14. kolo
05.12.2021 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Stevan Jovetić (© AFP)

Hertha dokázala smazat dvougólové manko a ze Stuttgartu veze alespoň bod

Domácí budou hodně litovat, že se jim dvakrát nepodařilo uhlídat Stevana Jovetiće. Černohorský útočník má rázem na kontě čtyři vstřelené branky, ale stejně jakou kouč Tayfun Korkut dobře ví, že cesta za setrváním v soutěži bude i letos pravděpodobně nejednoduchá. To samé se dá ovšem tvrdit o Stuttgartu, který zatím marně hledá formu z minulé sezony.

V 5. minutě mohl rozvlnit síť Ishak Belfodil. Florian Müller byl však razantně proti a vytasil se s vynikajícím zákrokem. Po čtvrt hodině hry si Waldemar Anton všimnul, že se mu na středovém kruhu rozebíhá Omar Marmoush. Servíroval mu tedy pocukrovanou příhrávku a rodák z Káhiry pelášil sám na brankáře, kterého přelstil přízemní střelou k levé tyči - 1:0.

Čtyři minutky poté se Pellegrino Matarazzo opět radoval, protože Philipp Förster vystřelil z hranice šestnáctky pro změnu k pravé tyči, kam Alexander Schwolow při nejlepší vůli nedosáhnul - 2:0. Autor úvodní trefy byl při chuti, ale jeho další pokus byl až příliš přesný na to, aby skončil za brankářovými zády. To by musel vymyslet opravdu velikou chybu.

Po půl hodině se poprvé osmělil Jovetić. Jeho hlavička byla nepřesná. Při další akci si udělal prostor ve vápně Belfodil a díky tomu, že Vladimír Darida před jeho ránou včas uhnul, se míč zastavil až v síti. Jenže rozhodčí Benjamin Brand si šel celou situaci na popud asistenta u videa překontrolovat, aby zjistil, že střelec gólu stál v ofsajdu.

Tohle rozhodnutí borce hájící dres Staré dámy trápilo jenom do 40. minuty. V ní totiž Stevan Jovetić vymetl svou technickou střelou pravou šibenici - 2:1. Dvoubrankový náskok chtěl zpět Borna Sosa, nicméně Dredryck Boyata dokázal jeho zakončení zneškodnit. Po změně stran nejprve střílel Marmoush a záhy po něm na druhé straně hřiště neprocedil balon až ke gólmanovi Vladimír Darida.

Útočník Omar Marmoush v 66. minutě zaznamenal druhou trefu, kterou mu však sebral zásah videa kvůli ofsajdu. Následně Jovetić zkusil štěstí z přímého kopu a Florian Müller musel vyrážet na roh. Za necelých 120 sekund centroval Marvin Plattenhardt. Belfodil posunul na černohorského kolegu, který z bezprostřední blízkosti mezi dvěma obránci snadno vyrovnal - 2:2.

Sám aktivní Belfodil zatoužil po gólu v 84. minutě, leč na muže v rukavicích nevyzrál. A zbývající minuty už se musely obejít bez vyložené příležitosti. Hertha za týden přivítá na Olympijském stadionu Arminii Bielefeld, tedy dalšího konkurenta v boji o udržení. Na Stuttgart čeká cesta do Wolfsburgu, který je za současné formy jistě k poražení.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele