14. kolo
04.12.2021 15:30 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Radost hráčů Mainzu (© AFP)

Wolfsburg selhal v Mohuči, inkasoval tam tři góly

Fotbalisté Wolfsburgu před důležitým zápasem Ligy mistrů proti Lille nečekaně snadno prohráli v Mohuči. Die Nullfünfer sestřelili Vlky během úvodní pětiminutovky dvěma góly a po změně stran zkompletovali konečný výsledek na 3:0.

Už ve středu nastoupí Wolfsburg k zápasu Ligy mistrů proti Lille, který rozhodne o postupu či nepostupu a v sobotním klání proti Mohuči se vůbec nenaladil. Vlastně úplně zpackal začátek a to nakonec rozhodlo.

Samotné utkání nebylo příliš záživné s výjimkou začátku. Již po sto dvaceti sekundách obrana hostů zaspala a Jonathan Burkardt po kolmé přihrávce tváří v tvář Pervanovi poslal Mohuč do vedení. Vlci se sotva vzpamatovali z prvního úderu, když Anton Stach propálil Pervana podruhé. Brankář Wolfsburgu neměl dobrý výhled, nicméně i tak měl střelu vyrážet. Mohuč hrála v úvodu zápasu dobře a svůj náskok si i poté bezpečně hlídala. Před koncem prvního poločasu měl na kopačce třetí gól Burkardt, ale Pervan tentokrát dokázal zasáhnout. Vlci si nedokázali v prvním poločase vytvořit jedinou výraznější šanci.

Trenér Florian Kohfeldt přichystal na druhý poločas hned trojí střídání, ale ani potom se Wolfsburgu nedařilo. Vlkům se nedařilo vlastně vůbec nic, ale ani Mohuč nebyla ve druhém poločase tolik aktivní a gólových příležitostí bylo po málu. Domácí ale nemuseli spěchat, měli nahráno a stačilo jim jen udržovat výsledek.

Domácí si na závěr zápasu přichystali ještě jednu branku. V 90. minutě rozehrála Mohuč standardku a Maxence Lacroix si hlavičkou od břevna vstřelil vlastní gól. Mohuč bez problému přejela Wolfsburg 3:0 a posunula se na sedmé místo tabulky. Wolfsburg naopak klesl a je osmý.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele