14. kolo
03.12.2021 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Timo Baumgartl (© AFP)

Lipsko znovu prohrálo, tentokrát s Unionem

Die Roten Bullen sice při posledním duelu Ligy mistrů odjeli z Brugg s výhrou 5:0, nicméně v domácí soutěži prohráli potřetí za sebou. Union dokázal soupeře ze Saska porazit podruhé v řadě, přičemž tahle výhra byla pro Fischerův výběr už šestá.

Stadion An der Alten Försterei viděl první gól už v 6. minutě. Po nakrátko rozehraném rohu přišel centr do vápna, který Timo Baumgartl odlavičkoval k tyči, kde z bezprostřední blízkosti dorážel Taiwo Awoniyi, díky čemuž si připsal devátou branku v sezoně - 1:0. Pojistku mohl nedlouho poté přidal Max Kruse, když střelec úvodní trefy nezasáhnul přihrávku od Sheralda Beckera. Bohužel balon skončil několik čísel vedle levé tyče.

Díky tomu hosté vyrovnali. Christopher Nkunku pálil z velké dálky. Andreas Luthe tohle zakončení hrubě podcenil, takže se míč přes něj dostal do sítě - 1:1. Ten samý hráč to zkusil znovu hned po rozehrávce, jenže nebyl přesný. Poté se musela domácí jednička činit proti Dominiku Szoboszlaiovi. Zbývající minuty úvodního dějství přinesly už jenom nepřesnou hlavičku v podání Andrého Silvy, který zatím marně hledá formu, jakou se prezentoval minulý rok v dresu Frankfurtu, když zaznamenal osmadvacet gólů.

V 50. minutě domácí skórovali, jenže tahle branka nemohla být uznána kvůli faulu na Pétera Gulícsiho. Poté opět podcenil situaci Luthe. Tentokrát měl ale štěstí, že míč putoval vedle. Rozhodující moment přišel na pořad večera v 57. minutě. Po rozehrávce standardní situace přišla střela z hranice vápna, kterou tečoval Konrad Laimer. Timo Baumgartl tak mohl pohodlně skórovat z malého vápna do odkryté svatyně - 2:1.

V dalších minutách postrádali svěřenci Jesseho Marsche kreativitu, čímž Unionu ledacos usnadňovali. V 81. minutě mohl vedení potvrdit střídající Genki Haraguchi. Kulatý předmět sice před Gulácsim stihnul zasáhnout, ovšem protože to měl na dlouhou nohu, nemohl pečlivěji zamířit. Následně Marvin Friedrich nacentroval z pravé strany na hlavu Kevina Behrense, jehož reflexivně vychytal maďarský brankář ve službách úřadujícího vicemistra.

Muž v rukavicích se vyznamenal i po rozehrávce následného přímého kopu, nicméně se ukázalo, že se stejně jednalo o ofsajd. V 90. minutě se na hranici malého čtverce ocitnul Brian Brobbey. Jeho střelu však výtečně zblokoval Niko Gießelmann. Die Eisernen tedy tohle klání zvládli a v tom příštím se představí na stadionu posledního Fürthu. Lipsko hraje v Red Bull Areně proti Borussii Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Totální rozklad Lipska! Nastoupí vůbec? Nebo B tým? Výsledek je dobredu jasný

3:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
REPLIKATOR

2:1

Kurz 3,65 na domácí vůbec nechápu Union doma jediná prohra a to se silným Bayernem, oproti tomu Lipsko venku ani jednou nevyhrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele