14. kolo
04.12.2021 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Kölnu (© AFP)

Zápas mezi Arminií a Kölnem skončil nerozhodně

Spokojenější s dělbou bodů budou nepochybně domácí, kteří se stále nacházejí v sestupovém pásmu, ale na nejbližší konkurenty mají minimální ztrátu. Naopak Kozli protáhli sérii neporazitelnosti na čtyři utkání a okupují střed tabulky.

Hráči klubu z města, ve kterém se nachází proslulý dóm, si první možnost připsali na konto už ve 4. minutě. Jmenovitě to byl Anthony Modeste, kdo pořádně zaměstnal Stefana Ortegu. Na opačné straně zkusil štěstí Patrick Wimmer, jenže Marvina Schäbeho výrazněji nevystrašil. Tři minuty před koncem úvodní dvacetiminutovky šli hosté do vedení.

Rafael Czichos vymyslel výbornou přihrávku, na kterou si za obranu naběhnul Salih Özcan. Sice už byl trochu z úhlu, leč to mu pranic nebránilo v tom, aby překonal vybíhajícího gólmana - 0:1. Vyrovnat mohl Fabian Klos, kdyby se ovšem nemusel sklonit před brankářským uměním šestadvacetiletého rodáka z Dieburgu.

Skvadra Franka Kramera spíše dál čekala, s čím přijde protivník. Až v závěru poločasu se v dobré pozici ocitnul Wimmer, avšak defenziva se měla na pozoru. V nastaveném čase úvodního dějství rozehrál Wimmer rohový kop, po kterém vykopával míč z brankové čáry Benno Schmitz. Na vyrovnání se tedy čekalo až do doby, kdy se dohrávala úvodní hodina hry.

Masaya Okugawa přiťuknul pro Briana Lasneho, který se prosadil díky skákavé střele z hranice vápna - 1:1. V 67. minutě se Schwäbe musel mít na pozoru při střele Wimmera. A při následném protiútoku chyběl Sebastianu Anderssonovi snad krůček k tomu, aby mohl doklepávat do prázdné. Na začátku finální desetiminutovky spálil velikou možnost střídající Robin Hack. A protože minul i Amos Pieper, zrodila se remíza.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele