14. kolo
05.12.2021 17:30 CET
0 : 6
(0:6)

Reportáž

Nico Schlotterbeck (© AFP)

Freiburg rázně utnul sérii tří porážek v řadě, Gladbachu nadělil šest branek

Tedy největší porci od dubna 2014, kdy vzájemný duel těchto dvou celků skončil 4:2. Tentokrát šlo o zcela jednoznačnou záležitost. Přeci jen není snadné se vrátit do zápasu, když už po dvanácti minutách prohráváte o tři góly. Nutno podotknout, že pod oněch šest hřebíčků se podepsal stejný počet hráčů.

Hned první střela na bránu skončila v síti. Maximilianu Eggesteinovi se sice ve vápně po přihrávce od Kevina Schadeho balon malinko zapletl pod nohy, leč přesto jej dokázal poslat po zemi k levé tyči - 0:1. V 5. minutě centroval z levé strany Christian Günter. Kevin Schade vyskočil o poznání výše, než Joe Scally a Yann Sommer na jeho hlavičku z hranice malého vápna neměl šanci zareagovat - 0:2.

Teprve potom se osmělil Alassane Pléa. Mark Flekken zasahovat nemusel. Při dalším pokusu minul zadní tyč Ramy Bensebaini. Ve 12. minutě rozehrál standardní situaci velice nepříjemně pro gólmana Vincenzo Grifo. Centr patrně nikdo netečoval, avšak Sommer, který naopak teč logicky očekával, vyrážel pouze před sebe, čímž nabídnul Philippu Lienhartovi třetí zásah jako na zlatém podnose - 0:3.

Rozhodčí Robert Hartmann pak ještě čekal na výrok kolegy u videa, který platnost potvrdil. Autor této branky se mohl do listiny střelců zapsat za čtyři minutky znovu, avšak cílil nad svatyni hostujícího celku. Po zakončení Ermedina Demiroviće si připsal na konto dobrý zákrok Sommer. Jenže už za necelých 60 sekund centroval Grifo od rohového praporku na bližší tyč, kde hlavou trknul do kulatého předmětu Nicolas Höfler a čtvrtý zářez byl na světě - 0:4.

Pokud si Adi Hütter na lavičce Borussie myslel, že soupeř už bude mít dost, tak se šeredně spletl, jelikož za dalších šest minut se po rozehrávce přímého kopu zrodily hned čtyři hlavičky za sebou, přičemž tu poslední obstaral Lucas Höler, jenž se nacházel necelých 50 centimetrů před brankovou čárou - 0:5.

Ve 34. minutě svým pokusem spíše jenom pozdravil Flekkena záložník Denis Zakaria. Neproměnil, a tak mohl jít Freiburg za 180 sekund do šestigólového trháku. Standardní situaci rozehrál Vincenzo Grifo neomylně na hlavu Nika Schlotterbecka, který si pohlídal ofsajdovou hranu a zamířil do levého dolního rohu brány - 0:6.

Adi Hütter si musel vzpomenout na rok 2019, ve kterém jím vedený Frankfurt prohrál s Leverkusenem 1:6, přičemž die Werkself stvořili všechny góly během úvodních šestatřiceti minut. V závěru poločasu mohl čestný úspěch zaznamenat Kouadio Koné, nicméně hostující jednička si prostor mezi třemi tyčemi dobře pohlídala.

Po změně stran bylo jasné, že se bude dohrávat spíše jenom z povinnosti. Na první solidní střelu se čekalo do 72. minuty. A vskutku stála za to. Höler napálil balon ze vzduchu z nějakých osmnácti metrů a přikovaný Yann Sommer jenom sledoval, jak o deset čísel přeletěl břevno. Na druhé straně trefil Jonas Hofmann boční síť.

V závěru to zkusil Matthias Ginter, ale překopnul, v čemž jej napodobil i Bensebaini. A protože sudí při dvou podezřelých kontaktech v šestnáctce Freiburgu do píšťalky nepísknul, skončilo toto střetnutí šestibrankovým rozdílem. Pohárová výhra Hříbat 5:0 nad Bayernem je tak v podstatě rázem zapomenuta. A uvidíme, jestli trenér Hütter tenhle debakl přečká. Naopak Christian Streich si může mnout ruce, jelikož jeho skvadra zabírá po čtrnácti kolech vynikající čtvrtou příčku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ok no.

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele