmi nestabilny, ale aj tak si myslim, ze hra dobre. Aj Haalanda teraz vacsinou nejako pokryl, resp. aspon obmedzil aby nemal zakoncenie idealne. Problem je, ak je Upa 1:1 proti silnejsiemu (kg) superovi, tak tam proste straca velmi vela + nebodaj ak ho tam Benji necha sameho v podcisleni. Oproti top stoperom ma zial zatial tendenciu skor potom kopit velke chyby ci nebodaj prihrat superovi, nez loptu sa aspon pokusit odkopnut niekam do 30tej rady stadiona. Snad to este pride, snad sa to nauci. Ma okolo seba skvelych obrancov a dobreho trenera, teraz z len makat.

Co sa celkoveho rizika hry tyka, praveze za Hansiho to bolo riskantnejsie. Problem je, ze tento rok je zatial stred taky akysi nemastny/neslany, pri absencii Kimmicha je to vyslovene neorganizovane. A to ani Josh nemal zatial uplne top formu (na svoje pomery hra tak na 80%). Leon strieda tak 1 top zapas na 3 priemerne a 1 slaby, naopak prekvapuje Coco, ktory si napriak jeho situacii celkom drzi stabilnu vykonnost.

Problem je, ze zle sice nehra nikto a team stale slape celkom dobre, ale predsa len nie tak, ako sme si uz zvykli. Proste neda sa hrat vkuse 110%. Do toho ma kazdy z hracov velmi nestabilnu vykonnost, raz hrame na 80%, inokedy na 101%. A meni sa to pomaly polcas od polcasu a teda to je nevyrovnane a casto sa hraci "vo forme" a v "dobrom zapasovom rozpolozeni" stretnu s niekym kto je presne opacne na tom. A je problem.

Ale stale, chalani si zasluzia mega mega potlesk za to co predvadzaju. My tu "kritizujeme" take drobnosti a detaily, ktore sa proste nedaju tak dlhodobo proste zvladat. A predsa to chalani zapas co zapas skusaju a vacsinou im to vychadza. Toto je ten rozdiel proti zvysku nemecka, ine kluby by taketo problemy zlomili a mali by hrozostrasne serie, u nas je stale ten bojovny duch a mentalita ktora nam proste nedovoli, aby nas to zlomilo...

Reagovat
db18

Gladbášek

Reagovat
TheTopFootbaler

Schick > Haaland

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele