14. kolo
04.12.2021 15:30 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Sebastian Polter (© AFP)

Augsburg nezvládnul domácí zápas s Bochumí

Die Fuggerstädter můžou litovat nepovedeného prvního poločasu, ve kterém jim soupeř nasázel všechny tři branky. I přes lepší výkon po změně stran se kýžený vyrovnávací gól vstřelit nepodařilo, kvůli čemuž zůstává FCA po čtrnácti kolech na barážové pozici, zatímco Die Unabsteigbaren vyhlížejí horní polovinu tabulky.

Tým Markuse Weinzierla začal hodně aktivně, jenže první dobrou příležitost si vytvořili hosté. Jmenovitě to byl Gerrit Holtmann, kdo si poradil s Iagem a jenom díky včasnému vyběhnutí Rafala Gikiewicze nebylo nutné řešit brzy po startu utkání nepříjemnost v podobě inkasované branky. Další pokus patřil André Hahnovi, jenže byl až příliš přesný na to, aby Esserovi nadělal větší problémy.

Ve 23. minutě Elvis Rexhbecaj přečetl Maierovy úmysly, načež posunul na Holtmanna, kterému se nabídnul rozběhnutý Sebastian Polter jenž našel mezeru mezi nohama vybíhajícího gólmana - 0:1. Poté se znovu připomněl André Hahn, jehož koníček na místo určení nedoputoval. Závěrečná pětiminutovka úvodního dějství se nesla jednoznačně v režii týmu Thomase Reise.

Nejprve centr od rohového praporku propadnul ke Gerritu Holtmannovi, jehož halfvolej zřejmě ještě před vlastním brankářem trochu hlavou přizvednul Hahn - 0:2. V nastaveném čase od pravého rohového praporku rozehrával Eduard Löwen a na přední tyči se prosadil přesnou hlavičkou Sebastian Polter - 0:3.

Po změně stran se pokusil snížit Michael Gregoritsch, ale jeho jmenovec Esser si s tímto zakončením poradil. Bývalý hráč Hamburku se dočkal až o pět minut později, když vytěžil maximum z rohu Daniela Caligiuriho - 1:3. Do listiny střelců se mohl zapsat i Jan Morávek, kdyby ovšem ve vyložené pozici nemířil vedle.

V 70. minutě chyběl Miloši Pantovićovi jen malý kousíček k tomu, aby byl rozdíl opět třígólový. Hned poté se na opačném pólu hrací plochy dostal balon k Fredriku Jensenovi, který vcelku trestuhodně selhal. V 78. minutě musel Kostas Stafylidis vyhlavičkovávat z brankové čáry. Velké štěstí pro Bochum, která se ve druhé půli spíše bránila.

V 84. minutě si ve vzdušném souboji nepočínal fikaně Danilo Soares, protože vyskočil Florianu Niederlechnerovi na záda, což rozhodčí Aytekin vyhodnotil jako penaltový zákrok. Daniel Caligiuri střílel pod břevno, takže Esserovi nepomohla ani skutečnost, že uhodnul směr - 2:3. V poslední minutě bochumský gólman skvěle vychytal Iaga, díky čemuž zachránil svému týmu dva body.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele